USG prsníkov

inull5
11. aug 2022

Ahojte, rada by som vedela, či niektorá mala tiež tento problém.. Bola som na preventívne usg prsníkov. Pravý ok, na ľavom si sondou "chodil" trochu viac a nakoniec mi povedal, že tam vidí pravdepodobne tukový uzlíkv priemere 5,8 mm. Najskor to ani nechcel písať do správy, no nakoniec sestričke hovorí, že napíšte a dajte kontrolu o 3 mesiace. No úplne som hotová a vyplasena.. 😔 Normálne rozmýšľam, že pôjdem ešte inde na sono. Mali ste to niektorá?

zuz02
11. aug 2022

Nestresuj, zrejme máš taký typ pŕs. Aj ja mám prsia aj s kalcifikatmi, aj s cystami, ale je to ok. Ako odovzdala Dr., nie je to patologické. Len sa mi pravidelne prsia sledujú.

terezia323
11. aug 2022

@inull5 keby to bolo niečo vážne tak ti to dr povie. Presne ako píše
@zuz02 takéto útvary v prsníku sú úplne normálne. Ako vraví naša dr na oddelení, z tuku rakovina nebude

inull5
autor
11. aug 2022

@terezia323
@zuz02 vďaka, no viete ako sa bojím? Och. Prsia mam malé, vykojene, dlho som kojila obe deti. Pred 2 rokmi som bola na usg a nič takéto tam nebolo. Stresuje ma to, že mi dal kontrolu o 3 mesiace. Ešte som sa ho pýtala ci je to zle a doktor ze on nie je histolog, že jemu sa to javí ako tukovály uzlik.

zuz02
11. aug 2022

@inull5 poznám ten stres. Ale tiež si myslím, že keby to bolo vážne, tak ťa hneď niekam pošle. Takto to bude sledovať. Radšej takto ako niečo zanedbať.

terezia323
12. aug 2022

@inull5 oni sa tiež musia riadiť “tabuľkou” ako musia dávať kontroly. Ja mám napríklad fibroadenóm už asi 5 rokov. Chodím s ním na kontrolu každých 6 mesiacov aj keď je úplne v poriadku