Vred na krčku maternice

21. máj 2021

Ahojte, som v 15tt, lekar mi robil ster z krcka. Upozornil ma, ze mozem mierne spinit, co som aj pocas vysetrenia, nakolko mam na krcku vriedik. Ked som sa opytala, ci sa bat, povedal, ze preto to predsa posielame na cytologiu, ale ze zatial to vyzera ok. No napriek tomu sa neskutocne bojim :( doma mam maleho syna, cakame druhe dietatko, nechcem si ani predstavit co hrozi :(( pritom v auguste som bola na preventivke, bral aj ster, vsetko bolo ok... mate niekto skusenost?

meredithh
21. máj 2021

Joj neboj sa, pokial si bola na preventivke v auguste a vsetko bolo ok, tak bude to aj teraz dobre, závažné zmeny sa vyvijaju na krcku roky. Keby aj niečo sa zistilo, tak v tehotenstve sa to odlozi v drvivej vacsine prípadov a doriesuje sa po porode, ma to cas. Ja som dlhsie sledovana pre zle výsledky, chodim s krckom na onkogynekologiu, zadarilo sa vytúžené tehotenstvo, teda dufam, ze dobre dokoncim, no a po šestonedeli sa mam hlasit a začneme riešiť operacne riešenie. Nemyslím na to, hodila som to za hlavu, aby som si nerobila v tehotenstve stresy. Drzim palce 🍀🌺

autor
21. máj 2021

@meredithh dakujem ti za odpoved, aj ja sa snazim ukludnit tym, ze v auguste bolo vsetko ok, no nechapem- odkial je tsm ten vred? Preco tak lahko zakrvaca?

meredithh
21. máj 2021

Tak ono by to mohla byt nejaka ranka po sexe, pri infekcii, mozno pri tom ako sa krcok v tehotenstve meni. Ked tam uz takáto ranka je, tak praveze to zvykne krvacat, to ako ked mas napr. v puse na sliznici nejaku ranku po pohryznuti. Inak mne onkogynekolog vravel, ze sa mi v tehotenstve a najma pri porode krcok zmeni, tak som zvedava v akom zmysle. Skus v pokoji vyčkať na výsledky 🙂 Ale chapem, ze to je stres navyse.

simca06022011
21. máj 2021

Ak ta to "poteší" ja spinim po cytologii bežne už pár rokov a je to vraj ok, cyto mam vždy v poriadku..
Ako úplne zbytocne sa stresujes vopred😊