Vaginálny výtok

24. okt 2024

Ahojte mamičky. Už niekoľko rokov sa trápim s tým, že mam viac výtoku akoby bolo asi normálne. Veľmi ma to obmedzuje, som stoho už na nervy. U gynekologičky to bolo riešene niekolko krat, keď bola nejaka mykoza alebo niečo tak som sa preliečila. Pohlavným stykom moc aktívne nežijem a keď už k niečomu dôjde vždy ochrana je nasadená. Dr.sa vyjadrila,že vytok je normálny a každa źena ho má a aj potrebuje,že niektore ho maju viac a niektore menej. No ale ja som stoho veľmi nešťastna, ráno sa osprchujem pred prácou a poobede už mam nohavičky celé mokre , je mi to nepríjemne , citim zapach😭 Intimne vložky teda nie su žiadna výhra , zmoknu a cele sa odlepia, poskrucaju a uplne na nič sa hodia...klasicke vložky zvyknem používať, to asi tak najlepšie drží ale finančne to je celkom náročne kupovať neustale vložky a aj celkovo otravné. Prosím, poraďte , ako sa toho zbavím aspoň o polovicu...na intímnu hygienu používam antibakteriálne mydlo protex-dr.odporúčila. Stravujem sa zdravo , 5x do týždňa cvičím , som zdravá , pleť mam tiež v poriadku.
Ďakujem za každu cennu radu ktorá mi pomôže vyriešiť môj problém🙏

nevenka
24. okt 2024

No tak v prvom rade antibakterialne mydlo je na intimnu hygienu uplne nevhodne. Urcite su vhodnejsie veci - ja napriklad pouzivam z DM Jessa, je lacne, jemne bez SLS, nedrazdi.
Ja mam vytoku tiez vela, no vyhoda je, ze zatial som doma a prezleciem sa, ked treba, aj 3x denne 🙄. Inak s intimkami mam rovnaky problem, ja sa aj dost potim.
Skusim asi take latkove site intimky - bavlna, bambus, daco take a to nazbieram do prania, i ked neviem, ako to bude fungovat mimo domu. Mozno dobre.

egonsk
24. okt 2024

mozno prave ak by si viac pravidelne zila aj intimne, telo by sa postupne navyklo, ze nemusi stale generovat tolko "maziva" ... 😉
Ale inak dufam, ze nenosis silonove spodbe pradlo, ale radsej poctive bavlnene ... niektore zeny totiz maju prave takuto reakciu tela na rozne "super sexi" silonove nohavicky.

vorkola
24. okt 2024

Vsak ten vytok ,to bude asi plodny hlien,to je uplne normalne, a prirodzene, teda ste zdrave,Aspon viete ze vtedy mate plodne dni,aspon u mna to tak bolo.Lebo keby vytok bol ako choroba ,by to ukazala cytologia, a vtedy to treba preliecit.Ale pre istotu treba ist na gyndu,zoberu sa stery, a ukaze sa ,z coho alebo o aky vytok ide

simsalabim
25. okt 2024

Mozno absorbcne nohavicky (ako menstruacne) by ti zvysili komfort. Ale vytok je zdravy a ziaduci, aby sliznica bola v pohode. Niekto ho ma viac, s tym nic nenarobis.

3petka
25. okt 2024

Isto to je výtok? Nemáš únik moču? Lebo aj ak máš výtok a žiadne problémy ten by smrdieť nemal.

Ja som mala taký problém počas tehotenstva. Tiež som si myslela že výtok, no tiež som mala diskomfort ohľadne vône. Nakoniec mi maly tlačil na mechúr tak že mi unikal moč a ani som o tom netušila.

eviku777
25. okt 2024

1. GYNEKOLOGICKA, KULTIVACIA - NA VSETKO MYKOZA, GARDANELLA, STREPTOKOK, TRICHOMONIAZA, MYCOPLAZMA,UREAPLAZMA,CHLAMYDIA... pisem to detailne preto lebo nie vzdy urobi gyn plnohodnotu kultivaciu zahrnajucu vsetko, to ze teraz nezijes intimne neznamena ze si nieco nechytila predtym. Radia ti rozne rady pisala si aj o zapachu takze to rozhodne nie je " jedna ma vytoku viac jedna menej".
Bavlnene spodne pradlo, ziadne kupanie v bazenoch, neparfemovane vlozky, umyvanie intimnym gelom a bezne rady su na mieste az ked problem preliecis. Vhodne ako prevencia su rozne aj volnopredajne cipky ktore udrzuju zdrave intimne prostredie napr floragyn kludne 1 tyzdenne dlhodobo. Neviem ake intimky si kupujes ale kvalitna intimka sa neskrci.

petronela1985
25. okt 2024

Vlhčené obrúsky, viac intímok za deň + vaginálne probiotiká Gynimun Intim Care (najprv ako kúru a potom preventívne).

autor
25. okt 2024

@eviku777 vieš mi prosím odporúčiť kavlitnu intimku? Ďakujem

autor
25. okt 2024

@petronela1985 idem pozrieť , ďakujem 🙏

eviku777
27. okt 2024

Napr Gentle day , anionove intimky kupis v dm. A ake si skusila ked mas s nimi problem?

eviku777
27. okt 2024

Napr gentle day anionove intimky kupis v dm.