Ahojte baby ja chcem zistiť či je normálne že mladý pár(ja s mužom) 🙂 nemôže otehotnieť po viac ako 2r. ? Pri tom žiadne zdravotné problémy( teda presne to nevieme lebo máme iba to základné vyšetrenie) .Gynekolog len že máme dúfať a určite sa to podarí.....neverím že toto je normálmy postup,že to je všetko.... neviem ako postupovať ďalej prosím o niaku radu Ďakujem..
@gigus urcite to nie je ok, bezproblemovy par by mal otehotniet bezne do roka. Aspon tak hovoria v centrach. Skuste nejake centrum asistovanej reprodukcie. Tvoj gynekolog ti urobi max hormonalny profil. Je kopu problemov, ktore gynekolog nezisti, napr zly spermiogram, imunologicky problem - napr vytvaras protilatky proti spermiam, embryu..., hematologicky problem - zla zrazanlivost krvi... Pricin moze byt xy... Niekedy ta na vsetky vysetrenia neposle ani car, ale urcite urobia viac vysetreni ako gynekolog. Drzim palce
@gigus no mi s manzelom chodime uz 5r bez ochrany a doteraz sa nam nepodariolo neriesila som to skor ze preco az posledneho polroka som to zacala tak nieako sledovat teraz som bola u gyn na sono ci mi prebieha ovu na 13dc som bola a nic nevidel ze by sa tam tvorilo a ledva mi nasiel pravy vajecnik a poslal ma na laparoskopiu na prefuk vajecnikou
@gigus tak co nejdete k inemu gynekologovi? urcite su aj iny lekari a ked nie u vas, tak v nejakom inom meste, kde sa da chodit.
@gigus nie, nie je to normálny postup....normálny gynekolog ti po cca 6 mesiacoch urobi hormonálny profil, odporučí sledovať ovulku testami, meraním BT alebo ta zavolá na kontrolný UTZ a dá ti žiadanku na spermiogram u partnera. Zmena je otázka priorít - buď chcem normálneho lekára, ktorý mi s problémom pomôže a budem za ním dochádzať trebárs do Nitry, alebo budem pohodlná a dúfať, ako mi radi môj lekár, ktorého mám"za rohom"
@gigus Do centra asist. reprodukcie nemusíš mať žiadne odporúčanie od lekára, normálne si to nájdi na nete a objednajte sa tam. Tam vám porobia všetky vyšetrenia, spermigram, atd. a možno zistia, prečo sa vám nedarí. Obyčajný gynekolog ti nikdy neporobí všetky tieto vyšetrenia.
Ďakujem baby moje strašne ste mi pomohli ja sa jej na to spýtam zajtra aj tak idem na gyndu fakt DIKI
Ahoj, ja som tiež nemohla otehotnieť 2roky , odišla som k inému gynekológovi a ten nás poslal do centra asistovanej reprodukcie, tam nám spravili všetky testy a výsledky boli v poriadku, ani ja ani manžel sme nemali žiadne zdravotné problémy.No nedarilo sa ďalej a teraz sa liečim na predrakovinu kŕčka maternice, takže snažilkovanie musí počkať :(