Vaginálna hysterektómia

gropo
19. máj 2023

Dobrý deň skúsim aj takto sa tuná poinformovať 🌼
19.6.ma čaká vaginálna hysterektomia.Vaječníky mi majú ponechať ja som si vybrala spinalnu anestezu teda je taka možnosť.
Rada by som sa poinformovala či sa nájde aj tu nejaká žienka čo mala takýto zákrok,ako jé to potom s liečbou či sa musia brať hormóny aj napriek tomu,že ten hormonálny stav neni narušený.Bojim sa najviac priberania.
Ako je to potom s krvácaním ?Keď vaječníky ostanu tak by som sa nemala asi obávať,že dôjde k narušeniu menštruačného cyklu?
Ďakujem vopred za odpovede.🤍🤍🤍

majamat
19. máj 2023

@gropo vajecniky sa ponechavaju rpave z toho dovodu,a by cyklus nebol naruseny a aby sa nemuseli brat hormony.
vajecniky budu fungovat dalej. samozrejme nejake odchylky sa mozu stat,a le skor kratkodobe. ved cyklus dokaze narusit aj obycajna chripka ci stres.

malaopicka
19. máj 2023

Prosím ťa k akému narušeniu menstruacneho cyklu? Veď nebudeš mať maternicu. Vyplavovanie hormónov nebude porušené, ale menštruáciu mať logicky nebudeš.

gropo
autor
20. máj 2023

@majamat ďakujem za odpoveď.

gabiso3
15. aug 2023

Žienky, som po hysterektomii 9ty mesiac a teraz ma dosť začali bolieť prsia. Predtým ma bolievali ale len tak jemne. Teraz je to dosť, hlavne keď zložím podprsenku. Je to ako pred menzesom. Vaječník mi zostal jeden. Je to v pohode?!Ďakujem