Vaginálna suchosť po dvoch pôrodoch

11. nov 2024

Ahoj prosím ako riešiť vaginalnu suchost ? Po dvoch pôrodoch je moje telo akosi poznačené a jednoducho sex nejde. Bolí, vznikaju bolestivé trhlinky, svrbenie... mykozi to niesu pretože na toto nezaberajú bežné lieky ktoré mam práve na mykozi..
V dôsledku toho všetkého mam znížené libido keďže sex je pre mňa horor... (mužom to naozaj nieje). Len lubrikanty mi pomôžu len pri sexe ale suchost a jej príznaky mi vadia aj v bežnom živote nielen počas sexu..
V januári mam preventívnu prehliadku u gyn tak určite mu o tom poviem no dovtedy by som chcela vyskúšať voľnopredajné veci. Je ich veľa tak by ma zaujímalo co možno Vám pomohlo.

danzel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zzzzza
11. nov 2024

Napríklad olejové mydla, probiotika do posvy

grof_monte_christo
11. nov 2024

Najskôr to treba nechat zahojit, nemať se až do vyhojenia. Je sprej aj masticka Cicatridina. Obe sú výborné. Potom po styku si dat hned cipok Cicatridina.

danzel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
11. nov 2024

@grof_monte_christo sprej mam ešte od pôrodu co mi ostal na porodne rany. A to mam striekat pravidelne alebo len keď mam tieto problémy?

minenkak
11. nov 2024

Kokosový olej natierajú von a aj dnu aj pri sexe môžeš používať,skús užívat kyselinu hyalurónovu,b komplex,ryby olej

grof_monte_christo
11. nov 2024

Sprej je taká prvá pomoc. Masticku používam každý den, aj preventivne.

simsalabim
11. nov 2024

Bolestive trhlinky moze sposobit aj bakterialna infekcia.