Veľmi silná menštruácia

nikolca
6. sep 2023

Kočky prosim poradte velmi silno krvacam čitala som že pomaha čaj z alchemilky,prosim vas kedy ho treba začať piť?mam nepravidelnu ms minuly mesiac som dostala o päť dni skôr ako som mala

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kika831
6. sep 2023

@nikolca mne pomaha vit C ( dam si viac tabliet) a zmierni mi to menstruaciu. Samozrejme ze len obcas.

nikolca
autor
6. sep 2023

@fauko ďakujem vyskušam a prosim ťa aj upravuje cyklus?

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
macilaci
6. sep 2023

@nikolca alchemilka upravuje cyklus keď dobre viem. A skôr ascorutin na silné krvácanie ako viť C. Skôr zaberie.
A samozrejme od gyndosa lieky alebo injekcia.

peter0123
6. sep 2023

@nikolca mne dr predpísal 2tbl ascorutin 3x denne

domkakvet
6. sep 2023

@nikolca tiez som uz citala, ze zabera vitamin C, ale este som neodskusala.

luccija
6. sep 2023

@nikolca 3 x denne ascorutin beriem počas menzesom plus zelezo

nikolca
autor
6. sep 2023

@fauko mňa doktor keď vyšetril povedal mi že vy mate siinu menštruaciu a predpisal mi lieky no neviem ako sa volali no spôsobilo mi to neskutočne silne krvacanie nestihala som si vložky meniť a cyklus mi trval 11 dni a to mi zostalo dodnes ale určite v blizkej dobe pójdem na vyšetrenie nech mi niečo predpiše ine

janulienky
6. sep 2023

@nikolca Ahoj. Ja so silnou menštruáciou bojujem už roky, dva krát mi už hrozila aj transfúzia krvi, kvôli veľmi nízkemu hemoglobínu. Mne veľmi pomohlo užívanie ascorvitinu (vitamín C - 2x denne 2 tabletky, len počas menštruacie), vždy ráno a večer som si odšťavila citrón s vodou a vypila (tiež len počas menzesu), plus alchemilka čajík ráno a večer. A tiež železo buď od doktorky, alebo voľnopredajné (bola som spokojná od firmy Jamieson). Vďaka tomuto som mala krvácanie aj o polovicu slabšie.

nikolca
autor
6. sep 2023

@janulienky prosim ťa a ten ascorvitinu je bez predpisu?

brendaa
6. sep 2023

@nikolca ahoj štítnu žľazu a železo máš OK?

janulienky
6. sep 2023

@nikolca Áno, je bez predpisu

janulienky
6. sep 2023

@nikolca A alchemilkový čajík by si mala piť týždeň pred menzesom, potom počas menzesu a potom si dať dvojtýždňovú pauzu.

kaktusik007
6. sep 2023

chod k lekarovi a ries to. Velmi silne krvacanie nie je v poriadku.

nikolca
autor
6. sep 2023

@brendaa štitnu žlazu neviem ale železo som mala nizku hladinu

brendaa
6. sep 2023

@nikolca po porade s lekárom zistit príčinu takého krvácania, pytaj sa aj na hematologiu, silné krvácanie - nizke železo, držim palce

apolka77
6. sep 2023

@nikolca ja odporúčam piť čaj z rebríčka obyčajného (sypaný) ako píše
@fauko mne to vie takmer zastaviť krvácanie. A to som mávala fakt mega silné.
Tiež ten vitamín C prípadne globifer Forte v čase silného menzesu.
No Číslo 1. Je ten rebríček ..určite vyskusaj 3 šálky prvy deň potom bude stačiť už len 1-2 ..daj vedieť či zabralo.

nikolca
autor
7. sep 2023

@apolka77 ďakujem a prosim ťa stači začať ten čaj piť napriklad tyžden pred ms a ďalej počas ms?

apolka77
7. sep 2023

@nikolca stačí ho piť keď máš silnú menštruáciu a potrebuješ zmierniť...mne po 3 salkach takmer vymizne...nikdy som to nepila že týždeň pred menzesom

subartic
7. sep 2023

@nikolca koľko máš rokov ? Silné menštruácie bývajú v perimenopauze.

ivanka_a_miska
31. mar 2024

@brendaa Ja mám nízky hemoglobín - ak neberiem železo tak aj 68 g/l. Mám problém aj so štítnou žľazou - hashimoto. Chodím na vyšetrenia, ale hematologička ani endokrinológ tieto dva problémy nikdy nedávajú do súvisu. Ja si myslím, že jedno ovplyvňuje druhé, ale ešte som nezistila ako. Vieš mi o tom povedať nejaké bližšie info?

brendaa
1. apr 2024

@ivanka_a_miska ahoj myslela som nepravidelný menzes-môže byť za tým problém so štitnou žľazou. Nízke železo môže byť aj silnou menštruáciou... To má hematologička riešiť...