Dobrý deň, chcela by som sa poradiť lebo už som zúfalá a neviem čo ďalej.
Podstúpila som 2x KET oba pokusy neúspešne, stále tvrdili že je všetko okej vedeli aj o cystach na ľavom vaječníku. Najprv chceli operovať cysty potom zas že nie že pôjdeme do toho aj bez laparoskopie kedy by tie cysty vybrali. Tak sme sa dali na vklad embyrii
Mam plánovaný aj 3 vklad ale doktor už povedal že ak 3 pokus nevyjde že laparo plus som bola teraz na sone a zrazu mi aj povedal že mam zapchaty ľavý vajcovod a nejaké zrasty čo doteraz nikto ani nespomenul a riešim celú hormonálnu liečbu od mája a o žiadnom upchatom vajcovode nepadla ani reč a na hyfosoch som bola v októbri 2023 vaječníky boli oba priechodné. Neviem čo ďalej či ísť na operáciu ešte pred 3 vkladom alebo až po ? Lebo všade čítam že lepšie je sa “vyčistiť” ako ísť na KET.
Veľmi pekne ďakujem za nejaké rady.
@sagitar ja som zostala tiež v šoku keď mi to povedal ale myslela som si že dobre asi to vidí keďže sú odborníci, len odstupom času keď opadol šok som presne začala rozmýšľať že sa to nedá vidieť na sone že práve preto som podstúpila tie hyfosy a podobne. A že som bola necelé dva týždne dozadu na sone a nič také nepovedali a v podstate stále som tam na sono chodila keďže to už riešime dlhší čas. Aj to sa mi nepáčilo že veď ešte skúsite a keď nevyjde pôjdete na operáciu. A o cystach viem už dlhší čas ale za zhoršovali najprv bola plánovaná operáciu ešte pred prvým KET potom sa do toho zapojil druhý dr a povedal že to netreba. Teraz zrazu zas toto tak ja už nechápem.
Ďakujem za odpoveď.
Pokiaľ viem tak ultrazvuk nedokáže vidieť zrasty, ani overiť priechodnosť vajíčkovodov. Na to práve slúži HyFoSy. Takže ak boli priechodné tak tam je nejaký rozpor. To či je potrebné operovať cysty by mal posúdiť lekár, prípadne to skonzultovať ešte s iným lekárom ak je možnosť.