Utrogestan a kontrola u gynekológa

hviezda1603
21. jan 2022

Žienky chcem sa Vás opýtať, beriem utrogestan a za týždeň idem na prvu poradňu že či ste si ten utrogestan dávali aj deň pred poriadnou alebo ste ho vysadili na jeden dva dni? Mám priniesť aj moc a tiež neviem či si mám dávať ten utrogestan keď sa trošku aj vyplavuje..ďakujem vám 😊

alexandra2468
21. jan 2022

@hviezda1603 ja som si v ten den rano uz nedavala, resp uz ani vecer pred tym som si nedala.

hviezda1603
autor
21. jan 2022

@alexandra2468 ráno už nechcem dávať určite ani ja a asi aj deň dva predtým...
a nebolo ti zle z toho utrogestanu ???

nikpa
21. jan 2022

@hviezda1603 ja som ho brala skoro celé tehu a normálne som si ho dávala ako bolo treba, aj večer aj ráno pred vyšetrením. Lekár ti ho predpísal, je si vedomý toho, že si ho vkladás od spodu. Tí už videli kadečo, volaka vytekajuca tableta ich nepohorsi. Čo sa týka moču tiež nikdy nebol problém. Tiež keď som bola v nemocnici na rizikovom, mi ho každý večer aj ráno sestrička priniesla a vedela, že chodím stále na vyšetrenia.

alexandra2468
21. jan 2022

@hviezda1603 ja ale doplnim, ze som nemala ten progesteron kvoli ivf, alebo tak, ja som mala hematom a sam prednosta mi povedal, ze to sice davaju zenam pri hematome, ale ci ten hematom praskne a stiahne so sebou plod, progesteron neovplyvni. Preto som si dovolila “porusit liecbu”, inak by som brala ten progesteron poctivo bez ohladu na vysetrenie.

Mne je zle a zvracian cele tehotenstvo, takze som nepocitila vedlajsie ucinky utrogestanu. Ale hovorili mi kamosky, ze kym ho brali oralne, bolo im zle. Ked vkladali vaginalne, uz im zle nebolo.

zojanka
21. jan 2022

@hviezda1603 nevysadzaj progesteron, max rano pred kontrolou ai nedaj a das si potom. Co sa tyka mocu tak chid do vane, umy sa odspodu a rovno sa vycikaj.

saska.j
21. jan 2022

Ja keď som išla tak som si pred poradnou nedala ale až keď som dosla domov

hviezda1603
autor
21. jan 2022

@alexandra2468 ja ho beriem preto lebo som začala jemne špiniť úplne že nič ale mala som fest kŕče tak mi hrozí potrat a strane sa bojím ...uz to ustalo tie kŕče ale ten strach to je hrozne 😔

hviezda1603
autor
21. jan 2022

@nikpa lebo neviem či to dáko ovplyvní ten moc ...preto som sa NATO pýtala ...nikdy som neuzivalaa žiadne vaginálne tabletky ani nič podobe

nikpa
21. jan 2022

@hviezda1603 keby to bolo treba kvôli moču, sestrička by ťa na to upozornila ale ako píšem, ja som ho brala niekoľko mesiacov, až do pôrodu a pred každým vyšetrením. A keď ti hrozí potrat tak už vôbec by som ho nevysadzala. Moč ti zrejme berú len kvôli bielkovinam a krvi, na bežnú poradňu, či?

saska.j
21. jan 2022

@hviezda1603 neovplyvní to moč.tam sledujú len ci nemáš bielkoviny v moči. Hlavne nevysadzaj tabletky daj si po poradni

miskamicha
21. jan 2022

@hviezda1603 rano pred vysetrenim nedas ak s tym mas problem...das si potom ale urcite nevysadzaj den dva pred. Tak ako sa pise vyssie lekar je s tym ok...ten uz videl vselico 😉 a moc...chod do vabe umy sa a rovno sa vycikaj

hviezda1603
autor
21. jan 2022

@nikpa ano idem úplne na prvu poradňu preto som nevedela...čo a ako, tebe tiež hrozil potrat keď si ho stále užívala???

hviezda1603
autor
21. jan 2022

@miskamicha nevysadim, dám si ich večer a ráno až keď prídem z poradne...len to má človek taky blbý pocit že nebude že spodu čistý ale ako píšeš lekár je už na to zvyknuty

nikpa
21. jan 2022

@hviezda1603 ja som ho užívala najprv preventívne lebo som čakala dvojičky a potom už neskôr naozaj bolo treba...

miskamicha
21. jan 2022

@hviezda1603 ano tak som robila aj ja. Uzivala som ho skoro cele tehotenstvo 🙂

hviezda1603
autor
21. jan 2022

@miskamicha si mala rizikové tehu??

saska.j
21. jan 2022

@hviezda1603 lekárovi je to jedno 🙂 ja som ho užívala od začiatku až do konca 🙂

miskamicha
21. jan 2022

@hviezda1603 veru mala..krvacanie do 15.tyzdna.... potom mi mala velmi tlacila na krcok takze utrogestan proti maknutiu krcka 🙂 rodila som 38+1 vypytala sa sama