Zienky uz som zufala. Odkedy som prestala kojit pred rokom a pol mam hrozne uzkosti, ktore zacinaju par dni po ms a trvaju az do ovulky. Po ovulke ako leby utalo a prestanu. Zo zaciatku boli len obcas a take slabe ue sa to dalo zvladnut. Ale zeraz je to cim dalej tym horsie. Budim sa medzi 3-4 rano s tym ze sa mi trasie cely zaludok, klepe ma, busi mi srdce, musim si dat polku neurolu aby sa to ukludnilo. Spominala som to aj gyneko, on pozeral na mna ze o takom este nepocul a to mam najlepsieho gyneko v okoli. Ja uz takto nevladzem. Skusala som aj gynex kvapky, zensky caj ale vobec to nepomohlo. Strasne zifala som z tohto stavu
Na nete som absolutne nic o takomto probleme nenasla..vsetko len o pms (nikdy pred tehotenstvom som pms nemavala (obcas zvysena nervozita ale nic ine) celkovo zacal mi az po porode) ale tieto uzkostne stavy ktore zacali prakticky nedavno az do ovulky su nieco neskutocne..
@dollyzv uplne s tebou suhlasim, ja som nikdy nemala ani bolestivu ovulku a od porodov je to hrozne. Ale tie uzkosti si neskutocne, aj nevolno mi byva, podrazdena som, miestami az depresie
Travenie je so psychikou velmi prepojene oboma smermi..zacsla som pravidelne kazdy den uzivat probiotika ,ked ma nafukuje tak hylak, magnezium a c+d…trosku to tie uzkosti potlaci…je to o nieco lepsie,ale akurat cakam na ms ,meska mi uz dva tyxdne (asi kvoli covidu co som mala v septembri) takze neviem ako bude teraz ale ten posledny cyklus bol u mna totalny zahul,take stavy ake som mala som este nikdy nezazila..
Nemoze to mat nejaky suvis so strachom z dalsieho tehotenstva?
zaujimave... toto som nasla: https://floliving.com/blog/natural-remedies-for... Follicular phase anxiety - if you experience anxiety during your follicular phase, that is the week after your period has come to an end, then you are experiencing low estrogen levels or estrogen deficiency.
Inak autorka,dr ti robil aj hormonalny profil?
@carduelis za mna urcite nie..nemam z tehotenstva nejaky stres,uzkosti zacnu az potom ako sa ms dostavi..u mna prvy den este ako tak a od druheho dna to uz ide dole vodou s mojou psychikou..o dalsie mimco sa nesnazime ani nevhcem momentalne,takze ani z toho ze ms prisla nie som nestastna..ono to fakt vyzera byt na nejake hormonalne/neuro
ak máš úzkosti a budiš sa v tomto čase, bude to zvýšený kortizol. skús si ho dať skontrolovať
@dollyzv celkovo počas menzesu je znížená hladina serotonínu môže to byť aj tým.Ono sa to nejako ovplyvňuje estrogen a serotonín či progesterón neviem popozeraj na webe.Ja tým trpím pred menzesom aj som sa rozprávala s gynekológom jeden čas som brala hormóny na úpravu cyklu a nebola som taká labilna.
Ale zaujímavé, lebo skôr to býva opačne, že od ovu k menzesu sa psychické problémy zvýraznia.
Ja by som si dala spraviť hormonalny profil a ako píše hore kortizol.
Autorka to, čo ty popisujes sú klasické úzkostné stavy, mierna depresia ranné skore budenie, nepokoj ..na nervy ako nás tie hormóny ovplyvňujú celý život moja kamarátka už pár mesiacov nemá menzes a má nespavosť, úzkosti gynekológ aj psychiatrická navrhli AD už všetko ostatné vyskúšala bylinky, vitamíny, lieky na spanie, šport všetko, že keď nemá estrogén, tak sa tak netvorí serotonín a preto sú takého stavy priberanie nespavosť, nervozita.
Tu sa pripnem,ci niekto nenaapise svoju skusenost..mne tieto uzkostne stavy zacali pred par mesiacmi a presne ako pises od ms do ovulky…krpec ma 4roky..v auguste to bola neskutocna katastrofa,myslela som ze sa uplne zblaznim..celkovo prvy uzkostny stav som mala minuly rok v lete pocas choroby a uzivani atb,pripisovala som to stresu v praci,avsak zmenila som poziciu vyrazne obmedzila akykolvek stres a prislo to teraz pocas cyklu