Prosim vas zienky pripadam si ako totalne neschopna a citliva..bola som prvykrat na prehliadke u gynekologa a bolo to strasne bolestive..nie neprijemne ako niekto hovori..ja som sa tam zvyjala od bolesti..mate to tak aj vy?? uz mi bolo trapne aj pres doktorom pritom som sa snazila uvolnit..este teraz ma boli v podbrusku..co mam robit aby ma to nabuduce tak nebolelo? normalne mam strach tam opat niekedy ist 🙏
Co konkretne ta bolelo? Ked robil vaginalne sono, ked ta vysetroval pohmatom, alebo ked boli zavedene vysetrovacie zrkadla?
Aj ked sa snazis uvolnit, tak je to tazko, mas stres a telo podvedome vsetky svaly a vsetko stahuje - vtedy to prave viac boli aj ked si hovoris, ze sa chces uvolnit.
@nafka0483 prave tie zrkadla..nic ine iba to 👎🏻
Moze byt, mne sa tiez uz stalo, ze normalne som citila ako ma vo vnutri rezu. A to pritom vacsinou zrkadla vobec necitim, uplna pohoda. Praveze mi viac vadi teraz v tehotenstve vysetrenie pohmatom, to je neprijemne niekedy az bolestive :-/ ale presne viem ze som v strese stiahnuta a nejde to uvolnit.
Ak to bola prva prehliadka, tak pri dalsej to uz moze byt v pohode, pripadne ked to bude stale boliet, tak mozo zmena lekara pomoze.
Ano, boli to, ak nie si uvolnena. Treba tie svaly dole uvolnit. Ked vylezies na kozu, aspon 3-4 krat zhlboka nadychni (az dole do brucha) a vydychni. To ti uvolni trochu svaly dole. Ja tak fucim pocas celeho vystrenia. Boli to, ale da sa to tu chvilu prezit.
Presme mne eate ako mladej babe gyndoska povedala ze si mam lahnut uvolnene nasiroko zadok k nej co najblizsie ( proste ako pre chlapa 🤣) cim prkenejsie som tam sedela tym viac to bolelo
Ja som bola prvy raz v lete ale u deckej mam 21. Takže mna nebolelo absolutne nič
Mna to boli vzdy,ked mi dava zrkadla,ci ako sa to vola. Snazim sa uvolnit,ale nejde to. Pri poslednej prehliadke som bola presvedcena,ze viac tam nepojdem taka bolest. 😂 O mesiac mam prehliadku uz teraz sa tesim
Prehliadka by urcite nemala byt bolestiva! Tiez som tak bola prvykrat u gynekologa na prehliadke az som kricala od bolesti, stacilo mi jedenkrat a vymenila som doktora.
Zmena gynekológa, jednoznačne! Mňa keď vyšetrovali lekári prednosta kramárov, prednosta Ružinova a môj 60ročný gynekológ, ja som ani nevedela, že niečo robia. Keď sa vo mne rýpala doktorka s pár rokmi praxe, nepríjemné jak slak
Nechapem od coho to zalezi..moj je celkom citlivy aspon podla rozpravania inych zien, tak neviem..bojim sa menit doktora, aby nebol este horsi 😄
Nie si uvolnens celý problém a dôvod bolesti. Môj doktor aj čaká kÿm sa neuvolním. Hlavne v tehotenstve to bol pre mňa kríž lebo som sa bála že sa niečo stane (bola som po IVF a bála som sa že začnem krvácať) mne až slzy išli ale teda skôr od strachu tak doktor počkal rozprával sa so mnou ukludnoval ma že to bude v pohode a je to bežné vyšetrenie a potom to už bolo ok. Pri obyčajnej prehliadke nemám také bolesti ako opisuješ ale teda tam som viac uvolnena. Skús ako píše vyššie troška predýchať ten strach. Neboj nabudúce bude lepšie. 🙂
nedavno som bola u noveho gynekologa a teda tak citlivu bezbolestivu prehliadku som v zivote nezazila, osobne si myslim, ze to bolestive a extremne ako pises, ze si sa zvijala od bolesti, nema byt.. neprijemne ano ale nie extremne bolestive. zmenila by som lekara.
Moja prvá prehliadka bola tiež katastrofa, mala som tuším 17 rokov.
Potom prišiel prvý pôrod a už ma nebolelo nič tak veľmi