Ahojte, mali ste niektorá problém z únikom moču, po narodení dieťaťa. Unikal mi občas aj keď som bola este na stredné škole mam (23 rokov) keď som sa veľmi smiala nedalo sa to zastaviť. No teraz ako Mám doma 1 a pol ročného syna (keď sa narodil mal 4280g.) Sa to zhoršilo. Po čase som zistila ze keď skáčem na švihadle nechcene mi uniká moč. Som objednaná na vyšetrenie. No chcem sa opýtať ak ste už niektorá z vás bola. Viete mi povedať ako mi to môžu napravit. Na nete som sa nič moc nedozvedela. Ďakujem
Mne sa to tiež stávalo pomerne často a skoro, od nejakých dvadsiatich lebo som prekonala strašne veľa zápalov močových ciest. Existujú cviky na posilnenie panvového dna, treba ich pravidelne cvičiť a malo by sa to zlepšiť
doporučujem používať bylinné vložky intimky aj menštruačné, nie vložky z drogerie
@adrianaaaa33 ahoj.Poviem ti moju skúsenosť. Po pôrode som mala únik moču aj ja. Problém bol kýchnut,zakaslat a skákať, dokonca aj pri tancovaní som mala problém. A neuveríš ale mne pomohol jumping. Znie to hlúpo že pri skákaní sa mi polepšilo, ale pri jumpingu sa posilňujú svaly a panvové dno.Vzdy pred hodinou som šla na wc a dala som si vložku a mne to zabralo.Po druhom pôrode som mala únik moču len pár krát,ale keďže nemám čas cestovať na hodiny jumpingu do mesta ktoré je odo mňa vzdialené 12km a kopa iných povinností,tak som si kúpila tu malú trampolínu domov a zaskáčem si keď mám čas a chuť. Takže to je moja skúsenosť
Chcela by som poprosiť dámy, žijúce na Slovensku vo veku 18 rokov a viac, trpiace inkontinenciou moču o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci s témou Vplyv močovej inkontinencie na kvalitu života žien.
Veľmi pekne ďakujem za vašu ochotu i čas
@adrianaaaa33
Jasné, že sa to dá napraviť a rieš to čím skôr. Musíš posilniť svaly panvového dna. Hľadaj šikovného fyzioterapeuta, ideál niekoho, kto sa venuje fyzioterapii v gynekológii.