Už vyše roka mám zvýšenú telesnú teplotu

mandy29
24. jún 2017

Ahojte baby...uz vyse roka riesim svoje zvysene teploty...pohybuje sa to od 37-37,5.nie kazdy den ale uz som z toho na prasky.bola som u lekarky,povedala som jej v com je problem,bola som so stitnou zlazou,na reumatologii,na krcnom,gynde,internom.vsetko bolo v poriadku,jedine co mi urobili bolo vybratie mandli.zacnem postupne ako sa to vyvyjalo.v maji minuly rok mi vybrali vlavo hote 8-smicku a vtedy sa to zacalo.dostala som zapal celustnych dutin,bolo to preliecene atb.vtedy som prisla na to ze behom dna mam zvysenu teplotu ktora vyjde tak do 37,5.neriesila som to nejak,ale ked to trvalo uz 3 mesiace zacala som to riesit.vsetmy mozne vysetrenia som absolvovala,ci to nie je hormonalneho charakteru,ale gynekolog.a endokrinologicke vyset.v norme.,prejavovali sa caste zapaly hrdla.na orl sme sa zhodli s dr.ze to budu mandle.bi v novembri vybrate.boli tak znicene ze lekar da vyjadril ze 10 rokov take mandle znicene nevidel.tak fajn...teda bude snad od toho...no nebolo...zvysene teploty pokracovali...reumatologia absolvovana vsetko v poriadku.v juni mi bol zosteni cervikokranialny syndrom,infuzky som vybrala ale kedze prislo leto a deti doma tak na rehabky neostal cas.prestala som to nejak riesit...ale posledne mesiace znovu citim ze nieco nie je v poriadku.zacalo mi pukat v uchu,pobolieva ma pod celustou(na orl v lete mi zistili rozsirenu slinnu zlazu),teploty vyskocia aj na 37,5(dnes napr.) a nasledne sa potim neskutocne.ja uz neviem v com je problem...v cervikokranialnom syndrome(kedze zaspavam pri synovi jednu syranu mam stale zatazenu),alebo slinna zlaza?ked si dam vecer s manzelom domacu palenku na "odreagovanie" po celom dni sa zacnem strasne potit...je mi z toho nanic,lebo neviem ktorym smerom sa uberat...slunna zlaza,krcna chrbtica ci stitna zlaza...ci nebodaj mononukleoza( na jesen mi bola brana krv aj na pecenove testy tie boli v normale)? Poradte mi prosim ktorym smerom sa uberat,lebo ma napadaju tie najhorsie scenare :(

unctadorg
24. jún 2017

@mandy29 mam skusenost so znamou, ze jej bezna telesna teplota je medzi 37-38 a nijak to neriesi resp nesposobuje jej to problem.
Ale v tvojom pripade poradit moc neviem...

bosoriak
24. jún 2017

@mandy29 Tak ja si myslim, ze poradit by ti mal dobry interny lekar, nie nejaky anonymovia na fore, ktori ti mozu natrepat hocico. Som si myslela, ze testy a diagnozy urcuje lekar, nie pacient. Takze ti poradim, pohladaj si dobreho vseobecneho alebo interneho lekara, nech sa pozrie na vsetko, co si absolvovala v celosti a mozno ho nieco napadne.
Drzim ti palce.

catherinah
24. jún 2017

Psychika, stresy, nepokoj, uzkost.

emi16
24. jún 2017

Ja by som si dala urobit autoimunitne testy.
Ale nie som lekar.
Moja mama v okt. zacala horuckovat, pred vianocami skoncila v nemocnici co uz telo nevladalo fungovat, ziadne ATB nezaberali.
Zapotili sa aj lekari kim prisli na to co jej je
Stravila tam 5 tyzdnou na infuskach
Telo uz odmietalo aj stravu

mandy29
autor
25. jún 2017

@bosoriak uz som bola a vsetko je v poriadku...a vies ked chodis po lekarich a kazdy ti tvrdi ze si v poriadku a citis sa mizerne tak hladas a sliedis uz sam v com moze byt problem

mandy29
autor
25. jún 2017

@emi16 bola som na alergologii,robili mi testy na imunitu,histaminovu intoleranciu a boreliozu...vsetko je v poriadku...

