Mamicky viete mi poradit, mam deti po chorobe, tentokrat museli mat aj atb. Dozvedela som sa, ze v skolke su kiahne, je vhodne
ich takto kratko po chorobe vystavovat hned kiahnam? Aky je vas nazor? Prip. co mate skusenosti, je lahsie prekonat kiahne v lete alebo skor v chladnejsom obdobi?
@janine6623 V lete je to horšie, lebo sa skor potia a vyrážky svrbia. Ale naši nemali vobec teplotu, takže to také hrozné nebolo. Okrem toho starší syn chodil do školky ked tam boli kiahne aj do školy a vobec ich dlho nedostal, až na strednej škole ked bol. Naše deti ani oslabené po kiahnach neboli ako spomínala pininka, už po pár dnoch behali ako diví a dlho potom neochoreli, takže je to asi dosť individuálne.
@janine6623 Je to individuálne ako pise
@janickacrazy
Syn nedoniesol kiahne ano z jasli, ani zo skolky-a to mal dost prilezitosti. Doniesol ich az zo skoly v prvej triede v juni. Dcerka ich dostala od neho-mala 1.5 roka. Obaja ziadne teploty, ziadne extra komplikacie. Ziadne 2-3tyzdne doma. Syn išiel do školy po 10.dnoch od vysypu, dcerka bola v poriadku po 8.dnoch. Ani potom vôbec neochoreli.
Moje deti ich chytili od este nevyhadzaneho bratranca na oslave v aprili.. Vyhadzali sa na zacistku tepleho maja.. Dcera mala aj vysoke teploty, syn nizsie, vyhadzani boli riadne.. Potom mala len dcera trocha oslabenu imunitu ale okrem toho ze mali dlho bodky, nic im nebolo..
Ak by som si mohla vybrat, urcite ich vyberiem na zimu, cez teplo sme radi stale mimo domu a v zime je to take statickejsie, hoci cez leto ked im uz bolo dobre mohli byt aspon na zahrade.. Mslim, ze si to nenavyberas, chytit ich mozu kdekolvek.. Ak ale mas cas, mozes si ich nechat doma, ale aj ked ich das o dva tyzdne mozu to chytit, ved v skolke sa to kumuluje dookola kedze su vysoko infekcne este pred vysypom..
Je dobré keď budete mať kiahne ešte v škôlke, pretože v škole dieťa dosť vymešká počas liečby. My sme mali tiež tento rok. Bola som prekvapená, že dr mi kázala natierať kiahne alpou, prípadne tou vodičkou zelenou tantum verde. Fenistil kvapky sme mali proti svrbeniu a už len nurofen na teplotu. Priebeh bol v pohode celkom...
v lete je to horsie aj preto, lebo by sa nemalo chodit na slnko, teda cez vysyp vobec, ale ani potom, lebo po chrastickach mozu od slnka ostat jazvy. ak by som si na tvojom mieste mohla vybrat, tak ich mozno necham nejaky cas doma, ale nikto ti nezaruci, ze ich nedostanu potom napr. o mesiac, ked bude este vacsie teplo... ale zase, my sme mali minuly rok v juni, najskor maly, ja som sa vyhadzala 2 dni po porode a nakoniec to aj nase novorodenciatko schytalo a nikto sme nemali nejake teploty ci komplikacie, len teda sme sa vyhybali opalovaniu, aj maleho som cez leto skor schovavala pred priamym slnkom, aby nemal jazvicky
Nasi mali kiahne pred vianocami a bolo to ok, v lete rataj s tym,ze budu minimalne dva tyzdne doma a v horucave im bude aj zle klesat teplota,ktoru ma vacsina deti. Ale zas ja som chcela aby to mali este v skolke, takze sme sa boli cielene nakazit u sestry. Skor po kiahniach budu oslabeni,nasi maju vybornu imunitu, ale po kiahniach hned o tyzden ochoreli, a museli brat aj atb co dovtedy nebrali ani jeden. A to viem od viacerych mamiciek,ze po kiahniach su deti velmi oslabene.