Vitiligo na manželovom penise

stanocchka128
19. dec 2018

Ahojte! Musím sa vám zveriť s veľmi intímnou záležitosťou... môjmu manželovi sa... no... môjmu manželovi sa asi pred dvomi týždňami objavilo na penise vitiligo (postupné strácanie pigmentu, vyzerá to ako také biele škvrny). Nachádza sa v okolí žaluďa a z dňa na deň sa to invazívne rozširuje po celom penise. Sprvoti sme si mysleli, že ide o nejakú mykózu alebo podobný druh pohlavnej choroby, no obvodná lekárka túto diagnózu nepotvrdila, poslala ho za kožnou a tá mu oznámila, že ide o vyššie spomínanú chorobu auto- imunitného pôvodu. V skutočnosti o nič nejde, nie je to vážna choroba, len je...hm...ako to povedať... neestetická. Za posledné dni u seba pozorujem akúsi sexuálnu nechuť, všeobecne mi môj manžel príde menej atraktívny ako predtým. Nedokážem sa mu pozrieť na penis, nie to mať ešte s ním sex. Vždy sa z toho vyvlečiem, no myslím si, že niečo začal tušiť. Viem, že je to blbosť, veď ide len o povrchovú záležitosť, nie o nejakú vážnu, fyziologickú vadu. Napriek tomu vám sem píšem, lebo si neviem dať so sebou rady. Ako sa mám od tohto problému oprostiť a neriešiť ho až tak... resp. ako viem byť môjmu mužovi nápomocná? Nie je to práve on, komu by bolo treba v tomto probléme pomôcť? Ale ako môžem, keď sama som s tým nevyrovnaná?? Prosím baby, helpnite mi. Ďakujem a želám krásne sviatky s rodinkami.

simsalabim
19. dec 2018

@stanocchka128 ach jaj. Tvojho manzela mi je luto, ty riesis fakt blbosti. Prepac, ale ako by si reagovala, keby mal zivot ohrozujuce ochorenie? Akebo ako by si sa citila ty, keby ta odvrhol, ak by si mala podobny problem ako on? Alebo cosi horsie - trebars by si bola po odstraneni hrcky v prsniku. Bez vlasov po chemoterapii? Pre mna je tvoje spravanie nepochopitelne. Ale ja svojho manzela lubim a viem, ze aj on mna. Biele skvrny na pokozke su len bielymi skvrnami na povrchu. Nie ciernymi bodmi na charaktere a vnutre cloveka.

silvia5252
19. dec 2018

@stanocchka128 Ahoj Stanka. Môj muž má tiež vitiligo a tiež ho nemal odkedy sa poznáme, ale objavilo sa mu to až počas nášho vzťahu. Spomínané pigmentove škvrny sú aj na penise a poviem Ti, že ľúbim ho aj napriek tomu. Absolútne mi to nevadí a ani o kúsok pre mňa nie je menej príťažlivý ako predtým. Každý deň Ďakujem Bohu, že sme obaja zdraví, lebo ako hovoríš, je to len estetický problém. Skús sa nad tým zamyslieť, že či by fakt nebolo fajn vytesniť takéto "hlúposti" Z hlavy a tešiť sa zo života a maličkostí. Ak Ti to naozaj až tak prekáža, nech skúsi vylúčiť sladké a všetky mliečne výrobky, naozaj všetky. V kombinácii s kozmetikou na to určenou sa to trochu zmenší a nebude rozširovať. Drž sa.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
19. dec 2018

@stanocchka128 tak zhasni svetlo, zavri oči, otoč sa odzadu... Ty si stále rovnaká ako keď ste sa spoznali? Nepribudli vrásky, kilá, strie, nepovolilo svalstvo po pôrode, jazva na tele, vyrážka, celulitída? Fakt nič, stále si tip top bez chybičky? Len raz by muž žene vytkol 20kg navyše po tehotenstve pred 6 rokmi, už by lietali rozvodové papiere. Tu chlap ani nemôže za čosi a už sa manželke hnusí... V zdraví aj chorobe, či ako sa to...?

0silvia0
19. dec 2018

@stanocchka128 ach jaj, a nepomôže keď pri sexe jednoducho zhasnete? Neviem čo iné na tento čudný problém poradiť🤒

stanocchka128
autor
19. dec 2018

Ďakujem vám dievčatá za spätnú väzbu. Nechcem zároveň, aby ste ma za to hneď odsúdili, každý sme predsa nejaký. Viem, že môj problém je špecifický, ale zato ešte neznamená, že opovrhnutia hodný... Fakt sa snažím zo všetkých síl prekonať to, pretože manžela neskonalo ľúbim a chcem s ním prežiť krásny a dlhý život- v príspevku som neuviedla, že ho menej ľúbim, len že mi je menej príťažlivý. Vôbec som nad našou láskou ani na chvíľu nezaváhala, len ma táto nová udalosť vyhodila z miery, ale treba si na to asi zvyknúť. Všakže? Ako na všetko... Hanbím sa za to, že to tak vnímam... Hanbím sa za seba, aká som.. Musím na sebe popracovať, aby bol zo mňa lepší človek a lepšia manželka. Nielen kvôli sebe, ale kvôli manželovi, ktorého ľúbim najviac na svete... Ďakujem Vám, všetkým, aj pozitívnejším aj negatívnejším komentárom, určite ma to niekam posunulo. Dúfajme, že dopredu a k mojej / a hlavne k manželovej spokojnosti. Ďakujem!

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lindusss2016
20. dec 2018

@stanocchka128 ved zhasni svetlo, spravte si uplnu tmu a skuste vnimat jeden druheho len po hmate a sustred sa na tie aspekty, ktore sa ti pacia: velkost, hrubka, tvar 😉 postupne si na to urcite zvyknete. Moja osudova laska mala tuto chorobu a aj na tvari, tak som ho uz spoznala a pre mna bol krasny a vynimocny. Mne celkom nejde do hlavy, co sa ti na tom hnusi, lebo je to len farba. Asi jedina fsrba, co je pre mna neakceptovatelna je, ked sa viely clovek spali do ruzova na prasiatko 😂. Ak nepomoze tma, tak urcite psycholog skor, nez sa nastrbi vas vztah kvoli takejto hluposti.

pininka
20. dec 2018

@stanocchka128 my teba nemáme odsúdiť a ty si svojho muža odsudila za minútu. Predstav si opačný prípad, ako by si sa cítila,keby si po pôrode pribrala 20kg a tvoj muž by nechcel s tebou spat. To o tom je manželstvo? Je to smutne. Chápala by som že si ostala zaskočená, že sa bojíš o manžela ako to bude pokračovať,ale že ho budeš odmietať kvôli pár škvrnam na penise teda nepochopim.

patricia_b
20. dec 2018

@stanocchka128 podľa mňa sa s ním rozveď ... nechápem ako sa ti muž môže sprotiviť len kvôli vitiligu a znamienka sa ti nehnusia? Môj bývalý mal vitiligo a nie len v slipoch a predstav si, že som si to nijak nevšímala, akurát v lete som mu to natierala, nech sa mu nespalia ruky

cacianka
21. dec 2018

Moj je po tele flakaty ako krava milka a absolutne neriesim.iba ochranu pred spalenim

mareka49
23. dec 2018

Milujte sa potme😊

cacianka
23. dec 2018

@cacianka nie je to choroba prenasava nakazliva iba trochu neesteticka pre niekoho.ale pre mna nie.prevazuje cit k nemu ako cloveku.ja mam obcas pupaky na brade a to ma nema mat rad ?!