Ahojte. Viem, že tu nikto nemáme veštecké schopnosti a nepodarí sa nám možno k ničomu dopracovať, ale rada by som diskutovala na túto tému. Ako je možné prísť k urea parvum, ak nie som promiskuitná, bola som prvá mojmu mužovi a on bol mojím prvým? Napadlo mi, či som sa nemohla nakaziť u gynekológa? Mala som 15 rokov jednu gynekologičku, ale z dôvodu sťahovania som menila za gynekológa. Predošla doktorka bola veľmi pedantná, nikdy nič nezanedbala. Prešla som k inému doktorovi a od druhej preliadky (cca 2 mesiace medzi jednou a druhou) som ostala nakazená ureaparvom....Bolo mi vysvetlené aká je inkubačná doba a či mám stáleho partnera. Vysvetlila som, že áno, dlhé roky. Na to sa začal gynekológ správať nervózne a poznamenal, že asi to vo mne iba driemalo roky a teraz vplyvom nízkej imunity "ožilo". Ja som však nemala lepšiu imunitu, než posledné roky! Liečila som sa na "zlú imunitu", bývala som chorá často, ale žiadna urea sa neukázala vtedy. A teraz, keď ju mám skvelú, tak sa urea ukazuje?? Mykózu som mala raz v živote, aj to po použití kondómu. Nemávam absolútne žiadne problémy, až doteraz, ako som menila gynekológa....Je toto možné, či len hľadám vinníka tam, kde nie je? A tie, čo máte urea parvum, ako sa liečite? Aké máte príznaky?
@mimuska328 vôbec nechodím do bazénov, ani na wellnes, nič takéto. Imunitu mám absolútne skvelú. Nechápem, ak som to mala v tele uz pred tým, tak prečo sa to "spustilo" až teraz. Je to okamzite brané ako pohlavne prenosné ochorenie, ale vraj to majú aj malé deti, čo totálne nechápem. Mala si aj nejaké problémy? Mne gynekológ povedal, že pokiaľ nie sú žiadne problémy, rozhodne to netreba liečiť antb. Ja mám len zmenu zápachu tam dole, nič hrozné, len je to iné, než pred tým. Najprv som sa zľakla, či to nie sú kvasinky alebo vaginóza, ale odbery boli absolútne negatívne. Jedine urea parvum mi stále vyskakuje. Celkom ma to trápi, lebo síce doktor povie, aké je to prirodzené v tele, ako to nevadí a netreba to liečiť, ale vidím ako všetci doktori od toho dávajú preč ruky, lebo sami nevedia a tápu. Veď nevedia ani poriadne určiť zdroj, nevedia sa zhodnúť aké škody to robí v tele, či to preliečiť, či nie...Aké si mala prejavy?
@viole však baktérie mame prirodzene v tele a keď sa pre niečo premnozia tak spôsobia infekcie.. ja som nemala príznaky ani partner ale mala som 2 potraty tak preto sme to liečili. A lekári to neriešia keď nerobí problémy žiadne v tele
@viole neboli ste niekto vo wellnesse alebo bazéne? Hlavne v teplej vode.. ešte môže byt an verejné záchody. My sme to mali pred rokom a ja neverím ze môj bývalý gynekológ by mi nerobil tie stery na tieto choroby za celú dobu ale urobil to až nový keď som prešla k nemu. Ono tieto baktérie mame v tele a presne keď je zla imunita môže prepuknut. A liečili sme sa 20 dní doxyhexal obaja, sex iba s kondómom a mala som odber mesiac po dobrati atb ci sme sa vyliečili