Vonkajšie verzus vnútorné šitie

27. nov 2022

aky je rozdiel medzi vonkajsim a vnutornym sitim? vonkajsie je hradza a vnutorne su pysky? ked som mala vnutorne sitie strihali ma ci nie? po porode som bola rada ze som rada tak som sa nevypytovala… ale pamatam sa ze porodnik hovoril ze sa trham.. mala som tri stehy, na pysku ale ked som videla sitie tak natrhnutie bolo celkom rovne akoby to strihal 🤷🏼‍♀️ viem ze to je asi jedno ale kazdy vie ako to mal a ja nie 🤷🏼‍♀️ dik za odpovede 🙂

autor
27. nov 2022

v sprave o rodicke som epiziotomiu nemala zaskrtnutu tak neviem..

janinah
27. nov 2022

vnutorne šitie je šitie vnutorných vrstiev v hlbke a toto zvonku nevidíš,vonkajšie šitie je všetko čo vidíš na koži

tahomi
27. nov 2022

Tak ako pise kolegyna vyssie, epiziotomiu, cize nastrih si nemala.

jaskolka
27. nov 2022

Vonkajšie šitie je jednoducho všetko, čo je zasite zvonka (hrádza, atď). Vnútorné je šitie vnútri v pošve, napríklad ja som mala prvý pôrod vakuumextraktorom, bola som potrhana a veľmi pozasivana aj vnútri, dali mi tamponadu pošvy,a musela som 8 hodín ležať, keďže som dosť silno krvácala.
Pri druhom pôrode som mala pár kozmetiicjych stehov, už po dvoch hodinách som si kráčala do sprchy

autor
27. nov 2022

@jaskolka
@tahomi
@janinah

Ďakujem za odpovede, ale teda striha sa len hradza? ze ked som mala sitie na pysku tak to sa natrhlo samo?

jana_eyre_2
27. nov 2022

Áno pokiaľ viem strihá sa len hrádza, ak je rana inde, tak išlo zrejme o natrhnutie.. mňa pri prvom pôrode roztrhlo, vnutorne šitie som mala v konečníku, aj vonku a to vonkajsie bolo škaredé, aj keď mi to zarastlo tak to bolo celé neesteticke, do detailov nejdem.. ale pri druhej dcere ma nastrihli a následne šitie mi tu škaredú jazvu prekrylo..

tahomi
27. nov 2022

Natrhla si sa sama, nikto ta nestrihal.

autor
27. nov 2022

@tahomi dik

@jana_eyre_2 som tesim sa s Tebou ze druhy pokus vysiel lepsie 😃✌️

kayla_gombosova
20. dec 2022

@jana_eyre_2 zdravím. Ako dlho ste mi vnútorné stehy? Ja som rodila teraz 1.12. mala som menšie potrhanie na malých pyskoch a dr má šil. No dnes je to 20ty deň od pôrodu a stehy držia ako šľak ani nevyzerajú žeby sa chystali začať vypadávať :D sprchujem si to aj oplachujem repikom, striekam si s prepáčením po roztiahnuti nôh priamo na rany cicatridinu sprej. Nieje to už bolestivé takmer ani na dotyk úplne fungujem hneď od pôrodu ale štve ma to že stále držia :D volala som dnes do pôrodnice a primárka povedala že nebojte sa raz určite vypadnú🤣

jana_eyre_2
20. dec 2022

@kayla_gombosova 😬 to už netuším, to je už viac ako 10rokov čo som rodila prvého.. ale viem že vždy to trvalo dosť dlho kým som si stehy našla vypadnute..

autor
24. dec 2022

@kayla_gombosova este vyckaj, u mna to bolo tiez dlhsie.. bud rada ze tam su a kvalitnejsie sa to snad zahoji