Ahojte, Mám 30 rokov. Nefajčím, pijem príležitostne, stravujem sa celkom zdravo. Už cca 3 roky má trápia opakujúce sa zápaly (uroinfekcie). Hlavne baktéria: enteroccocus feacalis.
Spúšťačom mojich problémov bol v tom období styk s novým partnerom. Po prvom styku, pár dní na to, som dostala zápal. Od toho času sa neviem zbaviť urologických problémov, ako sú rezanie, pálenie pri močení, dyskomfort v močovej rúre, ktoré nastanú vždy pár dní po styku.
Niekedy mám problémy len 2-3 dni, mierne pálenie, rezanie. Inokedy sú potrebné ATB.
Brala som uz vela antibiotik, imunitu mam uplne oslabenu.
Preventívne urologické čaje, dodržiavam osobnú hygienu, hlavne pred a po styku, po styku idem vždy na wc, preventívne beriem aj blokurimu, užívam probiotiká, užívala som aj urovaxom.
Výsledky u gyn: všetky výtery ok, mám len” polyp na maternici
Partner ATB nikdy nebral, nemá žiadne ťažkosti. Robili mu len vyter na chlamydie, mykoplazmy atd, to mal negt. Ten bezny vyter na ecoli, enterokoky nie. Stretla som sa s dvoma nazormi: jeden ze na tuto bakteriu sa partner liecit nemusi, teraz najnovsi ze ano. U mna sa tato bakteria premnozi hned po styku.
Prosim najde sa niekto kto bol na tom podobne a vyliecili ste sa ? Dakujem 😊😊
@ms_green uz som skusila 2 urologov, vymenila som gynekologa a az ten mi povedal, ze ma byt prelieceny aj partner. Tak sa chysta na vysetrenie. Uz som fakt zufala, nechcem hladat tretieho urologa:(
Rozumiem. Príde mi to naozaj zvláštny prístup. Určite by som ale trvala na preliečení partnera. To, že on nemá problémy neznamená, že ich nespôsobuje tebe.
Ano ja,tiez tak som trpela roky ,rokuce,presne ako ty.Aj ja som mala polyp na maternici,a predstav si .ze tie zapaly mi robil ,ten 9mm polyp.Mudr stale zapaly mocovych ciest preliecovali,az potom ked mi vybrali ten polyp,asi tak za 2 masiace,pokym sa zregenerovala maternicova sliznica,mi ako zazrakom vsetky palenia ,rezania,stale bolestive nutkania na mocenie presli..Ci to aj ty tak nebudes mat?.Ten polyp, tak ci tak by si si mala dat prec, oni to potom daju na biopsiu, o aky polyp sa jedna.ja som mala nastastie nezhubny, bol to len kus zrazenej krvi , a ten mi drazdil mocovu trubicu aj mechur.
@vorkola ooo to fakt ? Ja idem o 4 dni na hysteroskopiu, idu mi ho vyberat. A tiez si mala problemy po styku ?
@vorkola ako dlho sa to potom hojilo ? Ja uz zacinam stresovat, bolim sa anestezy a celkovo operacie.
Mužovi dal antibiotiká môj gynekológ, brali sme naraz. Na vyšetrenie nebol
@floren a mali ste tiez enterokoka feacalis ?
@floren nepamatas ake nahodou ?
Už si nepamätám presne
Tak ako zabralo nieco pomohlo nieco? mna ten kok obtazuje tiez vkuse
Ja síce takéto problémy nemám ale asi by som veľmi rýchlo prešla k inému lekárovi, keby mám dlhodobé problémy po styku a on mi povie, že partner sa nemusí ísť dať vyšetriť.
Byť tebou, poslala by som partnera aj na enterokoky prípadne k urológovi s tým, že jeho priateľka má dlhodobo problémy so zápalmi po styku. Ak sa ti to nonstop vracia aj napriek zvýšenej hygiene pred a po s tým, že ty máš testy v poriadku, tak problém bude asi niekde inde.