Ahojte viete mi poradiť niečo čo naozaj zaberá na rýchlejšie zahojenie po nástrihu hrádze? Toto bude môj druhý pôrod, no pri prvom ma dr. veľmi nastrihol , dokonca viac než chcel -keďže som bola jeho prvá pacientka a dozerajúca dr sa tak vyjadrila..😒 takže to hojenie bolo veeľmi zdĺhavé a bolestivé veď viete...používala som len repík a aloe vera ale našla som teraz "LANSINOH Organický upokojujúci sprej na hrádzu 100ml" tak či to stojí za to alebo je to somarina...ďakujem
PS: Aniball som síce mala, ale nestihla som nacvičiť viac než 24cm... maličká mala obvod hlavy 32cm
@mima1608 ďakujem a ten dermochlorophyl mi spomínala aj kamarátka ale vravela že strašne farbí a všetkjo je zelené, je to pravda?
Áno, žiaľ, farbí. Ale doktorka povedala, že pomáha najlepšie 🤷 ja som ho kúpila, však po pôrode budem aj tak nosiť jednorazové nohavičky a tých mi ľúto nebude 😅
@mima1608 no to je pravda + samozrejme popôrodné vložky budeme mať tak by to malo byť asi ok.😁 kúpim teda aj ten
Používala som Dermochlorophyl a používame ho doma bežne aj na odreniny, popáleniny... Síce zafarbí, ale najneskôr po druhom opratí zišiel zo všetkého.
@tanyan ďakujem za odpoveď. Našla som inak na nete, že je aj masť a aj sprej. Čo je teda lepšie? Alebo ste masť neskusali?
Cicatridina sprej uplne super 👍 nezanechava ziadne stopy ani nestipe. Sama doktorka odporucila
Je to gél a sprej. Na väčšie plochy a keď sa človek nechce dotýkať, tak je lepší sprej. Na ošetrovanie menších rán a v pokročilom štádiu hojenia už stačí gél. Mám doma oba a používam podľa týchto kritérií.
Autorka, jednoznačne sprej, lebo gél predsa len musíš nanášať rukou a to nebude po pôrode veľmi komfortné. Sprej strekneš a máš pokoj ☺️
@basska_b a náhodou s týmto nemáte skúsenosť? "CICATRIDINA Vaginálne čapíky " dalo mi to v eshope že si to kupujú ku tomu ale možno je to len marketing :D
Autorka, síce si sa nepýtala mňa, ale podľa mňa je to ozaj len marketing. Lebo už len tá predstava, že si pozašívaná, krvácaš, máš bolesti a pcháš tam dolu nejaké čipky je dosť odpudzujúca 🤷
@mima1608 áno to máš pravdu... asi som už zabudla ake to bolo bolestivé..:D
No presne tak. Ziadne čapíky... na velke vnutorne sitie mozno dobre, niekedy je nutne zasivat aj krcok, ale ked tak si to kupis cestou z porodnice v lekarni. Ja by som ale asi nezvladla si TAM nieco zavadzat...
Pri prvom som používala cicatridina lenže on veeelmi suši a potom mi rana stále praskala. Pri druhom som to už nechcela ani vidieť. A v nemocnici nám dávali roztokom aquitox- kyselina hyaluronova , priesvitný roztok , žiadna farba. Naliať ma vložku, nechať 15-20 min a takto aspoň 3x za deň. Baby si to dávali aj na ranu po cisárskom a naozaj sa to krásne hojilo. Určite odporúčam.
a ešte ja doplním taky maly babsky grif - po kazdej sprche vyfenovat všetko tam dole 🙂 a následne dat sprej. urychluje hojenie a je to aj lepši pocit. žiadne utieranie a pod na čerstvu ranu 🙂 držím palce pri pôrode 🙂
ďakujem za rady a postrehy 🙂
Ja som po prvom pôrode mala Cicatridine a po druhom vôbec nič. Vlažná sprcha viackrát denne a nebolo mi o nič horšie, ako keď som mala sprej.
Cicatridina sprej, alebo mne moja gyn poradila aj Dermochlorophyl sprej.