O pár dní ma čaká bežná gynekologicka prehliadka. Mam však posledné 2 mesiace problém s hemeroidami. Jeden je aj vonku. Všíma si gynekolog aj to a bude sa pýtať ? Pripadne tam aj vyšetruje? Je mi za to trápne.
Preco by ti to malo byt trapne, Zdravotny problem ako ktorykolvek iny. Vsimnut si vsimne, riesit to nemusi, pretoze s tym by si mala zajst za vseobecnym, ktory ta posle dalej
Mne na každej prehliadke preventívnej kontroluje aj konečnik
Mne nie, musela som sa sama opytat, aby skontrolovala
Nie, na to je proktolog. Cize gyn jedine keby mas nejaku velku anomaliu, tak si nieco vsimne. Inak nic. Ich to nezaujima
Povedala by som mu to hneď. Možno poradí, čo ďalej.
Mne vzdy. Povie ze co este ide, omluvi sa ze to je neprijemne a povie nalez
Gynekológ nemá prečo kontrolovať zadok. Má špecializáciu na predok.
Všimne si to. Ja som o tom nevedela, upozornila ma práve gynekologička. Neriešila to, len poradila, čo s tým.
Súhlasím,že nie je nič divné na kontrole konecníka.
Ano vsimne ved ma oci, ci bude komentovat a navrhovat liecbu neviem. Mna takto tesne pred porodom upozornili a pytali sa ci a cim osetrujem a aj poradili.
Asi ako kto. Mne to ešte stará Dr. (Fakt stará - vtedy 70tnicka) normálne zatlačila dnu a odporučila krém.
Hemeroidy ti ligaturou odstrani skoro každy chirurg. To, že gynekolog popri tomu uvidi hemeroidy ťa trápiť nemusí, je to ako keď ti ORL kukne do gagora a vidí, že máš kaz, tak nebude ti ho asi vrtať, ale ťa pošle za zubarom.
Ja som tak tiež bola na preventívke že mi z prdele trčal riadny hemeroid. Pred vyšetrením sme sa s dr zvykli rozprávať (posledná menštruácia apod.) vtedy som mu povedala že mi to je nepríjemné že zrovna na dnes padla preventívka lebo mi vyliezol hemeroid. Spýtal sa či ak krváca. Vravím nie. Pri vyšetrení ho ani nespomenul
Mne gynekogicka v tehotenstve kontrolovala a podla toho dala mast na to. Nema ti to byt preco trapne, ako vidis velke percento zien s tym ma skusenost.
Gél z dubovej kôry po pár dňoch zaberie, natieraj, pomôže …
@vero13 mam 36, vystriedala som uz 4 gynekologov, 3x bola hospitalizovana na gynekologii kde ma vydelo xy gynekologov, navstevovala CAR ale teda konecnik mi nikto nevystetroval. Ak dobre pamatam tak len na prvej gynekologickej prehliadke ked som bola panna tak vtedy len cez konecnik.
ja som mala gynekologa, ktory mi v ramci preventivky vždy skontroloval aj konecnik , Robil aj na gynekologickej onkoloogii, aj my to vtedy myslim vysvetloval, ze to je kvoli pripadnemu onkol. ochoreniu, neprislo mi to cudne, iny gynekolog mi to nikdy nerobil, mala som ich tusim 4.
nie, za to, ze si tam niektori barsco vramci sexualnycb hier pchaju, neznamena, ze to riesi aj gynekolog 😀