Veľký strach z tehotenstva

4. jan 2025

Ahojte. Píšem a vlastne neviem co očakávam. Možno niekoho kto bol natom podobne. Som 8 mesiacov po porode. Mam prvé dieťa. Bolo mi odporučené po porode nebrať antikoncepciu hormonálnu. Trosku mi haprujú hormóny. A tu to všetko začalo. S mužom mame prerusovany styk. Štyri mesiace po porode sa mi stala vec a odvtedy mam strašný strach. Mali sme prerusovany styk a ja som mala stále pocity nevolna, zle a tak. Tak som si od strachu spravila test. Bol to digitalny clearblue. Bol pozitívny. Zaplavili ma hrôzostrašné pocity. Hneď nato som spravila asi 5 ďalších palickovych testov, ktoré boli negatívne. Vtedy som si všimla aj tu, že veľa žien natrafilo na túto šaržu digi testov a ukázalo im falošnú pozitivitu. Odvtedy začalo moje trápenie a úpadok manželstva. Ja som sa tak zľakla, že odvtedy odmietam sex. Do dnešného dňa som spala s mužom tak 10x. Aj to so strachom. Co keby. Áno samozrejme, vyhľadala som psychológa ktorý stále hľadal problém v detstve. Len tam problém nie je. Ja len nechcem dieta teraz, druhé plánujeme o 4 roky. Ideme sa sťahovať a proste momentálne 2 úplne malé deti si neviem predstaviť. Lenže som ako v zacarovanom kruhu. Gynekológ mi teda odporučil kondóm alebo pharmatex. Kondóm nevyhovuje muzovi, áno viem...proste skúsili sme všelijaké už pred tehotenstvom a vždy sa vyvliekol. Tak sme skúsili pharmatex krem, ten je v pohode. Ale môj strach je tam, tu som precitala, ze zeny s nim aj tak otehotneli. Celý kolotoč sa znovu začal. Každý mesiac sa bojím. Stále vnímam priznaky, bolia ma prsia, nevoľnosť atď. Aj napriek tomu, že dostanem menštruáciu som nervózna. Každý jeden deň. Čítala som, že ženy mali menštruáciu a boli tehotne. Ja neviem co mam spraviť ...

pribinak
4. jan 2025

Však existuje aj nehormonalna antikoncepcia

colsami
4. jan 2025

Ved existuje sto sposobov ako sa chranit. Prerusovany styk teda medzi ochranu samozrejme nepocitam, azda sama vies ze je to blbost, ak dietado uvahy neprichadza.

sara07
4. jan 2025

nehormonálne teliesko + pharmatex

kiki68
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkaa1991
4. jan 2025

Ja som tiez po porode nechcela druhe dieta a viem.ze po porode je vacsia sanca na tehu takze my do roka sme používali kondómy po roku opat sme sa vrátili bez ochrany ako vzdy ... takze urcite zvazila by som ochranu plus moze byt po porodnna depresia moze byt ten strach ale.pyscholog by mal.vediet nastaviť vas ;)

kiki68
4. jan 2025

Tak potom za mna kondomy alebo nehormonalne teliesko.

michaela329
4. jan 2025

Kombinujte pharmatex a prerušenie, prípadne pesar. A hodne o tom s manželom hovorte. Prípadne si robte pekné chvíľky aj bez penetrácie (veď sú aj iné typy sexu) a keď budeš viac v pohode, choďte do všetkého.

autor
4. jan 2025

Ďakujem za reakcie. Teliesko nechcem, ak myslite to medené. Sú teda aj iné spôsoby?

Myslíte, že preusovany styk a pharmatex je teda dostačujúca ochrana?

Mam staršieho gynekológa a ten mi nato povedal, že žiadna nie je 100%. To mi je jasne.

mauduska
4. jan 2025

Pozri si prirodzené metódy plánovania rodičovstva - sledovanie ovulácie na základe hlienu alebo/a teploty. Ak to robíš poctivo, je to bezpečné ako kondóm, ak by ste mali sex len po ovulácii, tak to má 99% úspešnosť. My sme tak fungovali pred tehotenstvom aj po pôrode. 🙂
Ak nie, existuje ak pesar, to je kondóm pre ženu, existuje viacero typov, popozeraj 🙂

autor
4. jan 2025

@mauduska áno viem. Hlien si sledujem. Ale tu teplotu nie. Pride mi to náročné, ženy si robia kadejaké grafy a pod.

mauduska
4. jan 2025

Nie je to náročné, je to dokonca jednoduchšie ako hlien, lebo ti teplota stúpne a už vieš, že máš po ovulácii, treba len dodržať pravidlá ohľadom merania, to je celé. Sú aj aplikácie, ktoré to vyhodnotia za teba, ty len zadáš teplotu.

