Už som zúfalá, intenzívne svrbenie intímnych partií

andrea1112
1. máj 2019

Dobrý deň. Prosím poraďte mi ak už mala z vás niektorá podobný problém. Už dva mesiace pociťujem dosť intenzívne svrbenie v intímnych partiách. Začalo to počas menštruácie a prešlo to až ku konečníku. Od gynekológia som vybrala dvoje antibiotík ako polygynax, sama som si kúpila Canesten combi asi trikrát, ster je negatívny, krvné testy v poriadku, taktiež stolica vysetrenia v poriadku. Už som zúfalá, prášok som nemenila
Bola som aj u kožné nič tam nevidí, ekzém to nieje. Jediné čo mi to trošku zmierni je masť jenamazol. Ráno sa osprchujem čistou vodou natriem jenamazol a takto vydržím ako tak do tretej kým prídem domov a osprchovat a natrieť. Tá masť to nelieči len mi to trošku zmierniť aby sám ako tak fungovala. Kožná mi dala gél na umývanie takú dezinfekčný ale po ňom to páli ešte viac. Sladké nejem Je go

andrea1112
autor
1. máj 2019

@andrea1112 už neviem ako ďalej Mykóza to pravdepodobne nieje . Je to nieco iné ale ani lekár nevie že čo.

elisebah91
1. máj 2019

Ahoj, mala som nieco podobne a dobre mi zabralo to ze som si robila oplach z rumancekoveho caju 3x denne a potom som si urobila aj sedaci kupel z vyluhovaneho repika a to mi naozaj super zaucinkovalo.

martinatom1
1. máj 2019

Vyzerá to na narušenie mikrobiálnej rovnováhy antibiotikami a častým umývaním. Skúsila by som kvalitné probiotiká brať aj dlhodobejšie. Na natieranie akéhokoľvek podráždenia alebo svrbenia mi vždy zabral balzam Intimiss od Karla Hadka.

andrea1112
autor
1. máj 2019

@elisebah91 ďakujem za odpoveď skusim

andrea1112
autor
1. máj 2019

Košice
@martinatom1 kde sa dá kúpiť ten balzam? Ďakujem

andrea1112
autor
1. máj 2019

Neviem či je to narušená flóra, keďže to svrbí aj v okolí konečníka.

martinatom1
1. máj 2019

@andrea1112 myslím že kúpiť sa dá len cez e-shop, ja som to kupovala tuším tu (už to bolo dávnejšie, pozerám že aj dobre zdraželi) https://www.aromaterapie.sk/INTIMISS-intimny-ba...

martinatom1
1. máj 2019

@andrea1112 práveže môže byť narušená tá flóra aj okolo konečníka, súvisí to spolu, tie baktérie sú rovnaké. Mne takéto podráždenia spôsobovali aj klasické vložky (a to nehovorím o type always, z toho som sa mohla uškrábať, a to na celej ploche kde sa dotýkali pokožky). Kúpila som kalíšok, balzam, a je pokoj.

ivca88
1. máj 2019

Jedine, com ma este napada, skús si dat pozor mozno na praci gel. Alebo na strih a material nohaviciek.

silvia5252
1. máj 2019

@andrea1112 Ahojky. Dala si si u gynekológa urobiť aj rozšírený vyter na mikoplazmy, ureaplazmy a chlamydie? Je to síce platené, teda aspoň u môjho gynekológa, ale učite sa oplatí. Pokiaľ to nie je mykoza, tak ten stav môže spôsobovať jedna z uvedených baktérií...niekedy je ich aj dosť ťažké antibiotikami vyhubiť. Najmä ak tam nie je prísna sex. abstinencia a liečenie partnera. Ako prvú pomoc môžeš vyskúšať probioticke tabletky zo spodu...obnovujú mikroflóru.

nini1010
1. máj 2019

Ja by som asi uplne vysadila v takomto prioade akekolvek gely na intimnu hygienu a umyvala sa odvarom z byliniek.treba si nastusovat ktore su vhodne na zenske veci a bylinkove caje.

andrea1112
autor
1. máj 2019

@silvia5252 gynekológ mi nasadil gynoflor to sú probioticke tablety. Od dňa kedy to začalo som nemala pohlavný styk. Takže neprenášame si to medzi sebou. Musím to vyskúšať ešte s nejakými bylinkami aj keď pijem caj z rebríčka to mi poradili v lekárni. Účinok zatiaľ žiaden.

elisebah91
1. máj 2019

@andrea1112 za malo, vyskusaj. A ak mas trpezlivosť skus bylinkove caje, trva to dlhsie ale vzdy zaberu.
Znama vybrala uz 3-4 ATB na mocove problemy a hrozil jej zakrok cystoskopia. Povedala si ze si ide susit a robit caj na tieto problemy a pila ho 3x denne 3 tyzdne. Ked sa prisla objednat tak bola ok.
Treba si pozriet ktore su na tvoje problemy, najlepsia je 3 alebo 5 kombinacia byliniek. Ale treba dat pozor, nie vsetky sa mozu dlhodobo pit. Bylinky su velmi ucinne a nedocenene. Ja som dcere s ich pomocou liecila zapal dasienka...

