Vŕtanie do zuba, v ktorom nie je kaz

lenkacomrie
16. aug 2017

Zdravím, žienky, máte aj vy skúsenosti so súkromnými zubármi, ktorí vŕtali aj tam, kde nebol žiaden kaz ?
Za odpovede vopred ďakujem. 🙂
Pekný zvyšok dňa. ❤😘👶

lula313
16. aug 2017

Ahoj Lenka, to je ťažko dokázať, ale mne sa stalo, že pri preventívnej prehliadke som akože mala na zube kaz a objednala má na plombu, ale nešla som, lebo som si nenašla cas🙄a o rok na prehliadke som tam už kaz nemala, respektíve ho nevidela?? A je dosť na peniaze, tak by som sa tomu ani necudovala😕

lenkacomrie
autor
16. aug 2017

@lula313 Mne zubný lekár našiel 4 kazy ale kedže sa mi to nejak nezdalo, lebo o zuby sa starám, išla som k známemu a ten mi našiel iba jeden.

lula313
16. aug 2017

No podľa mna je to biznis😕 Lebo nie je možné, že mám vzdy toľko kazov a každý vŕta tak 3 sekundy. A ešte raz sa mi stalo, že som mala kaz, vyvrtala, dala plombu, tá mi vypadla a vôbec si nevsimla, že tam tu plombu už nemam, alebo sa jej ju nechcelo opravovať na záruku..

pininka
16. aug 2017

Ja mam super zubara,ale u deti som videla ako to je. Miniaturny kazik, ktory bolo ledva vidiet a stalo nas to 50 eur. Neskor sme boli na preventivku,zasa kaz, zrobila mu ho akoze a za dva tyzdne na tom istom mieste zasa kaz.

evittam
16. aug 2017

@pininka Tak my mame perfektneho zubara, predtym sme mali uplnu spicku len isiel do dochodku a prenechal ordinacie terajšiemu a v živote som nenechala u zubára za jednu plombu 50Eur ako dospela a nie ze dieta. Pekne na vas "ryzuje" a nielen na vas-predpokladam.😉

dorottka
16. aug 2017

Zubarina nie je uplne exaktna veda, vela je tam na odhade a usudku zubara. Kaz navyse castokrat nie je vobec jednoznacny, niekedy vyzera zub uplne obycajne a v skutocnosti je v ryhe hlboky kaz. Ja som mala napriklad malicku ciernu bodku na zube, moja zubarka mi roky tvrdila, ze je to len pigment, dalsiemu zubaru sa nezdalo, nereagovalo to ani na ultrazvukove cistenie, zavrtal a diera ako hrom. Niektori zubari su velmi opatrni a vrtaju kaz uz v jeho uplnych pociatkoch, ini su zasa konzervativni a nechavaju si ho na sledovanie, ci sa "nespamata" a nezremineralizuje sam (v pociatkoch este moze). Dalej, ak je napriklad na urcitych miestach zle urobena plomba, da sa predpokladat, ze ak je stara, na 100% pod nou bude kaz, aj ked ho volnym okom nevidno. Vela sa da predvidat, niektori zubari na to stavia, ini cakaju az na 'problemy'. Fakt je to hrozne neexaktne, az by ste sa divili 🙂

pininka
17. aug 2017

@evittam najhorsie je,ze je to rodinna znama,nasi rodicia spolu vyrastali. Vtedy sme tolko platili,lebo starsi syn nemal preventivku do 5 rokov, mal panicky strach zo vsetkych doktorv, teraz tam chodi bezproblemov, ale aj tak mi to prislo za taku mini plombu strasne vela. Na detoch sa najlepsie ryzuje vo vsetkom.

evittam
17. aug 2017

@pininka Nic v zlom,ale nech je to znama koho len chce. My mame perfektnú detsku zubarku a platila som za plombu synovi 5Eur. U nasho pre dospelých platil muz bez preventívky o 7Eur viac ako s preventívkou-t.j.namiesto 21Eur platil 28.....Cize sa nechávate zbytocne okradat od rodinnej znamej.