Varikokela - nedarí sa nám otehotnieť

lenula86
15. feb 2016

Ahojte,
chcela by som sa poradiť a vediet ci ma niekto podobné skúsenosti. S manzelom sa snazime o babetko viac ako rok, zacali sme patrat a zistili sme, ze ma zly spg. Samozrejme nam hned odporucaju IVF, ale kedze v tom vidim skor biznis, chceme najprv skusit ine metody a najst pricinu zleho spg. Vyzera to na varikokelu. Mate niekto skusenost s operaciou? Podarilo sa vam nasledne prirodzene otehotniet? Nechcem si davat zbytocne nadeje, chcem byt realistka, ale chcela by som vediet ci je to mozne v kombinacii s vitaminovou kurou. Dakujem

tana85
15. feb 2016

@lenula86 moj muz to ma tiez, ale sli sme na ivf a teraz si to riesi. u nas sa zial nerobi uplne najefektivnejsi sposob odstranovania, ten robia v cechach alebo nemecku. neviem o aky sposob ide, uz si nespominam, ale podla vysledkov sa az v 40% zvysilo mnozstvo kvalitnych spermii. ja do toho davam celkom velke nadeje, ze druhe sa uz podari prirodzene. na slovensku vsak najst naozaj dobreho urologa/androloga je skutocne problem

lenula86
autor
15. feb 2016

Dakujem za info. A bude si to davat operovat na slovensku alebo uvazujete aj nad tymi cechmi? Nam samozrejme hned odporucili IVF, ale vobec nehladaju pricinu zleho spg. Nejako mi to cele nedava logiku. Ak by bol problem varikokela, tiez verim, ze by sa to mohlo podarit prirodzene. Kolko ma manzel rokov? Nepozera sa pri operacii na vek? Nevies?

zuzkass
18. feb 2016

Ahojte,manzel to ma tiez...jedno dieta mame bez problemov sme ho pocali,druhe sa nam nedari uz skoro dva roky...urolog vravel ze moze a nemusi to byt pricina ta varikukela..ze vraj to vznika v puberte uz...vela sme studovali na internete o tej operacii...malo kto to chvaly ze sa po operacii pridruzili este ine choroby...neviem ci sa to potom znova neobjavi...keby mi niekto poradil ci skusit operaciu alebo nie...manzel tym neni nadseny ale ked ma zly spermiogram a ja strasne tuzim mat druhe dieta...zatial skusame vitaminy kopec penazi to stoji ale aspon keby to pomohlo...

lal
12. mar 2016

@lenula86 my sa chystame s tym na operaciu o tri tyzdne a zakrok sa bude robit v Cechach. Tak som sama zvedava, chcem silno verit tomu ze to pomoze. Teraz som citala vysledky jednej dizertacnej prace na tuto temu - po operacii bola udajne uspesnost otehotnenia vyse 82%, co je uzasne.
No ked uz pre nic ine, treba to riesit aby nevznikli vacsie problemy ako neplodnost v starsom veku.

sjuzn_ka
3. okt 2017

@lal ahoj, pomohla vam ta operacia?

lal
3. okt 2017

@sjuzn_ka ahoj, ano, pomohlo nam to. Zakrok bol v aprili 2016 a v decembri som otehotnela, mam dvojmesacne babatko 🙂

zuzkass
3. okt 2017

@sjuzn_ka Ahoj my sme tiez vtedy boliako lal ale nam to nepomohlo zatial uz rok a pol..a nic😢

sandra5353
13. jan 2018

Ahoj. A akým spôsobom bol operovaný ?

zuzkass
13. jan 2018

normalne rez ma neviem...rozrezali zaviazali zili zasili

sandra5353
20. feb 2018

@zuzkass a kde bol operovaný?bol to mikrochirurgicka zákrok?tam nerobia na slovensku iba v CR.diky za odpoved

zuzkass
20. feb 2018

@sandra5353 v kosiciach klasicky nie mikrochirurgicky

trionq
12. feb 2019

cau, vykonáva sa už na Slovensku operácia mikro-chirurgicky? Prečítal som všetko čo sa dalo a boli nejaké príspevky že vraj v BA áno ale nič konkrétne.

zacky
23. júl 2019

Ahoj @lal
Prosim ťa v akej nemocnici si bola operovaná?
A mal tvoj manžel niake problémy po operácii?
Ďakujem 🙂

lal
24. júl 2019

@zacky v Mladej Boleslavy a nemal ziadne problemy.

miroslava112
5. sep 2019

Napisem vlastnu skusenost.SMuzom mame jedno dieta a druhe sa nam uz 3roky nedarilo splodit.Mne povedala doktorka ze som v poriadku tak siel muz na spermiogram.Urolog napisal ze azoospermia a ze jedine skusit umele oplodnenie .Tak sme sli inemu dr.a ten na sone zbadal varikokelu a odporucil ist na operaciu.Vo february bol na zakroku a je august a ja som si nasla 2 ciarky na teste.Takze verim ze nam ta operacia pomohla a uzival aj folandrol a macu peruansku.

agata610
24. sep 2019

@miroslava112 prosím a kde bol na operácii?

cudka
24. sep 2019

U manžela asi pomohli lieky na krvný tlak. 1dieťa ivf(mŕtve spermie) ešte mal tkak OK a druhé po 5rokoch normálnou cestou ale to už bral lieky na tlak a keď sa pýtal lekára tak mu potvrdil že by to mohlo byť aj tými liekmi nakoľko uvoľňujú cievy čo varikokela je a aj on ju mal či ju ešte má netuším.neriešime.

miroslava112
27. sep 2019

@agata610 v trencine

83monika83
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
agata610
9. okt 2019

@miroslava112 a akou metódou ho operovali ? A čo mu pred operáciou diagnostikovali zo spermiogramu?

anike1
9. okt 2019

.

januska41
4. dec 2019

@miroslava112 kto operoval manžela v Trenčíne?

miroslava112
15. dec 2019

@januska41 doktor Chocholaty ale uz si otvara ambulanciu u nas v Banovciach