Užívam antikoncepciu Belara a stále krvácam

elizabethgrant
23. jún 2020

Belaru som dostala predpísanú, beriem ju už viacej ako mesiac a stále krvácam. Nie silno ale každý deň. Taktiež nemám pocit, že by sa mi zlepšila pleť. Mám ju vysadiť alebo počkať?

elizabethgrant
autor
23. jún 2020

zabudla som napísať, že mám 17 rokov

romana1110
23. jún 2020

Ja som ju mala a mne vôbec nesadla a zavodnila má ... A na pleť by som si nedávala žiadnu lebo keď ju vysadis budes ju mať ešte horšiu ako pred antikoncepciou.

oblecenie99
23. jún 2020

Ja som ju brala, aj iné, ale toto sa mi nestalo ani pre jednej.. Určite by som zavolala lekárovi, a spýtala sa ho na to.. kedy si zobrala prvú tabletku? Ak si spomínam, mne bolo povedané, že na tretí, či štvrtý deň menštruácie..? Niekto začína brať už v prvý deň menštruácie, závisí od toho, ako poradil lekár. Neviem to povedať na 100 percent, ale od toho, kedy máš úplne prvú tabletku asi závisí potom, či si už chránená pred otehotnením hneď prvým balením, alebo až po ďalšom - mne to bolo takto vysvetlené gynekologičkou, ak to nie je pravda, kľudne ma niekto opravte). Potom, čo doberieš balenie, má byť sedemdňová pauza, kedy máš dostať menštruáciu a nové balenie začneš na ôsmy deň. Napr. ak končíš balením v stredu (vtedy máš poslednú tabletku), tak nové balenie (prvú tabletku z nového balenia) začínaš brať na ďalší týždeň vo štvrtok. Píšeš, že ju berieš asi mesiac.. máš to krvácanie od úplného začiatku (teda keď si začala brať v čase menštruácie, potom mala prísť pauza a menštruácia a zase si začala brať a medzitým si nonstop krvácala), alebo ti ešte neskončila menštruácia od tej pauzy? Čo sa týka pleti/ pŕs a pod. brala som antikoncepciu dosť veľa rokov, vystriedala som asi tri značky za ten čas, ale ani pri jednej som si nevšimla, že by sa mi zlepšila pleť alebo zväčšili sa prsia, na druhej strane sa mi pleť viditeľne zhoršila po vysadení. Je to samozrejme veľmi individuálne, ale iba kvôli pleti alebo prsiam by som antikoncepciu nebrala. Svojvoľné vynechanie tabletky tiež nemusí byť úplne kóšer, niekto dokonca tvrdí, že by sa mali dobrať aspoň prvé tri balenia, kým si telo zvykne, preto ja, keby som bola na tvojom mieste, určite by som volala gynekológovi, on ti poradí, ako presne postupovať, či okamžite vynechať, alebo ešte dobrať. Môže tam byť aj iný zdravotný problém, ktorý nemusí súvisieť s antikoncepciou, určite by sa na to lekár mal pozrieť, alebo o tom vedieť.

elizabethgrant
autor
23. jún 2020

@oblecenie99 urcite kontaktujem gynekologicku, mam pocit ze prsia mi za mesiac trocha narastli ale na pleti nevidim zmenu. Je mi luto ze mi nebolo vopred povedane ze po vysadeni sa mi plet zhorsi to mi je luto. Dakujem velmi pekne za odpoved <3

elizabethgrant
autor
23. jún 2020

@romana1110 dakujem za odpoved☺️

oblecenie99
23. jún 2020

@elizabethgrant To, že sa mne alebo niekomu inému zhoršila pleť po vysadení, ešte nemusí znamenať, že sa zhorší aj tebe 🙂 Môže sa stať, že sa nič nestane.. niekto priberie, keď začne brať, niekto, keď prestane.. u mňa sa nič také nepotvrdilo.. niekomu sa zmenšia prsia po vysadení, niekomu zostanú.. moje sesternice mali aj zdravotné problémy spôsobené antikoncepciou, ja nikdy nič (zatiaľ).. niekoho telo sa musí dlho čistiť po vysadení, kým znova nabehne ovulácia, ja som hneď otehotnela na prvý pokus ;) atď. atď. Je to veľmi individuálne.

lolkaaa
23. jún 2020

@elizabethgrant ahoj Belaru som brala viac ako 4 roky a úplne bez problémov. Lepšia pleť, vlasy nepadali, prsia ostali a váha taktiež ostala. Otehotnela som na prvy +-pokus 🙂 skontaktuj gynekológa, nie každému môže sadnúť.

antonia05
23. jún 2020

Belaru som užívala skoro 10 rokov a bez problémov, teraz beriem yadine a tiež som prvý mesiac špinila, ale už je to v poriadku