Zdravim zienky..chcem sa opytat..kedze vsade citam aka je dnes antikocnepcia rozsirena a pomaly uz asi ani nie je zena ktora ju neuziva alebo neuzivala v minulosti..ci je tu zena (podobne ako ja) ktora ju neuzivala nikdy?..a ci aj napriek tomu ste zdravé..lebo ako tak pocuvam gynekologov tak dnes sa vacsina zenskych problemov riesi prave touto tabletkou..aspon moj byvaly gynekolog bol taky..vopred dakujem za kazdu jednu reakciu..
No mne to ako prevenciu hocicoho nikto nikdy nenukal. Pride mi to odveci. A nemam ziadne problemy...klopem na drevo 😁
@linda171 ja sa hlasim 🙋 neuzivala som a ani sa nechystam
Antika je svinstvo... Ze chráni pred chorobami? Ja ha... To skor naopak.. Spôsobuje ich... Stačí si prečítať štúdie nezávislých lekárov a koniec koncov aj pribaloby leták... Ja som ju brala raz asi 3 mesiace a sekla som s tým bolo mi neskutočne zle a už by som to nikdy nebrala...
@linda171 nebrala som a ani nebudem.. svinstvo
nikdy som ju nebrala, neberiem, ani nebudem...a je nas viac, neboj
Ja som ju tiež nikdy nebrala a ani sa nechystám.
Nikdy som nebrala, ani neplánujem. Som zdravá po gyn stránke.
ja si vo svojom okoli pripadam uz ako mimozemstan lebo vsetky baby co poznam a su priblizne v mojom veku to uz niekolkorokov hlcu ako lentilky..
Prave naopak. Aktualnejsi je pokles uzivateliek hormonalnej antikoncepcie. Pozri napr. tu clanok https://dennikn.sk/1234329/tabletky-vysadilo-za...
@linda171 brala som ju daaavno, pred asi 27 rokmi, aj to iba cca 8 mesiacov, ale moje telo ju moc neakceptovalo. Inak cely zivot nie. Cysty a pod nemam, vdaka bohu.
Antikoncepciu beriem len kvôli nechcenému otehotneniu.
Inak by mi ju nikto ani nenasadil.
Pokiaľ nemusíš ani ju neber.
@modrykoniicek ja to ani nemam v plane uzivat..
Brala som kedysi roky, teraz 10rokov nic.... nemala som peoblemy ani vtedy s hak a nemam ani teraz bez hak
Neuzivala som to a som zásadne proti aj keď som mala chvíle kedy som uvažovala kvôli pleti. Ale fungujem super a nechcem si do toho pokaslat. Mám dve deti ktoré som chcela nikdy sa žiadna nehoda nestala. Neuznávam žiadny druh antikoncepcie .. fungovalo to len na prerusovanej sulozi
@linda171 ja som kedysi brala asi 3 roky a ešte som mala 5 rokov teliesko (Mirena) a práveže si myslím, že mi to po zdravotnej stránke dosť uškodilo. Keby som mohla vrátiť čas, nedám si to predpísať.
Inak, moja 18-ročná dcéra je zásadne proti, ale zatial nemá frajera, tak uvidíme, či zmení časom názor. Ale podporujem ju v tom, že radšej "nehoda", ako poškodené zdravie.
Ani ja som to nikdy nebrala a ani neplánujem...myslím že si do seba dobrovoľne pchať nejaké hormóny je veľmi veľká hlúposť.
Nikdy som nebrala a ani nebudem,je to fyzické aj morálne svinstvo.
@linda171 kedysi isla zena z jedneho tehotenstva do dalsieho, menstruovala teda ovela menej nez dnes kedy okrem toho jedneho-dvoch tehotenstiev menstruuje velku cast zivota a telo je tak vystavene hormonom ktore su pre niektore tkaniva rizikove. To je argument, preco pred niektorymi chorobami HAK chrani. Na druhej strane zvysuje zasa riziko inych ochoreni. Mne nerobila dobre, mala sice pozivitny vplyv na plet a pod., ale zasa velmi negativny na libido a aj emocionalne prezivanie bolo take akoby splostene a permanentne mierne v minuse.
ja som to brala, je to svinstvo...neviem od kial berie tvoj lekár info ze je to prevencia proti chorobam...môže byť že upravuje hormóny teda dáva pravidelnú bolestne nenáročnú menštruáciu rieši problém s ovuláciou (to su zase tie hormony a pod) ale inak co sa tyka cýst, hrčky na prsnikoch a metabolizmus potom pečeň, na to všetko je škodlivá...nevraviac o tom že ak na to niekto nebodaj fajčí, ženie sa rovno do hrobu...
@linda171 moj lekar mi povedal tiez nieco podobne ked som chcela antikoncepciu vysadit. On mi povedal ze pre moje zdravie bude lepsie ked ju nevysadim, lebo ze teraz mam akoby vajecniky uspate a ked lieky vysadim tak sa prebudia a vsetko zacne pracovat, ze sa mi zacnu tvorit, cysty, miomy a tak.
Neužívala som ani nikdy neplánujem... Ale tvoj gyndos zadrel riadny blud 🤦♀️
Ani ja som nikdy neužívala antikoncepciu a ani neplánujem. Ale teda nie, že by mi opakovane nebola ponúkaná.😉
Napriek neuzivaniu zdravá? Po akej stranke?
Inác som ju nikdy nebrala. Niezeby som bola proti, len som nepotrebovala