Užíanie maltoferu kojencom a kojenie

kaatka29
11. júl 2017

Ahojte,mojmu malemu 7 mesacnemu zistila lekarka pocas infektu mocovych ciest nizku hladinu železa. Predpisala nam maltofer kvapky s tym,ze ich mam malemu podavat 2x denne pricom dve hodiny pred a dve hodiny po uziti ho nemam kojit. To je denne celkovo 8 hodin bez kojenia co je teda uprimne dost nepredstavitene jednak preto ze moj maly je zvyknuty na kojenie kezde dve hodiny a taktiez preto,ze som dlho bojovala s nedostatkom mlieka a mam velku obavu,ze tymto by som o mlieko mohla uple prist.Mate niekto skusenosti s kombinaciou maltoferu a materskeho mlieka,pripadne mensimi rozostupmi medzi kojenim a uzitim lieku? Stretli ste sa tiez s takymito instrukciami ohladom kojenia a uzivania maltoferu? Dakujem za reakcie🙂

kapurka270
11. júl 2017

Moja mala tiez uziva Maltofer ale len raz denne a mne o odstupoch doktorka nevravela nic ale pocula som o tom.A kolkokrat uzila zelezo a do 10 min cicala.Ja som ju neobmedzovala v kojeni a zelezo stupalo.A berieme ho uz od februara.

lulubinka
24. júl 2017

Odstupy musíš mať lebo mlieko bráni vstrebavaniu železa.2 hod je ideálna doba ale ani ja ako celoživotná anemicka to nedodrzujem. Všade mi povedali že aspoň pol hodinu.a lieky účinkujú.moj malý ho mal tiež brat ale bolo mu z neho zle tak som mu kúpila v lekárni prírodný sirup.

monika27587
14. okt 2017

Ahojte, mne teda v lekarni povedali ze pri sirupe Maltofer to neplati, ze je tam zelezo viazane v takej forme ze to nie ziaden problem uzivat aj priamo s mliekom, ci uz na lyzicke, panakovkou alebo vo flasi 🙂 VIem ze je to stare vlakno, ale tak aby to nemiatlo 🙂 Pri kvapkach Aktiferin to ale neplati, tam sa rozostupy dodrziavat musia.