Urologický stent - skúsenosti

22. dec 2020

Prosím aké máte skúsenosti so stentom z obličky do mechúra? Pomohol reálne niekomu?

showshow747
26. jún 2021

Áno pomohol. Okamžite. Na operačnú sálu som išiel v bolestiach, z operačky už bez bolesti s úsmevom. Samotné zavedenie stentu je taký zvláštny pocit, pre mňa bol dosť nepríjemný. Ani to nebola nejaká bolesť, skôr nepríjemný tlak. Niečo ako keď mi treba veľmi čúrať. Tiež to nie je bolesť iba nepríjemný tlak. Našťastie celé vloženie stentu trvá iba 15 minút.
No a život so stentom - zo začiatku divný pocit, pretože pri močení to trochu pichá v obličke aj v mechúri. Našiel som si ale spôsob ako čúrať s minimálnou bolesťou (po sediačky a moč púšťať pomaly). Spočiatku som čúral krv, ale po pár dňoch už bol moč čistý. Myslím že tak po 3 dňoch už som čúral na pohľad čistý moč. Ale aj tak som stále mal krvinky v moči asi 3 týždne, zistil mi to obvodný lekár, pri mikroskopickom rozbore moču.
Inak stent v bruchu necítim, žijem v podstate normálne. Vyhýbam sa fyzickej práci. Raz som nosil vedrá s vodou a hneď som mal krvavý moč. Takže už teraz nerobím nič namáhavé. Stent mám už cca 3 mesiace. O chvíľu idem na operáciu - vybratie kameňa. Dúfam že už to celé skončí.
Ale teda záver - Bohu vďaka za stent. Zbavil ma príšernej bolesti pri kolike. Takí chudáci ľudia pred 100-200 atď. rokmi museli zažívať nevídané peklo, určite na to aj zomreli v šialených bolestiach. Dnes máme stent, bolesť zmizne.