Dobrý deň,
nemate prosim niekto skúsenosti s venoznym kongestívnym panvovým syndrómom a endometriózou( priznaky, liečba...) ?
Za každe info vopred ďakujem
Dobry den, bola som u dvoch gynekologov a ti mi na to v podstate nic nedali, jedine co mi doporucili uzivat detralex, to su lieky kt sa doporucuju uzivat aj pri hemeroidoch, su bez predpisu, ja som to este nekupila ale rozmyslam , ze to budem uzivat. Ak sa mozem kedy vas to bolieva alebo ake mate problemy? zhorsilo sa to po tehotenstve u vas? dakujem 🙂
Mne povedal gynekolog ze ak to bude pretrvavat tak potom sa to da riesit operaciou,laparoskopicky so brucha potvrdit diagnozu a nasledne urobit nieco take ako "sklerotizaciu zil" (robi sa to bezne na nohach)... Trva mi to uz rok neprijemne bolesti v podbrusku,tahanie az do triesla a noh,niekedy nedokazem stat na nohach...zacalo mi to ked som potratila november 2014 a odvtedy som presla neskutocnymi vysetreniami kym sa mi potvrdila diagnoza aj to kebyze nemam znamu sestricku tak sa k tomu nedopracujem nase zdravotnictvo no jeden velky nezaujem....ten detralex si kupte problem nevyriesi ale je dobry na posilnenie zil neublizi brala som ho.....
Neviem kolko potrebuje gynekolog casu aby sa s tym daco robilo tak cakam aj ked mi to dost zneprijemnuje a obmedzuje v zivote...pisala som aj na nejake sukromne kliniky ci riesia aj takuto diagnozu ak by sa ozvali dam vediet...vy mate ake problemy
da sa to riesit aj neinvazivne pomocou intervencnej radiologie, ale to neviem kde robia, ja to viem len zo skoly. No gyndaci kaslu nato. Ja mamvam velmi podobne problemy, mna moj gynekolog dkonca posielal na neurologiu, ze tie bolesti su z chrbta :D no skoda hovorit. Mne to zacalo pred tehotenstvom a po nom to je este. horsie, vam to ako potvrdili? ja som bola na magnetickej
mne po CT vysetreni na druhy pokus....idem guglit intervencna radiologia 🙂.....pekny den
Tak ze robia to :Narodny ustav cievnych a srdcovych ochoreni v Blave ,ul.Pod Krasnou horkou...aj inde na sk
tak to je dobre 🙂 diky za info, vy mate v plane to takto riesit?
Nooo ked sa to nezlepsi tak budem musiet len teraz mam aj ine zdrav.problemy tak musim dat do poriadku najprv tie...este skusam ze alternativna cinska medicina tak uvidime co to da...
a z toho ake pripravky uzivate? ja som skusala aloe vera a vcelku dobre 🙂
Aloe? ako ste ho uzivali?....no este zatial ziadne len som bola na konzultacii prvy krat a nejake caje by som mala zacat pit (to mi on namiesa)
aloe 100%, pijem to, kupila som to na internete. le aj tak to nevyriesu hlavny problem, ale je to fajn tak celkovo, mne sa zlepsilo travenie, ked som to uzivala, na tie cievy je dobra aj pohanka, do jedla alebo caj pit.
Dobrý deň!Mne diagnostikovali kongestívny syndróm panvy koncom novembra 2015,objednali ma na sklerotizáciu tej žily,mala som ísť tento týždeň,ale lekár,čo tento zákrok robí,mal úraz,tak mám vydržať. Bolesti mám ja veľké,bolí ma celé podbruško,bolesť mi vystreľuje do pravej nohy a do krížov. Túto sklerotizáciu robia v nemocnici v Trnave,robí to rádiológ.Na zákrok Vás objednajú,urobíte si predoperačné u obvodnej lekárky,prídete ráno na ten termín a vraj na druhý deň domov. Ešte to vraj robia aj v Nových Zámkoch.V Bratislave to nerobia,išla som tam v bolestiach,dali mi tabeltky od bolesti a poslali domov.
Dakujem vam za prispevok ja som na tom podobne mne akurat vystreluju bolesti do triesla niekedy neviem ani stat na nohach....ste s tym na pn? A ake lieky proti bolesti vam dali na to? Este raz moc moc dakujem a prajem nech sa operacia vydari
Ja som momentálne na PN,lebo mne operovali v novembri slepé črevo,pri tom mi zistili tú žilu a nakoniec bolesti neboli zo slepého čreva,ale z tej žily.Teraz,keď mi zákrok zrušili,neviem,či mi lekárka PN nezruší,lebo tak dlho asi nemôžem byť doma...Ale neviem si predstaviť v takomto stave chodiť do práce...Mne dali Novalgin, na recept sa neplatí,bey receptu cca 2 €,a ďalej mám čípky Spasmopan.Ale nič mi nezaberá,tak sa s tým veľmi nedávkujem. Nemáte za čo ďakovať. Všetko dobré prajem ... Ďakujem
dobry den, mame velmi podobne priznaky, ja s tym skusim este vyckat ak ma to bude moc boliet tiez to budem asi riesit touto cestou. ak sa mozem opytat ako dlho vas to uz trapi? a bolie vas to stale cely mesiac ale niekedy viac? ja to mam vzdy este vystupnovane pri ovulacii, dakujem za odpoved
Dobrý večer...ja som počas celého roka občas cítila bolesť vpravo pod bruškom,myslela som,že mám podráždené slepé črevo.Ale 17.novembra 2015 mi začali silné bolesti,bolo to z ničoho noč,tak som na druhý deň išla na pohotovosť...A tak to vlastne zistili...Bolesti mám ja vkuse,ale najväčšie pred a počas menštruácie.
Metodou volby v liecbe pelvickej venoznej kongescie je embolizacia ovarickej zily, vykonava ju intervencny radiolog a je to technicky vysoko uspesna metoda, ktora ak sa urobi dobre, klinicky zaberie az u 85-90% pacientiek. Vykon nie je jednoduchy, vyzaduje skuseneho intervencneho radiologa a najvacsim rizikom je periproceduralna plucna embolia. Tato liecba bola prvy krat v SR vykonana na Klinike diagnostickej a intervencnej radiologie NUSCH a bezne sa tu robi uz 10 rokov, v lokalnej anesteze a vpichom cez zilu na stehne, pod rontgenovou kontrolou. Hospitalizacia je velmi kratka (1-2 dni).
Obnovujem tému.Včera som sa dozvedela diagnózu na základe CT vyšetrenia. Už niekoľko rokov trpím bolesťami brucha a teraz už aj chrbtice, najhoršie je to okolo ovulácie-2 týždne bolestí každý mesiac. Absolvovali ste už niekto intervenčnú radiologiu? Ďakujem za odpovede.
Dobrý deň prajem, aj mne bolo práve zistené CT vyšetrením tento syndróm. Ma mierne bolesti v pravom a tiež podbrušku a až do krížov. Prosím už ste to niektorá riešili a ako? Pripadne čo vám pomohlo alebo to preslo same?
@tanag zdravim,aj mne bol pred nedavnom diagnostikovany palvicky kongestivny syndrom....chcem sa spytat ci ste sa nejako posunuli v liecbe alebo bola nutna operacia pripadne nejaky odbornik na tuto diagnozu....dakujem prajem vsetko dobre