Ahojte,
chcela by som sa poradiť a vediet ci ma niekto podobné skúsenosti. S manzelom sa snazime o babetko viac ako rok, zacali sme patrat a zistili sme, ze ma zly spg. Samozrejme nam hned odporucaju IVF, ale kedze v tom vidim skor biznis, chceme najprv skusit ine metody a najst pricinu zleho spg. Vyzera to na varikokelu. Mate niekto skusenost s operaciou? Podarilo sa vam nasledne prirodzene otehotniet? Nechcem si davat zbytocne nadeje, chcem byt realistka, ale chcela by som vediet ci je to mozne v kombinacii s vitaminovou kurou. Dakujem
Dakujem za info. A bude si to davat operovat na slovensku alebo uvazujete aj nad tymi cechmi? Nam samozrejme hned odporucili IVF, ale vobec nehladaju pricinu zleho spg. Nejako mi to cele nedava logiku. Ak by bol problem varikokela, tiez verim, ze by sa to mohlo podarit prirodzene. Kolko ma manzel rokov? Nepozera sa pri operacii na vek? Nevies?
Ahojte,manzel to ma tiez...jedno dieta mame bez problemov sme ho pocali,druhe sa nam nedari uz skoro dva roky...urolog vravel ze moze a nemusi to byt pricina ta varikukela..ze vraj to vznika v puberte uz...vela sme studovali na internete o tej operacii...malo kto to chvaly ze sa po operacii pridruzili este ine choroby...neviem ci sa to potom znova neobjavi...keby mi niekto poradil ci skusit operaciu alebo nie...manzel tym neni nadseny ale ked ma zly spermiogram a ja strasne tuzim mat druhe dieta...zatial skusame vitaminy kopec penazi to stoji ale aspon keby to pomohlo...
@lenula86 my sa chystame s tym na operaciu o tri tyzdne a zakrok sa bude robit v Cechach. Tak som sama zvedava, chcem silno verit tomu ze to pomoze. Teraz som citala vysledky jednej dizertacnej prace na tuto temu - po operacii bola udajne uspesnost otehotnenia vyse 82%, co je uzasne.
No ked uz pre nic ine, treba to riesit aby nevznikli vacsie problemy ako neplodnost v starsom veku.
Ahoj. A akým spôsobom bol operovaný ?
normalne rez ma neviem...rozrezali zaviazali zili zasili
@zuzkass a kde bol operovaný?bol to mikrochirurgicka zákrok?tam nerobia na slovensku iba v CR.diky za odpoved
@sandra5353 v kosiciach klasicky nie mikrochirurgicky
cau, vykonáva sa už na Slovensku operácia mikro-chirurgicky? Prečítal som všetko čo sa dalo a boli nejaké príspevky že vraj v BA áno ale nič konkrétne.
Napisem vlastnu skusenost.SMuzom mame jedno dieta a druhe sa nam uz 3roky nedarilo splodit.Mne povedala doktorka ze som v poriadku tak siel muz na spermiogram.Urolog napisal ze azoospermia a ze jedine skusit umele oplodnenie .Tak sme sli inemu dr.a ten na sone zbadal varikokelu a odporucil ist na operaciu.Vo february bol na zakroku a je august a ja som si nasla 2 ciarky na teste.Takze verim ze nam ta operacia pomohla a uzival aj folandrol a macu peruansku.
@miroslava112 prosím a kde bol na operácii?
U manžela asi pomohli lieky na krvný tlak. 1dieťa ivf(mŕtve spermie) ešte mal tkak OK a druhé po 5rokoch normálnou cestou ale to už bral lieky na tlak a keď sa pýtal lekára tak mu potvrdil že by to mohlo byť aj tými liekmi nakoľko uvoľňujú cievy čo varikokela je a aj on ju mal či ju ešte má netuším.neriešime.
@agata610 v trencine
@miroslava112 a akou metódou ho operovali ? A čo mu pred operáciou diagnostikovali zo spermiogramu?
.
@miroslava112 kto operoval manžela v Trenčíne?
@januska41 doktor Chocholaty ale uz si otvara ambulanciu u nas v Banovciach
@lenula86 moj muz to ma tiez, ale sli sme na ivf a teraz si to riesi. u nas sa zial nerobi uplne najefektivnejsi sposob odstranovania, ten robia v cechach alebo nemecku. neviem o aky sposob ide, uz si nespominam, ale podla vysledkov sa az v 40% zvysilo mnozstvo kvalitnych spermii. ja do toho davam celkom velke nadeje, ze druhe sa uz podari prirodzene. na slovensku vsak najst naozaj dobreho urologa/androloga je skutocne problem