Veľmi silná menštruácia

jukkas
2. apr 2024

Ahojte, prosím vás o radu.
Dostala som takú silnú menštruáciu, v živote som takú nemala, doktorka má dnes voľno, takže sa k nej dostanem až zajtra, ale neviem ani fungovať, ani neviem ako k nej prejdem🙈
V sobotu som doužívala Norethisteron, ktorý mi predpísala doktorka, keďže som mala dlhú a silnú menštruáciu, povedala mi, že po doužívaní príde normálny cyklus. Ale je to horšie ako pred tým.
Nemáte nejakú zaručenú radu, čo by pomohlo aspoň kým sa nedostanem k doktorke, prosím?

Ďakujem.

mmoonna
2. apr 2024

@jukkas keď tak silno kráčaš, choď na pohotovosť, nečakaj do zajtra. Alebo k zastupujucemu MUDr

fajnova
2. apr 2024

@jukkas ahoj, ja som mala to isté. Nekončiace krvácanie, norethisteron a potom zas menzes. Akurát že mne povedali, že ten menzes bude veľmi silný a bude fungovať ako vyskrab. Takže ja som bola na to pripravená. Tiež to bol dosť masaker.

monro
2. apr 2024

v tomto prípade, teda ak sa norethisteron podáva na zastavenie nekončiaceho a silného menzesu, menzes po vysadení býva vždy silný. Ja som to riešila v januári, a vtedy mi aj dr. povedal, že nasledujúci bude veľmi silný. Trval ale normálne 6 dní. Teraz mám opäť takú situáciu, tak zajtra idem k dr.

jukkas
autor
2. apr 2024

@mmoonna tak nakoniec som šla, ale vraj je to normálne a mám si dať ibuprofen

jukkas
autor
2. apr 2024

@fajnova ak sa môžem opýtať, aj sa vám to potom dalo do poriadku?

mmoonna
2. apr 2024

@jukkas tak aspoň vieš,že si v poriadku. Držím prsty, hádam sa to čoskoro upraví

jukkas
autor
2. apr 2024

@monro ja som čakala, že to bude taká normálna menštruácia, toto ma fakt tak prekvapilo, išli na mňa až mdloby od včera... držím vam teda palce, aby sa vám to vyriešilo

jukkas
autor
2. apr 2024

@mmoonna ďakujem moc

akvi
2. apr 2024

@jukkas nasad rutín, Ccko, čaj z pastierskej kapsicky, gynex kvapky. Mne toto kombo pomohlo dostať menzes do relatívne normálneho stavu. Ja pár rokov pred nenopauzou som myslela každý mesiac, že vykrvacam 🙄 A samozrejme, treba doplniť aj železo, lebo pri tak silnom krvácaní budeš potom vkuse ako v hmle, keďže bude chýbať železo.

monro
2. apr 2024

@jukkas dakujem. Ja mam skoro 47 rokov, takze mi to zacina haprovat vekom. Prvykrat sa dalo vsetko doporiadku.

jukkas
autor
3. apr 2024

@fajnova
@monro
Ešte som sa chcela spýtať, prosím, že či ste nemali nejaké vedľajšie účinky, počas užívania toho Norethisteronu? Ja som cely čas tak viac špinila a hrozne ma bolelo brucho, hlavne v oblasti pravého vaječníka, úplne taká bodavá ostrá bolesť v kuse celý deň a čím viac ma to bolelo, tak tým viac som špinila.

monro
3. apr 2024

@jukkas ja som nemala nič.

fajnova
3. apr 2024

@jukkas áno, ďalší menzes už bol viac menej v poriadku.
Z norethisteronu som nemala žiadne vedľajšie nežiadúce účinky.