Ahojte, rada by som vedela, či niektorá mala tiež tento problém.. Bola som na preventívne usg prsníkov. Pravý ok, na ľavom si sondou "chodil" trochu viac a nakoniec mi povedal, že tam vidí pravdepodobne tukový uzlíkv priemere 5,8 mm. Najskor to ani nechcel písať do správy, no nakoniec sestričke hovorí, že napíšte a dajte kontrolu o 3 mesiace. No úplne som hotová a vyplasena.. 😔 Normálne rozmýšľam, že pôjdem ešte inde na sono. Mali ste to niektorá?
@terezia323
@zuz02 vďaka, no viete ako sa bojím? Och. Prsia mam malé, vykojene, dlho som kojila obe deti. Pred 2 rokmi som bola na usg a nič takéto tam nebolo. Stresuje ma to, že mi dal kontrolu o 3 mesiace. Ešte som sa ho pýtala ci je to zle a doktor ze on nie je histolog, že jemu sa to javí ako tukovály uzlik.
@inull5 oni sa tiež musia riadiť “tabuľkou” ako musia dávať kontroly. Ja mám napríklad fibroadenóm už asi 5 rokov. Chodím s ním na kontrolu každých 6 mesiacov aj keď je úplne v poriadku
Nestresuj, zrejme máš taký typ pŕs. Aj ja mám prsia aj s kalcifikatmi, aj s cystami, ale je to ok. Ako odovzdala Dr., nie je to patologické. Len sa mi pravidelne prsia sledujú.