Vred na pyskoch

lucintus
28. jún 2021

Dobrý deň,
chcela by som poprosiť o pomoc.
Cca rok som mala na vonkajších pyskoch na ľavej strane z vnútra bielu bodku ktorá bola ohraničená niečo ako taky tukovy vriedok.
Lenže začala som dobrého trosku rýpať 🤦🏻‍♀️
Zrazu mám z ľavého pysku pomaly veľkosť palca červene podazdene podarilo sa mi niečo vytlačiť.
Dávam si repík.
Nechcem ísť s tým k lekárovi.
Prosím poradíte mi čo si na to mám dať ?
Ďakujem

janai1
28. jún 2021

@lucintus prečo nechceš ísť k lekárovi?

evallu
28. jún 2021

teplé, sprcha, obklad, vana, asi vred, aj ja to mávam, zvykne sa to opakovať, už sa to ale tak nezapáli, bola som u dr, že vyrezať lebo je tam puzdro ktore sa stale opakovane naplna.... tak reku nie dík, radšej vydržím.... a ozaj, robí sa to ale už sa to nezapaluje, proste to raz za čas vytlačím, neviem možno časom sa odhodlam na op, ale teraz teda nie..

ivka21
28. jún 2021

A ichtolovu masť si skúšala, pripadne framykoin.

smiile24
28. jún 2021

@lucintus gafrovu mast a pružný obvez natiahnuť až kým nepraskne

eeffka
28. jún 2021

@smiile24 a to sa sa ako na pinde? 🤣 ako vazne ma to zaujima

smiile24
28. jún 2021

@eeffka
@eeffka okolo nohy čo najvyššie už keď máte taký veľký vred osprchovať v teplej vode natrieť gafrovu mast a keď máte pružný obvez tak čo najvyššie treba dať a natiahnuť až kým ten vred nepraskne ja stym mám problém každý rok tak viem o com píšem skuste lebo inakšie vás pošlú na chirurgiu
@eeffka

eeffka
28. jún 2021

@smiile24 akoze si vyrobit nieco ako gatky? Ja to zaplatpanboh nemam, len by som tak po sedliacky skor susila a vetrala ako mazala a obmotavala 🤔

smiile24
28. jún 2021

@eeffka jzs pardon som zle označila chcela som tej pani čo dala príspevok

smiile24
28. jún 2021

@eeffka no tak by pani čakala a to dosť boli to nedá ani chodiť poriadne treba vyskúšať aspoň gafrovu mast mne zaberá hneď keď cítim že už sami začína robiť osprxhujem sa námastim a do rána nemam

evallu
28. jún 2021

veru teplo a mastenie, ale framykoin neodporúčam práve do tejto oblasti, hocikam inam je top ale tu vie potrápiť zas inak - býva po nom svrbenie v pochve, tym že je antibakteriálna narúša tú mikrofloru tam.... takže vred je ok po nom, ale zas je iný problém...

kitycat
29. jún 2021

@lucintus vhod k dr. a pravdepodobne rovno na chirurgiu. Ani nevies ako sa ti ulavi... Ako vazne radsej to doma sponovat a dufat ze to o tyzden 2 praskne a dovtedy nevediet ani chodit, ani stat, ani mysliet?

lucintus
autor
29. jún 2021

Ďakujem Vám 🙂 prvý krát sa mi vôbec toto stalo.
resp. moja hlúposť že som do niečoho začala vŕtať.
Bola som u lekára dali mi antibiotiká a je to mojou hlúposťou rozrypany podkožný tukovy vankúšik .... 🙂

lucintus
autor
29. jún 2021

@eeffka nooooo 😂🤦🏻‍♀️

lucintus
autor
29. jún 2021

@smiile24 presne toto nedalo sa už ani chodiť a nechápem že z čoho sa take niečo vytvorí. Na pohotovosti mi povedali že to môže sa aj z tepla ale že bežne ma žena mazove tukové zliazky a keď som do toho rypala tak nastal problém

eeffka
29. jún 2021

@lucintus mne je jasne kde to mas 🙂 len to liecenie mi nejak nevychadzalo, ze "omotat", tiez som si svojho casu zoperovala zarasteny chlp az som si vyrobila krater, tak som mala poucenie na cely zivot, tyzden som chodila nasiroko

lucintus
autor
29. jún 2021

@eeffka ty kokos človek by ani neveril čo sa z toho vyvinie 🙂 no mne doktor kázal nechať to na voľno pár dni bez nohavičiek ľahké šaty 😂 a nechať to voľne je to sliznica rýchlo sa hojí a malo by to byt ok. Len sa mi smiali že to nie je tvar že to tskto môžem rozrypat až zoperovať 😂