Ahojte, mam 13 a boli sme so školou na výstave stredných škôl, bola tam zdravotnícka stredná škola a merali tam cukor v krvi a ja som tam s kamoškami zo srandy šla, kamošky mali cukru v krvi 5/6 a ja som pred tým vypila okolo 200ml Mattony pomarančovej. Mala som toho cukru v krvi 11! Je možné že mi ten cukor stúpol iba z Mattony alebo je to určite cukrovka? Rodičia o tom vedia, v rodine má iba môj starý otec cukrovku. Nadváhu nemám.Prosím o odpovede, ďakujem.
Zalezi kedy po vypiti si merala. Takisto ci si jedla.
Sladká voda by mala vplyv na meranie ak bolo spravené do hodín od merania.
Stačí ísť lekárke nalačno, piť len čistú vodu a ona môže z krvi či moču zistiť či je cukor nad odporúčanými hodnotami, prípadne poslať na diebetologickú ambulanciu.
Ak to chceš vedieť skôr, dá sa v lekárni kúpiť test na cukor z moču, ak bude pozitívny aj na lačno je dobré doniesť aj test lekárke.
Tou samotnou Mattoni to nebude - i keď je to sladká voda. Skôr zaváži, čo si predtým jedla. Je zbytočné sa tým teraz stresovať, lebo samotné číslo na nič nepoukazuje ( je tam veľa premenných ) Zastav sa niekedy u doktorky a ona ti urobí test. Prípadne ak má starý otec glukomer, tak si to vyskúšaj u neho - najlepšie merať ráno nalačno.