mandy29
autor
25. jún 2017

@catherinah uz aj nad tym som uvazovala ze by to mohlo byt psychickeho charakteru ale netusim ci to dokaze az takto sposobit taketo stavy...

katusikkk
25. jún 2017

@mandy29
Ako sa hovori psychika je svina.Pred pol rokom som.skoncila v nemocnici.Neskutocne bolesti krizov a skoro ochrnute nohy.Robili mi vsetky vysetrenia sveta.S nulovym vysledkom nezaberali injekcie,tabletky,infuzky.
Tie bolesti neprajem nikomu.
Po dvoch mesiacoch ked bolo vsetko vycerpane ,tak dosla na rad psychika.Samozrejme,ze ma to doslova urazilo,ved som ok,sportujem,zijem si svoj zivot,nemam stresy.Len oni tie stresy niekde boli.Vnutorne o ktorych som ja nemusela vwdiet,len sa pekne hromadili.Telo je potom v takom soku,ze sa stahuje a niekde to vyrazit musi.Dostala som nejake lieky na ukludnenie,snazim sa nebehat 2 maratony po sebe 😂.Sice to potom trvalo dalsie dva mesiace dok to bolo ok,ale dnes viem,ze to,ze ma vsetci posielali na psych.a ja som sa urazala nie je o tom ,ze tam chodia sibnuti.Teda ja som mala pocit,ze si cely svet mysli,ze si svoju chorobu vymyslam.Tvoje telo sa moze kludne zbavovat stresu zvysenou teplotou,potenim,niekedy jemnou zimnicou.Drzim palce 🤒

catherinah
25. jún 2017

Urcite to moze byt zo psychiky.
Pznam pripad, ked sa chalan nevladal postavit na nohy a teraz beha ako zajac. A bolo to psychicke.

mandy29
autor
25. jún 2017

@katusikkk
@catherinah no co sa tej psychiky je to dost mozne...neustaly kolotoc,stereotyp doma...od septembra by som chcela ist uz do prace tak uvidime...len viete toto mi na psychike neprida...a lieky na ukludnenie od psychiatricky brat nechcem.ja sa nehanbim ist na psychiatriu,nechodia tam len blazni ale viem co dokazu take tabletky urobit s clovek...

emi16
25. jún 2017

@mandy29
Autoimunitne testy su specialne
Sadaju na urcitu cast tela
Moja mama ma reumaticku horucku
Kamoskin otec ma ladviny
Obicajnymi testami na imunitu neviem ci sa to da zistit
Podla priznakov sa testuje imunita na danu cast tela

katusikkk
25. jún 2017

@mandy29
Ja som brala len 1mesiac.Neboli silne.Skor mi to doslo,ze telo sa pri nich uvolnilo a tym padom aj cele svalstvo ktore sa mi bloklo sa uvolnovalo.Az potom som mohla ist na masaze,plavanie ....

mandy29
autor
25. jún 2017

@emi16 aha...a to robi alergologicka?

mandy29
autor
25. jún 2017

@katusikkk ake to boli lieky nepamatas?

katusikkk
25. jún 2017

@mandy29
To uz netusim.Papiere z vysetreni nemam doma.Viem len,ze som kej povedala nech da nieco nenavykove,ze ja som psych.ok 😂
Povedala ,ze nech sa nebojim,ze je to na ukludnenie a tym pafom na uvolnenie svalstva.Jedla som len jednu vecer a mala som celkom taku euforiu.Akoze lezim,vznasam sa a do min.som zaspala.

emi16
25. jún 2017

@mandy29
Mame to robili na infekcnom.

