Ahojte 🙂
Po zapale mocovych ciest, kde som mala moc kultivacne cisty a zvysene len zapalove hodnoty + pritomnu krv mi teraz z vyteru posvy zistili ureaplazmu.
Počítala som všeličo a keďže nechcem, aby sme s manželom došli k vzájomnému obviňovaniu (za seba len môžem povedať, že som 100% verná len a len jemu a bol môj prvý a ja jeho tiež) sa chcem spýtať - vie niekto ako je to s tou vírivkou? Lebo toto jediné mi vychádza (2 tt po vírivke mi začali ťažkosti) alebo spontánne premnoženie v organizme.
Má niekto skúsenosti, informácie, zdroje...?
Ďakujem krásne!
Nam zistili ureoplazmu cca po 5-6 rokoch spolu, ani nas nenapdlo riesit a obvinivat sa od koho a ani nas nenapdlo spochybnovat vernost, jasne mi bolo u doktorky povedane ze sme to mohli mat uz ovela skor, ze sa to zdrziava v organizme a problem je az ked sa premnozi. My keby sme neriesili ze nemozem otehotniet tak na to ani neprideme…
@butterflyeffect presne aj my tak. Zisťovali prečo sa nedarí, prišli na urea a mykoplazmy. Tiež sme sa neobviňovali, kedže obaja sme mali partnerov aj predtým a mohol to priniest jeden, ale aj obaja.
Autorka - v organizme to môžeš mať aj roky, bežne to nemá nejaké prejavy
Ureaplasmu ma veľmi veľa ľudí, len sa bežne nevyšetruje. Môžeš ju mat aj dlhé roky, len si bola bezpriznakova
Dokonca sa prenasa z matky na dieta, kludne to moze mat clovek aj od narodenia… ale ta vyrivka tomu urcite pomohla k premnozeniu, to je take akurat prostredie a ano pise ze vynimocne aj v bazenoch a toaletach k nej moze clovek dojst…a dvakrat by som sa hygienu vo virivkach nerucila, mam znamu ktora robi odbery vod v tychto zariadeniach-termalparky, kupaliska a ta mi povedala ze radsej sa ist okupat do jazera ako do termalparkov a viriviek, tym ze je tam tepla voda, vsetko sa mnozi jedna radost.
Oslabila sa imunita, vybehla na detekovatelnu hodnotu. To sa kľudne mohlo stat kvôli vírivke - narušila flóra a už to ide...
@nadush no práve ale my sme pred sebou nikoho iného nemali, o to ide 🤔
Ďakujem vám za komentáre a názory, ja som teda velmi naklonená vysvetleniu s virivkou, pripadne ze som mala zapal klasicky mocaku a oslabena imunita plus jedno s druhym a potvora sa premnozila s normalneho poctu na nejaky vyrazny alebo co... ja napr manzela nepodozrievam ale mam pocit, ze on mna ano a to ma stve... lebo ja sa s nimym nestretavam, mam robotu a idem domov, ani s kamoskami nikam nechodim, dobreho pol roka som bola len s maminou 🤦🏻♀️ a velmi ma hneva jeho postoj...
V súčasnosti už neplatí, že ureaplazma je iba pohlavne prenosná. Podľa novších výskumov ju má cca až do 80% zdravej populácie a problémy robí vtedy, ak sa zníži imunita. Rovnaký problém ako u teba. Ja nechodím ani do víriviek ani bazénov a mala som ju v stere. Muž nie. Aktuálne čakám na výsledky po preliečení Doxyhexalom.
Dobry den, momentalne sa liecim Doxyhexalom (podla vysledkov mam ureaplazmu).. lieky beriem uz 5 den no nevidim nijke zlepsenie, dokonca som kvoli neprijemnym pocitom a paleniu nevedela spat. V mojom pripade je to strasne vycerpavajuce a negativne to vplyva na moju psychiku. Buducu stredu idem na dovolenku a velmi sa obavam, ze toto budem zazivat aj tam, preto neviem ci kontaktovat doktorku, aj ked som liecbu este nedokoncila (lieky mam brat dalsich 5 dni 1 tab kazdych 24 hod) dakujem za odpovede 🙏🏻
@lalalala2 ešte vydrž, máš aj vaginálne probiotiká a nejaký výplach? Ak nie, skús vitagynC krém a Rosalgin
Najskôr vyplachni, potom daj krém.
@michaela329 nie probiotika nemam, ale vyskusam.. velmi pekne dakujem
@lalalala2 určite ich nasad, berieš ATB a tie síce ničia zlé baktérie, ale aj tie dobré. Tie dopln probiotikami.
Asi ťa nepoteším, ale gynekologička mi povedala, že prenos je pohlavným stykom - aj orálnym.