Prosím vás, poraďte, už som zúfalá. Celé roky mám veľmi, ale naozaj veľmi silnú menštruáciu. Trvá to už odkedy som prvýkrát dostala menštruáciu v 11 rokoch. Riešila som to s gynekológom už veľakrát. Z gynekologického hľadiska lekár nenašiel príčinu, všetky gynekologické vyšetrenia mám v poriadku. Mám dve deti, po druhom pôrode som absolvovala sterilizáciu a odvtedy je to ešte horšie, vložka na noc mi vydrží len pár minút a ja som zúfalá, pretože navyše mám menzes od druhého pôrodu strašne dlhý - trvá aj 15 dní. Lekár to už nevie riešiť, vraj nevie ako. Dvakrát ma aj čistil, no nepomohlo to. Viete mi poradiť čo môže pomôcť, prípadne aké vyšetrenia podstúpiť? Veľmi pekne ďakujem za pomoc!!!
Ked lekar nedokaže zistit pričinu, ako máme pomoct my??
@mia37 Áno, všetko v poriadku.
@monika_xixi Neviem, možno niektorá z vás mala podobný problém a je niečo, čo môže pomôcť. Ja už neviem, čo robiť. Neviem ako to riešiť.
@barbora1992 chirurgicke metody vam nenavrhol? Ablacia endometria? Resekcia endometria? Hysterektomia?
Stitnu zlazu mas v poriadku?
@barbora1992 lieky rovnako nepomohli? Progesteron, antikoncepcia?
vymeniť gynekologa, a zašla by som aj ku bylinkarke.
Alebo chudokrvnosť ?Čim vyššia tým viac aj je krvácanie.Pri takých stratách musí byť aj chudokrvnosť. Nepredpisali vám železo napr.Maltofer + vit.C.?
Viac lekarov Ta nevidelo?Len tento?Mozno by som zasla aj zas inymi,niekedy to je riesenie,ale nemusi byt,pravdaze.
Keby si nasadí hormonálnu antikoncepciu nepomohlo by to, niektorým babam pomáha aj to?
15 dňová menštruácia nieje normálna to treba riešiť "zdravá" by mala trvať maximalne 7
cely zivot mas takyto obrovsky problem a riesis s jednym gynekologom? teda dufam, ze si ich vystriedala viacero, som v soku preto lebo tiez mam silnu ale ze vlozka 15 min tak to by som nevedela fungovat. to musi byt nesmierne vycerpavajuce.
navrhoval ti antikoncepciu? to nie je moja rada, len ma zaujima, ci nenavrhlitaketo hormonalne riesenie.
ktovie ci aj neprichadzas o vela krvi
@barbora1992 no a regulovať antikoncepciou by nepomohlo?
Mojej mame pomohlo hormonálne vnutromaternicove teliesko. V Nemecku jej ho poradil gynekológ práve kvôli silnému krvacaniu
@barbora1992 a co znamena že veľmi silná, ôk chápem rva 15 dní to je dosť, ale vymení aj velo vloziek, alebo nie? Lebo moja trvá tak 5 až 6 dní ale teda kráčam prvé 3 dnu tak ze si musím 2 vložky podkladat pod seba a cez deň katastrofa, každú chvíľku v sprche som a keď som v práci no otras,
Moja mamina mala to iste, pomohlo jej len odstránenie vaječníkov a maternice
Ja som mala taku silnu menstruaciu, ze tiez som krvacala 2 tyzdne cca, prve dni som odpadavala az od bolesti a presedela ich vedla zachoda co som od bolesti az grcala. V 15tke ma zachranila antika. A fakt ze zachranila, ms ukazkovy 24+4, bolesti take, ze nurofen 1 tbl. stacila. Pred tym som vybrala algifen s flectorom a nic. Chod aj k inemu dr a ries to.
@barbora1992 a aku mas sliznicu? robili ti sono? pri cisteni ti robili aj histologiu?
Ak bola histologia v poriadku a sono je negativne, jednoznacne zaviest Mirenu 👈
Vraj vlozky tiande dobre upravuju cyklus. U vas by som do toho isla. Su z katalogoveho predaja, len treba najst dakoho kto s tym robi.
@leelu ved ma za sebou sterelizaciu...
@luciannka83 vnutrimaternicove teliesko,antika a podobne sa uzivaju aj na upravu cyklu. strazia sliznicu, ked je nizsia,aj krvacanie moze byt slabsie
@luciannka83 vnutromaternicove hormonalne teliesko Mirena bolo vymyslene na liecbu dysfunkcneho (nepravidelneho) krvacania, antikoncepcny efekt je vedlajsi pozitivny efekt. Po jeho uvedeni do praxe dramaticky klesla frekvencia hysterektomii (odstramenia maternice) z tejto indikacie.
Jej v minulosti realizovana sterilizacia nema ziadny vplyv na jej poruchu menstruacneho cyklu a Mirena je to najlepsie, co sa jej da aktualne vzhladom na to, co pise, ze uz absolvovala, ponuknut. Tato forma liecby je zaroven vhodna aj pre zeny, u ktorych je uzivanie tabletkovej formy antikoncepcie za ucelom upravy cyklu, kontraindikovana.
Mne pomohol Gynex
Dobrý večer, a boli ste aj na hematologickom vyšetreni?