bosoriak
25. jún 2017

@mandy29 k tym liekom od psychiatra: moja svokra bola jedna nepouzitelna trasuca sa troska, ktora sa rozplakala v obchode napr. preto, lebo jej z ruky vypadla paprika. S liekmi funguje ako normalny clovek, dokonca pravidelne lieta (lietadlom, nie na metle 😀 ), co bolo predtym jednoducho nepredstavitelne. Nevylucuj to uplne vopred.

mandy29
autor
25. jún 2017

@emi16 a ako na to prisli ze je potrebne take vysetrenie?

emi16
25. jún 2017

Lebo mala 3 mesiace horucky
A uz odmietala jedlo a bola vycerpana
Nezaberali ATB

danka_111
16. okt 2018

@mandy29 Dobry....mozem sa opytat ako sa mate? Ci Vam teploty ustupili? Ja to stale riesim...a stale nic:(

mandy29
autor
16. okt 2018

@danka_111 už si ich nemé rám, návaly teploty ustúpili, neprišli na nič. A ty máš akú teplotu?

danka_111
16. okt 2018

@mandy29 Na nic sa neprislo? Citala som tu na Mk viac tem, kde si pisala a som na tom podobne, hlavne s tym strachom, ze z coho to je..ked mam tolko vysetreni za sebou a nic...mam ich denne, 37,2...:(

mandy29
autor
16. okt 2018

@danka_111 bolo mi odporučené ich nemerat. Nie si v nejakom zvýšenom psychickom tlaku ci ne pohode?

danka_111
16. okt 2018

@mandy29 Ano citim sa byt v strese, z tych teplot...Stale ked zmeram a mam, dostanem paniku a tak to ide dookola:( No cele zle:(

iva33333
29. jan 2022

@mandy29 Dobry den.Prosim vas co vam zistili nakoniec? Dakujem

iva33333
29. jan 2022

@danka_111 Dobry den.Prosim vas aj vam nieco zistili ohladom tich teplot? Mam rovnaky problem.Dakujem

danka_111
1. feb 2022

@iva33333 Dobrý deň. No nezistilo sa nič. Žiaden zdrav.problém. Stále to ešte pretrváva...keď by som si zmerala teplotu okolo obeda, tak ju budem mať cca tak 37,2. Ale ja nič necítim. Prešla som fakt množstvom vyšetrení, lebo mňa vtedy obvodná poslala asi všade, ale nikde sa nič nenašlo. U mňa to má súvis aj s cyklom....práve pred ju mám vyššiu. A samozrejme to zhoršuje aj stres. Doktori ma vtedy dobre preplašili. Každopádne, ale treba si to dať vyšetriť. Ako dlho ju už máte?

akonetopier
1. feb 2022

mne pomohli antidepresiva a prechodne Frontin na ukludnenie 🙂 psychika, strach, vycerpanost, vyhorenie strasne vela robia.

xeonela
1. feb 2022

Ono je mozne, ze kazdy clovek ma proste inu normalnu teplotu a moze sa teda aj stat, ze pre niekoho je 37 uplne pohodova teplota. Je to tazko povedat, no ak vysetrenia nic nepreukazali, tak si proste myslim, ze je to tak

iva33333
1. feb 2022

@danka_111 Ano aj u mna to ma suvis s cyklom.Od ovulacie po menzes.Ale suvisi to z jedlom,az po nom mi stupne teplota..Mimo ovulacie zjem hocico co a teplota nestupne.Ale zenske veci mam v poriadku aj stitnu..Ja uz tu teplotu mavam takto 4 roky... A po 4 rokoch praveze sa mi zhorsili ine veci..Nie teplota ale mam nocne potenie atd...Tiez iba v ovulacii..No niekedy ked jem neskoro vecer a tazke jedlo tak aj mimo ovulacie mam to potenie v noci ale hlavne v tej ovulacii..