Pekný deň, prosím vás je tu nejaká mamička, ktorá má skúsenosti s touto chorobou?? Prináša komplikácie počas tehotenstva?
Ahoj, mam osobne skusenosti a nie velmi dobre. Mam druhy stupen.
Prvy trimester som mala rizikovy z dovodu zvyseneho rizika potratu. ☹
Treti trimester som mala velmi "hustu" krv a musela som si pichat injekcie na riedenie krvi. ☹
Pri porode som mala vysoku krvacavost a museli mi podavat krvnu plazmu a chybajuci faktor, ktory som dostavala este dalsich 8 dni po porode ☹ ☹ ☹ ☹
Dalsi problem nastal pri prvom menzese po porode - stravila som 2 dni v nemocnici, kde mi podavali chybajuci faktor.
@motylik136 ja mam termin az o tri tyzdne...dr povedala ze je to 50 na 50...
@tinka3636 veď to, nebála si sa otehotnieť?Asi aj áno, že?Aký máš stupeň?Si aj niekde špeciálne sledovaná?
@motylik136 netusim aky stupen mam...teraz som raz za mesiac sledovana na hematoligii hodnoty sa mi v tehu upravili a ze po porode to moze byt horsie tak verim ze to dobojujem uz
@tinka3636 a vies aky faktor ti chyba?mne chyba faktor VIII.
@motylik136 aj mne ten isty...
@tinka3636 môžem sa spýtať, aký ste mali pôrod?písali sme si vtedy o tej von Willebrandovej chorobe?robili dcérke už aj testy či to náhodou nezdedila?
@motylik136 pekny den...porod prebehol v poriadku bez nadmerneho krvacania...nemala som ziadne komplikacie..10 dni po. Porode kontrolovali hodnoty a to bolo vsetko...viete co kazali mi volat na detsku hematologiu lenze som po operacii tak som sa k tomu este nedostala
@tinka3636 dakujem ze ste odpisali...mne s dcerou nekazali ist nikam.Jba som sa dohodla s detskou dr. ze ked jej bude nieked brat krv tak jej spravi vysetrenie na tu chorobu
@tinka3636 môžem sa vás spýtať, či ste vtedy rodili prirodzene alebo sekciou?
@motylik136 normalne..nikto to vobec neriešil...velke bu bu a nakoniec nic
@tinka3636 aj ja mám túto chorobu, ľahký stupen, a prave ako píšeš, velké bu bu... dnes ma objednávali na kyret, a kvoli tým faktorom mi ho nerobili hned, ale az v stredu + od pondelka musím ísť ležať do nemocnice aby mi podávali ten faktor... tak si neviem predstavit co sa robí pri pôrode s takou diag....
@motylik136 to Ti verím, že si na nervy ☹... ja mám napísane v správe od hematologa 8 hod.pred zákrokom podat faktor, pocas zakroku polovičnú dávku a den po zákroku polovičnú dávku... celý zákrok trvá 15 min, a ja tam budem 3 dni...
@motylik136 tak ja by som s cisarskym bola spokojna...mna nahali rodit normalne zaniesli mi nejaku infekciu a uz idem na tretiu operaciu behom roka...cize bud rada za cisarsky
@tinka3636 myslis?aj pri cisarskom mozu zaniest infekciu...nic nie je bezpecne ba 100 %
@motylik136 hmmm, vobec som nevedela, že ten faktor sa môže upraviť
@babika003 iba v tehotenstve,potom sa vrati do povodneho stavu
ahojte, aj ja mam tuto chorobu + poruchu agregacie trombocytov a pri kazdej jednej operacii mu musia podavat faktor VIII+trombocyty+transfuziu+Wilatte+Pamba+Dicinone takze som neskutocne nadopovana. Dokonca aj pri lumbalnej punkcii alebo trhani zubu musim mat predpripravu. Ale chcela by som sa vas spytat ci mate nejaky preukaz o krvacavej chorobe?.......idem totiz na liecenie a vyzaduju to v instrukciach, ktore nam dali. Vopred dakujem.
Ahojte, chcem sa opýtať či je tu niekto s von Willebrandova chorobou 3. stupeň, ja ju totiž mám s raz som už rodila a chcem sa opýtať niekoho na skúsenosť s ďalším tehotenstvom...
@jana0810 ahoj, no ja mám iba 1. stupeň a rodila som 1x spontánne a 2x som mala cisársky
@jana0810 tehotenstvá som mala bezproblémové
@motylik136 aj si bola na pôrod nejako nastavená, myslím faktormi
@jana0810 ano bola som...to doktori uz vedia co a ako treba..ale urcite uprednostnuju prirodzeny porod ako cisarsky.
O
Ahoooj jedna sa o krvacivu poruchu,dolezite je aky mas stupen.pocas tehotenstva sa problemy vyskytnut nemusia,skor v obdobi porodu