silvia5252
1. máj 2019

@andrea1112 Ešte by Ti mohol pomôcť Entizol podľa mňa, ale ten je na predpis. Držím palce, aby si sa z toho rýchlo dostala.

hettinka
1. máj 2019

@andrea1112 skús alergologiu, môže to byť aj alergická reakcia.
Na zmiernenie príznakov Rosalgin

andrea1112
autor
1. máj 2019

Ďakujem za odpovede lekár sa snaží stále len dezinfikovať aj ten gél ktorý mi predpísala kožná je dezinfekčný a mne ti prípravky na dezinfekciu ešte viac dráždia až k paleniu.

sta0
1. máj 2019

@andrea1112 ahoj, poslala som Ti IP.

tiimka
1. máj 2019

Niekedy sa doktori tvaria ze urobili uz vsetko a na nic sa neprislo, pritom daju spravit stery len na par bakerii a mozno prave ta co ti to sposobuje nebola oznacena do labaku na zistenie. Ja by som sa az tak nespoliehala na to ze ti vsetko mozne spravil. Len dr. si to neprizna ;)
Znamu takto bolel mechur, urolog jej po niekolkych vysetreniach a steroch povedal ze uz nevie co by urobil lebo spravil vsetko, ze si to mozno namysla, stres. Nastastie sa dobre poznala s jeho sestrickou a ta jej sukromne povedala ze este by pomohol akysi specialny ster, nejdem vysvetlovat. No a tak si ho znama dala spravit inde a tam jej z toho steru vysla bakeria. Poliecila spravnymi atb a mala pokoj. Hlavne ze jej urolog sa tvaril ako jej uz vsetko vysetril. Takze tolko k zdravotnictvu.

elisebah91
1. máj 2019

@andrea1112 podla mna to mas uz tak predrazdene, ze sa prirodzena mikroflora nedokaze spamatat,asi by som riesila trochu oddych od tych dezinfekch a, cas vyplnila samoliecbou bylinkami

domculik24
1. máj 2019

@andrea1112 skusila si uzivat aj normalne probiotika? Mne napriklad pomohol Probiofix, uzivala som dlhodobejsie pri kvasinkovej infekcii. Aj teraz si davam preventivne, akurat som presla na Biopron....

zuzuzu3
1. máj 2019

@andrea1112 ahoj, toto som mala aj ja a tiež možno aj dva mesiace a pomohlo mi jedine vysadiť akýkoľvek cukor a biele pečivo !

ivsa355
1. máj 2019

Ja som mala podobný problém. Pomohlo mi až to, ked som prestala používať všetky tie gély na intímnu hygienu ale umývala som sa len s čistou vodou. A hlavne to, ked som začala piť alchemilku a máčať sa v nej.

maminuska
7. máj 2019

@andrea1112 ak ešte nemáš problém vyriešený daj si určiť ster i kožnej na svrab. Mala som obdobný problém, dcera mi doniesla z detského centra svrab , dostala som zo od nej aj ja. Začalo ti práve pri konečníku a smer intímne partie.

h_petra
7. máj 2019

Neužívaš antikoncepciu? Ja som mala také problémy práve vtedy

jankasikova
7. máj 2019

Ja som mala podobne problemy, tahalo sa to niekolko mesiacov prerusovane a pomohol mi caj anticandid, grepova tinktura kvapky a rosalgin.

bikaella
7. máj 2019

@andrea1112 ahoj mala som tento problem aj ja a tiež som si nevedela rady až mi kamarátka odporučila Repík. Ja som si kupila v lekárne a môžeš sa v ňom máčat ale mne pomohlo pitie tohto čaju. Držím palce viem aké to je nepríjemne a inak predtým sa mi to často aj vrátilo keď to už zmizlo a odkedy som použila repík tak to zmizlo úplne.

jaruska118
8. máj 2019

@andrea1112 mne takto zaberal jenamazol na laktobacilozu..ma to podobne priznaky ako kvssinkove infekcie. Najviac zabralo spat hola, nosit malo pradlo, vsetoo prat na 60tke, zehlit gatky, a beliema intim gel a tabletky

puklica13
8. máj 2019

@andrea1112 vaginalne bradavice? Pred rokmi som mala podobny problem...mohla som sa uskrabat na smrt..moj gynekolog mi bral stery, neviem co..nic nezaberalo..potom bol raz pn ( chvalabohu) zastupoval ho iny..a ten len pozrel a hned povedal co je vo veci..mala som ich hned za posvovym vchodom..dal mi na to mastocku..ale pov3dal ze najlepsi je laser..sla som...stipalo to fest, stalo ma to asi 250€.. ale akoby utal ..pomohlo

feketka
18. jún 2020

viem, ze to je uz neaktualne, ale by ma zaujimalo ako sa to nakoniec vyriesilo. ja mam takyto problem uz rok a pol a v poslednom polroku sa mi z toho vyrobil ekzem priamo v okoli posvy a uz blaznim, lebo nic nezabera, ziadne maste od doktorky. Bola by som rada kebyze najdem aspon nieco na zmiernenie svrbenia.