autor
4. jan 2025

@mauduska vieš mi prosím 9hladom toho viac poradiť. Aký teplomer? Kedy co? Aká aplikácia?

zzzzza
4. jan 2025

Smer psychiater

doriiis
4. jan 2025

Existuje aj sterilizácia

mauduska
4. jan 2025

Ja som používala aplikáciu Natural Cycles, ale tá je platená, je pomerne drahá, ale vráti sa ti to v podstate, keďže nekupuješ kondómy ani HA. Teplomer mi poslali oni k predplatnému, ale majú vhodný aj v DM, je to bazálny teplomer (na obale je tehotná pani, značk microlife). Bazálny teplomer ukazuje teplotu na 2 desatinné miesta. Teplotu meriaš ráno, okamžite po zobudení - nenapiješ sa, neposadíš, nepozdravíš, len otvoríš oči, schytíš teplomer a meriaš. Meriaš podľa pokynov teplomera, obyčajne treba najprv vypnutý dať pod jazyk, zavrieť ústa a potom zapnúť a počkať kým odmeria. Teplotu zapíšeš do aplikácie. Myslím, že aj viacero obyčajných menštruačných kalendárov má možnosť zapisovania teploty. Sleduješ teplotu - počas menštruácie, po nej aj počas ovulácie je nízka. Po ovulácii vyskočí, napr. o 0,4 stupňa, môže aj viac. Ak sa ti takáto zvýšená teplota drží aspoň tri dni, gratulujem, máš po ovulácii a už si ten mesiac neplodná 🙂 To je v podstate celé. Dôležité je, že ak si chorá, teplota samozrejme nemá výpovednú hodnotu, tak isto, ak v noci pravidelne vstávaš k bábätku. Ak sa zobudíš skôr ako obyčajne, odmeraj si teplotu vtedy a zapíš si, že si vstala skôr. Mala by si mať pevný režim, napr. 22:00-6:00, aby si spala a zobudila sa v rovnakom čase. Viac sa dá o tom dočítať na internete, ale toto je asi najhlavnejšie. 🙂

mauduska
4. jan 2025

@doriiis písala, že chce mať ešte dieťa, ale neskôr.

lienka.7
4. jan 2025

@autorka vazektomia?

carduelis
4. jan 2025

@mauduska da sa kupit aj prsten - Oura ring, ktory nosis a meria ti teplotu, vyhodnocuje aj iné parametre a urcuje poovulacnu neolodnost
Su aj drobne zariadenia, ktore sa na noc lepia pod pazuchu a rano ti na mobile v apoke vyskoci teplota a sam ti vyhodnocuje plodne/neplodne dni
Ja osobne pouzivam na sledovanie cyklu zmeny hlienu a v pohode tak fungujeme 7 rokov. Aj v obdobi po porode, pocas dojcenia, pri nepravidelnych cykloch. Ak sa naucis nejaku metodu od vyskoleneh instruktorky, tak spolahlivost je vyssia ako pri pouzivani kondomu a je niekde na urovni/vyssia ako hormonalna antikoncepcia.

doriiis
4. jan 2025

@mauduska ...aha.To mi ušlo.

mauduska
4. jan 2025

@carduelis to vôbec nepoznám, pozriem to, vďaka za info 🧡

gabika0825
4. jan 2025

Tak chod do telieska-nehormonalneho. A kondom sa vyvlieka? Neviem, ja práve používam tuto formu ochrany a nestalo sa nám že by sa partnerovi vyvliekol ak je správne nasadený a mame znacku ktorá nam vyhovuje. Treba si nájsť tu svoju a skúšať. Ale aj tak, skôr mi príde že s tým chceš robiť niečo iba ty a nie tvoj chlap. Je to z jeho strany mierne sebecké.

lenkakravcova
4. jan 2025

Však nech chlap používa kondómy.
Je xy veľkosti a dĺžok, rôzne hrubý aj ultra tenké.. Nech poskusa. Chce sex? Tak ten kondóm je najmenej čo môže pre to urobiť.

carduelis
4. jan 2025

@mauduska ja som to vlastne chcela napísať autorke, omylom som asi označila teba, ale som teda rada že aj pre teba užitočná info 🙂

lauriik
4. jan 2025

Pharmatex + prerusovany styk

carduelis
4. jan 2025

Prikladám zhrnutie zo stránky Planned parenthood. Prerušovaný styk nie je spoľahlivý a ja by som sa nespoliehala ani na cipky a gely pocas plodnej fázy.