Vnútorné hemeroidy

14. apr 2023

Prosím vás som po pôrode 2mesiace. Pri pôrode mi vybehla zlata žila (aj teraz aj pri prvom). Mávala som aj krv pri stolici. No teraz citievam skoro každý deň taký tlak v konečníku aj keď stojím aj keď sedím niekdy. A krv pri stolici nemám pravidelne , ale napríklad dneska som mala a ani som nemala nejakú tvrdú stolicu. Na začiatku pri utierani jasno červená na toaletaku iba 🤔
Môžu to byt vnútorne hemeroidy ? Aj ten tlak v konečníku vnútri ? 🤔

slavomira236
14. apr 2023

Asi praskol ked .mas krv...

autor
14. apr 2023

@slavomira236 ale nebolelo má to pri stolici 🤔 ja neviem raz mám krv raz nemám. A ten tlak skoro každý deň cítim od pôrodu

katarinaba
14. apr 2023

Z vlastnej skusenosti ti odporucam - rovno cesta ku proktologovi. Hemose mas, tie tam su, neodidu. Budu lepsie aj horsie dni a ozaj je to otrava. Som cca mesiac po laserovom odstraneni a jedine co lutujem, ze som to neurobila uz kratko po porode. Ze som sa "serkala" s mastami, cipkami, vodickami a podobnymi blbostami. Vsetko zabralo len na kratko. Teraz mam svaty pokoj.

autor
14. apr 2023

@katarinaba a ake si mala prejavy?

katarinaba
14. apr 2023

Mala som tri. Dva mi nijak problem nerobili, alebo som to tak nevnimala. No jeden mi vyliezal von, bolel, svrbel, musela som zatlacat. Zistili mi krvacanie v stolici, bola som na kolono, gastrosko - tam vsetko ok, cize predpokladam, ze toto bolo to co krvacalo. Nebodaj dostat hnacku, to som az plakala. Mne zacali problemy pri druhom tehu. Po porode mi dali nejake lieky na zily (nie detralex) a to mi pomohlo. Tretie tehu a hlavne porod, kedy aj dr. co ma rodila povedala, ze to bude hrozne boliet, mi to cele dokoncili. Casom sa to trochu upravilo, vyskusala som kopu liekov, masti, cipkov, no stale sa to vracalo. A priznajme si, komu sa chce si stale mastit kakac? Diskomfort, spinenie. Citim sa ako mladucha teraz.

kiwi3
14. apr 2023

@katarinaba a kde si si to dávala a koľko ta to vyšlo, ak môžeš prezradiť. Dik

katarinaba
14. apr 2023

@kiwi3 ja konkretne tu a stalo ma to 1.250,00 EUR. Je to velka ciastka, ale urcite stoji za to - konkretne laserova metoda LHP. Ale su aj ine, lacnejsie formy.
https://www.proctocare.sk/proktologia/laserova-...

a este viem, ze to robia tu, ale tam cena zacina na 1.400,00 EUR.
https://www.proktovena.sk/cennik

Mozno je toho viac, ale uz som neskumala. Tiez neviem, ci je laserova operacia "obycajna" to iste ako laserova operacia "LHP", ale na toto ma upozornil uz davnejsie jeden proktolog, ze tato LHP je najnovsia a je aj najlepsia.

kiwi3
14. apr 2023

@katarinaba dik. A este jedna otazka: bolelo to?

katarinaba
14. apr 2023

@kiwi3 Opichali mi konecnik, to bolo take, no ako ked ta pichnu do zadku 😀 ale da sa to vydrzat. Pocas zakroku som citila tlak ako by mi trebalo na velku potrebu, na to ma aj upozornili. Som mala pocit, ako by som sa mala kazdu chvilku pototo. Tie dva hemace som ani nevedela. Ale ten jeden, co mi robil problemy, tak ten som citila. No rozhodne sa to da vydrzat. Vseho vsudy to trvalo asi 40 minut. A ta citelna cast trvala tak do 5 minut. Aj to nie v kuse.
Potom ten zadok boli, ked odznie injekcia to citit, ale dostala som flector, jeden sacok som uzila, potom uz nebolo treba. Citila som to, ale bolo to znesitelne, urcite viac ako ked som mala prave problem s tym "hajzlikom". Do dvoch dni som to normalne ani necitila, iba pri potrebe som trosku citila - je to rana, takze uplne bez bolesti to ani byt nemoze.

kiwi3
14. apr 2023

@katarinaba fuha. hrozne, ze clovek si ma tolko zaplatit a este mu aj robia zle 🙂 dakujem za info teda, mozno sa tomu tiez nevyhnem v buducnosti

katarinaba
14. apr 2023

@kiwi3 ale lepsie ako ked zaplatis za plastiku a pri tom ti rozbiju cely ksicht 😀 😀 😀 drzim palec, urcite nebudes lutovat

lucia1536
12. nov 2023

@katarinaba prosim vas aka je predpriprava pred tym ošetrenim?

katarinaba
12. nov 2023

@lucia1536 Tusim vecer pred zakrokom som si mala dat dva krat cipky. Moc si uz nepamatam, ale nic hrozneho. Tusim aj jest som mohla.