Vplyv krvácania pri styku na otehotnenie

evulik369
9. okt 2017

Ahojte žienky. Už dlhšie hľadám odpoveď na moju otázku, no bohužiaľ som ju nikde nenašla, preto sa obraciam na Vás. Vyše pol roka sa snažíme s priateľom o bábätko, problémom však je sústavné krvácanie počas a po styku (menštruáciu mávam pravidelnú). Doktor mi nasadil Duphaston, no tým sa to ešte zhoršilo - okrem krvácania pri styku som začala mimo cyklu špiniť. Dohodli sme sa teda, že Duphaston vysadím a uvidíme, či sa nám v blízkej dobe zadarí. Moja otázka však znie - otehotnela ste niektorá z Vás s týmto problémom? Môže krvácanie počas styku zabrániť prechodu spermiám k vajíčku? Viem, že je mnoho žien, ktoré otehotneli počas menštruácie, no neviem, či je to podobný prípad. Čo sa týka mojej zdravotnej stránky, doktor mi nezistil žiadnu adekvátnu príčinu (myóm, polypy, zrasty..) pre ktorú by som mala takto krvácať. Veľmi pekne ďakujem za Vaše príspevky. Evka

lilyianka
9. okt 2017

@evulik369 nejaku ranku nahodou nemas?

juliet86
9. okt 2017

Je velmi zvlastne krvacat pocas styku pred a po podla mna... .... to by mal gynekolog riesit. Ako casto sa to obkavuje kolko toho je aka krv to je... mas aj bolesti. No meviem...

evulik369
autor
9. okt 2017

Ako som písala vyššie, doktor nenašiel nič, čo by mohlo byť príčinou. Krvácanie je dosť silné, hlavne bezprostredne po styku a nasledujúci deň. Jedná sa o normálnu červenú krv, zamenitelnu s menštruáciou. Bolesti pri styku ojedinele pociťujem, ale neskôr už nie.

lety17
29. nov 2017

@evulik369 mas na krcku urcite ranku,treba nechat zahojit poriadne dlho. Mne napriklad pomohol duphaston,resp. progesteron,dr. povedal,ze to mohlo byt z jeho nedostatku. Otehotniet mozes,ak prirodzene nepojde vyuzite inseminaciu bez hormonov,uplne v pohode.
Tl

majkydee
29. nov 2017

Mne sa to tiez nezda normalne. Mozno byt tebou, tak sa necham vysetrit a poradit aj od ineho gynekologa..

kaja01
29. nov 2017

@evulik369 Ahoj, mám ten istý problém a normálne som otehotnela. Na krčku mám ranku veľa rokov, ranka začne krvácať aj pri vyšetrení gynekologičkou. Tiež mi nasadila duphaston a presne to isté čo u teba, nič sa nezlepšilo, len som špinila celý mesiac.