Ahojte, prosim napíšte mi váš názor na toto:
Minulý mesiac
Na 10 deň cyklu- prvý krát spozorovaný výtok ako bielko
Ovulácia - na 17 deň cyklu (potvrdená od dr + veľmi silné bolesti)
Menštruácia prišla presne na čas ako mala na 29 deň cyklu.
Dnes 11-ty deň cyklu - prvý krát spozorovany výtok ako bielko a pichavá bolesť na pravej strane
Moja otázka znie: čo si o tom myslieť ešte len prichádza ovulácia tento mesiac alebo mohla prebehnúť dnes keďže som zacítila tu pichľavú bolesť v pravom vaječníku?
Nie nemám doma ovulačné testy, nechcela som to tento mesiac riešiť ale nedá mi to 🙈
Poznámka: snažím sa spoznať svoje telo 😁
Podľa výtoku vôbec nemusíš ovuláciu rozoznať. Odporúčam meranie bazálnej teploty. Treba merať teplotu každé ráno hneď po zobudení v rovnaký čas, ideálne teplomerom pod jazyk. Potom teplotu zaznačiť do grafu. Po pár cykloch budeš mať dobrú predstavu o tom, kedy máš obvykle ovuláciu a koľko trvaju jednotlivé fázy cyklu.
Keď si mala potvrdenú ovuláciu 12 dní pred menzesom,tak už vieš, že budeš mávať ovuláciu 12 dní pred menzesom.Minulý mesiac okolo 16.dňa/+-jeden deň/mal byť vidieť ovulačný hlien.
Hovoríš, že už 10. deň bol hlien ako vaječný bielok.To bude pravdepodobne zle odsledované.Tento hlien nezvykne byť týždeň.
Hlien ako vaječný bielok
-netrhá sa medzi prstami,ale je naťahovací
-nezisťuješ ho prstami v pošve-sleduješ len ten,ktorý sám prirodzene z teba visí/vidno to na WC alebo v sprche
-sledovanie može byť skreslené deň po pohlavnom styku-môžeš vidieť mužov spermatický hlien,ktorý sa podobá ovulačnému.
@uhnakova to už mňa neprichádza do úvahy pretože môj režim sa veľmi často mení
Niekedy vstávam 3 dni ráno o 8, potom ďalšie dni už ráno o 4, alebo niekedy bývam aj hore v noci že mám deň a noc opačne čiže vstávam večer o 22 atď atď
Takže u mňa si merať teplotu nejak dlhodobo v rovnaký čas nie je možné
@joesvk no 2 z tych 3 bodov to spĺňa ten môj hlien na 10ty deň
Aj dnes som si všimla ten hlien tak keď som bola WC, a po cikaní zostal vysiet ešte hlien
Nemohlo to by nemenené za mužov lebo sme styk nemali pekne dlho
A to mi je divné ze prečo by som ja pozorovala ten hlien tak skoro
Aby som to ešte priblížila...
Minulý mesiac :
Na 10 deň cyklu- prvý krát spozorovaný výtok ako bielko - vysiaci
Na 14ty deň cyklu vyšetrenie u gynekologičky kde videla ešte vajíčko v ľavom vaječníku a povedala podľa meraní že ovulácia bude na ten 17ty deň cyklu a teda podľa tých bolesti by to sedelo
Ale dala si ho medzi prsty a netrhal sa?
Hlien má svoj vývoj-od hustého,cez vodnatý...to trvá pár dní aj týždeň....až tesne pred ovuláciou deň-max dva býva ako vaječný bielok.
@joesvk nie to som nerobila
Ďakujem za info, budem ten hlien sledovať pozornejšie
Ale teda myslíte si že ak mi potvrdila dr tu ovuláciu minulý mesiac tak aj tento mam očakávať v rovnaký čas?
Čas od ovulácie do menzesu býva rovnaký.Okolo.12-16 dní. Ty máš pravdepodobne 12.
Ak máš menzes 30 dňový, je to.u teba 18.deň.Ak máš 26 dňový, vtedy je to 14.deň.
@joesvk väčšinou mávam cyklus 29 dňový
Ďakujem začínam sa v tom asi orientovať 🙂
Tak čo sledujem dnes aj včera tak výtok je stale taky ťahavý, ako taký sliz ale už ho nachádzam len keď sa utriem alebo niekedy na spodnom prádle
Je to úplne ako take to bielko, keď to zoberiem na prsty tak sa natiahne
Ešte dopíšem že ten cyklus pred tým (nie minulý ale predminulý) tam mi výtok začal až na 12-ty deň cyklu