Užívanie ATB na močové cesty a sex

26. máj 2022

Môžme mat pohlavný styk ak užívam ATB na slabsí zápal močových ciest alebo asi radšej nie...?

ivaa_
26. máj 2022

Mne to neodporúčal gynekolog

viestta
26. máj 2022

Sex mat môžeš, prečo by nie. Ale potom sa necuduj

nikpa
26. máj 2022

Určite nie. Veď to ani nemôže byť príjemné a môže sa ti zhoršiť stav. Čo ste opice, nevydržíte týždeň ne*trtkat 🙄

didi2102
26. máj 2022

Určite nie

panelacikova
26. máj 2022

tak ja neviem, ja som mala sex 2 dni po dobratí. čakám, čo mi tu teraz napíšu.. tiež šlo o slabučký zápal, pričom som navštívila OL, chirurga aj gynekológa (prvotné podozrenie bolo totiž na brušnú príhodu). ani jeden z nich mi vyslovene nepovedal, že nesmiem mať sex. všetci traja vedeli, že idem brať 5 dní ATB.... tak neviem.... po sexe sa určite vymoč a presprchuj.... a bolo by fajn, aj keby sa partner pred tým umyl..

didi2102
26. máj 2022

@panelacikovaty ty si dobrala,ona ešte berie,nepíše koľkí deň, hrozí zanesené infekcie do pošvy,maternice a hneď máš ďalší zápal , áno nemusí ho dostať ale je tam riziko, tak načo pokúšať
Ja som mávala často zápaly,mne napr totálne nedoporucovali sex, ešte sa má dr spýtal či to myslím vážne keď sa ho pýtam 😄😄 oči mal doslova vyleznute z jamiek a pohorseny bol dosť

arriana29
26. máj 2022

Nie, môžeš ho preniesť na partnera. A keď doberies ATB zas to môžeš od neho dostať a tak dokola bez sexu by som bola ešte pár dní po odobratí atb

panelacikova
26. máj 2022

@didi2102 áno, ja rozumiem a počas užívania by som si to asi odpustila, len som napísala, že ma ani jeden z nich neupozornil na to, že nie.... a pritom mám fakt dobrých lekárov, ako fakt. ale pravdou je, že som nemala vyslovene zápal ešte (na crp sa to ešte nezobrazilo), len v moči na 1 hnis a krv.... čiže nejaký mini začínajúci zápal, ktorý sa ešte neprevalil do crp a sedimentácie. keby som už mala vysoké crp, zrejme by ma na toto upozornili...