Ureaplazma a mykózy

19. feb 2023

Dobrý večer prajem,
Chcela som sa opýtať na radu. Máte tu niekto skúsenosti s ureaplazmou? Myslite že má niečo spoločne s kvasinkovou infekciou pošvy keď mám s obomi problém približne naraz? Momentálne som ukončila liečbu doxyhexalom aj partner a o mesiac mám ísť na kontrolné výtery. No s mykozami to bolo peklo a uz nám to narusalo vzťah nakoľko som trpela infekciami pomaly každé 2 týždne a nebolo to o ničom inom len tabletky dookola.
Vopred ďakujem za skúsenosti a rady 🙂

cakambabatko
19. feb 2023

Ahoj..Áno, ureaplazma je väčšinou spájaná s vaginálnou infekciou a pri mužoch zas so zápalmi močovej trubice..môže to byť ono.

mimi410
20. feb 2023

Mne urea prešla až na močový mechúr ohrozené boli aj oblicky tak mi nasadili 3 kombináciu atb plus príšerné bolesti. Skoro rok som sa liečila. po vysadení atb znova po krátkom čase asi do 2 týždňov naspäť rezanie pálenie, svrbenie výtok...mne pomohla tradičná čínska medicína. Od vtedy su to 4 roky a je to preč. A mám naviac dve deti, ani tehu ani pôrod mi to znova nespustio. Tak som sa tomu začala venovať aj ja aj kôli iným okolnostiam. Ak máte záujem napíšte mi správu.

desa12
20. feb 2023

Ja tymto trpim uz skoro 4 roky. Hlavne nezabudaj na probiotika! Gynimun alebo nejake ine vaginalne. Ureaplasma by sama o sebe nemala vyvolavat problemy, casto sa nachadza bezne vo vaginalnej flore len sa nesmie premnozit, to sa stalo aj mne, zrejme aj tebe. Tym, ze pri jej lieceni beries atb ( neviem ake si brala ale ja som vybrala asi 2 alebo 3 balenia), tak si tu vaginalnu floru naozaj znicis. Mne zial nikto nepovedal, ze mam brat aj vaginalne pribiotika, takze sa mi zacal kolobeh vsetkych moznych premnozenych bakterii, ktory trva vyse 3,5 roka kedze som potom pomaly kazdy mesiac brala nejake dalsie atb :( jedine co mi ako tak pomaha je gynimun rapid. Pomoze mi to vzdy aj pri mykoze alebo ked citim, ze sa mi nieco prestava pozdavat dam si kuru aspon 5-10 dni na noc a vacsinou to prejde aj bez atb.

beckynka89
20. feb 2023

No ja mám tiež tieto problémy už viac ako 4 roky. A áno, mávam v kultivácií aj kvasinky alebo baktérie. A samozrejme žiadne laktobacily. Ureaplasmu som mala už 2x po sebe negatívnu, ale aj napriek tomu mám stále nejaké problémy. Bola som liečená aj na imunológií ale žiadna zmena. Už som z toho zúfalá. A samozrejme vyskúšala som takmer všetky voľnopredajné "lieky" a doplnky. Raz mi zabral Candivac, ale len na 3 mesiace. Už som zase tam kde som bola.

helen_167
17. mar 2023

Ja som dostalala ureoplazmu v bazéne na dovolenke 🤮, ešte aj zápal močového mechúra som dostala, všetko spolu tam dolu súvisí, dlhé roky sa obraciam na Petra Petranskeho skus kuk na neho recenzie, pomáha mnohým ženám, želám veľa zdravia 🙏