Únik moču po močení u mužov

m_i_c_h_a_l
17. aug 2021

Ma prosím niekto s týmto skúsenosť? Čo bolo u vás príčinou? Ja mám s tým problém niekoľko mesiacov po každom moceni.. podľa urologa som z urologickeho hľadiska v poriadku.. neabsolvoval som žiadnu operáciu prostaty ani nič podobne.. podľa toho čo som sa dočítal na internete teda ostávajú možné príčiny neurologické (napr. Skleróza multiplex) a oslabenie panvového dna . Som mladý, tesne po 30.. mam aj problémy so psychikou, ale nedocital som sa nikde, že by problémy so psychikou mohli spôsobovať práve únik moču po vycikani, tzv. Postevakuacny dribbling.. bojím sa, že by som mohol mať práve sklerózu multiplex, nakolko mám aj iné prejavy, ktoré by mohli na ňu poukazovať - práve tie psychické problémy, niekedy problémy so zahmlenym videním, mravcenie po tele, pocit chvenia. Máte niekto podobnú skúsenosť? Čo za tým bolo? Vopred ďakujem za každú skúsenosť..

evita_g
17. aug 2021

@m_i_c_h_a_l Ak máš viacero príznakov sm, čo najrýchlejšie choď k lekárovi.

m_i_c_h_a_l
autor
17. aug 2021

@evita_g ahoj, ty máš skúsenosť s týmto ochorením?

evita_g
17. aug 2021

@m_i_c_h_a_l Osobne nie, ale v okolí. Dnes sú rôzne možnosti liečby, resp. spomalenia ochorenia. Dá sa viesť plnohodnotný život. Ale čím skôr sa diagnostikuje, tým lepšie.

m_i_c_h_a_l
autor
17. aug 2021

@evita_g určite tieto veci budem riešiť aj ďalej s lekármi.. len vyzvedam, či už to mám brať ako hotovú vec, alebo či je tu aj možnosť, že by to bolo niečo iné.. doteraz to bolo o Tom, že tieto veci mám zo psychických problémov (rôzne pocity mravcenia, zahmleny zrak niekedy, chvenie vnutorne ..) .. ale ten únik moču po vycikani mi do toho moc nezapadá..

dijka123
17. aug 2021

@m_i_c_h_a_l nemusis mas sklerozu mozes mat kludne aj porstatu ak su nemal vysetrenu a kludne mozes mat aj zapal moc ciest aj vtedy k tomu doxhadza u muzov

m_i_c_h_a_l
autor
17. aug 2021

@dijka123 Na prostatu mi urológ povedal, že je veku primeranej veľkosti.. ale pozrel mi všetko len cez usg.. no a možno aj ten zápal, ale trvá to už niekoľko mesiacov a bolieť má nič nebolí, ani nemám žiadne iné komplikácie, ktoré by poukazovali na zápal.. ty máš prosím osobné skúsenosti s takýmto problémom?

dijka123
17. aug 2021

@m_i_c_h_a_l tak stretla som sa stakymi ludmi na amb ked som zastupovala

m_i_c_h_a_l
autor
17. aug 2021

@dijka123 takže si zdravotníčka? Najmä by ma zaujímalo, či môžu takéto problémy súvisieť aj so stresom, resp. psychikou.. lebo psychicky horšie som tak od začiatku roka 2019, no a somaticke problémy, ktore má doposiaľ trápili bolo vždy možné vysvetliť si
aj tou psychikou..

dijka123
17. aug 2021

@m_i_c_h_a_l ano som zdravotnicka

dijka123
17. aug 2021

@m_i_c_h_a_l toto nema stym nic spolocne ale skus si kupit v lekarni prostensl uno mozno pomoze uvidis

m_i_c_h_a_l
autor
17. aug 2021

@dijka123 ďakujem za radu, tiež už mi to napadlo, možno vyskúšam.

katym77
17. aug 2021

niečo podobné trápi aj syna vyciká sa a potom mu ešte niečo vykvapká. Mal aj na Veľkú noc problém, chcú mu robiť Urodynamiku, nie som s tým stotožnená,

m_i_c_h_a_l
autor
17. aug 2021

@dijka123 myslíš tým, že to nemá určite nič spoločné so psychikou?

m_i_c_h_a_l
autor
17. aug 2021

@katym77 koľko ma prosím syn rokov? Ma aj nejaké ďalšie problémy?

katym77
17. aug 2021

@m_i_c_h_a_l mal menšiu koliku na velkú noc inak nič , sono bolo v poriadku.

m_i_c_h_a_l
autor
17. aug 2021

@katym77 a koľko ma prosím rokov? Nejakú dobu po cikani sa mu ešte uvoľní moc z močovej rúry, napr. Keď si sadne alebo tak? A stáva sa mu to po každom moceni?

katym77
17. aug 2021

@m_i_c_h_a_l podrobnosti neviem ale do 20 sek snaží sa to tajiť o 6 dní 14

m_i_c_h_a_l
autor
17. aug 2021

@katym77 aj vám doktor povedal v čom by mohol byť problém?

m_i_c_h_a_l
autor
17. aug 2021

@katym77 pokiaľ mal syn kolísku mohlo to byť vyvolané zápalom alebo to môže byť aj vývojom v puberte vzhľadom na jeho vek.. tam SM asi nehrozí..

taruma
12. nov 2021

@m_i_c_h_a_l ahoj, bol si u neurologa? Tvoje problémy mi pripomínajú tetaniu! Všetky veci, ktoré popisujes, bývajú pri tetanii aj problémy s močením. Časté močenie, únik býva aj pri panickej poruche.. Tetania je veľmi podobná SM brnenia, mravcenia, oči... Daj si urobiť testy.. Odporúčam ti mr mozgu a miechy na vylúčenie sklerózi..ale nemysli hneď na to.. Pokiaľ máš psychické problémy toto všetko do toho zapadá.. Keď na to budeš myslieť budeš to mat len horšie.. Príspevok je z augusta.. Bol si medzi tým na neurologii? Ako sa máš dnes?

m_i_c_h_a_l
autor
15. nov 2021

@taruma ahoj, ďakujem za tvoj nazor. bol som na mri mozgu a miechy a dopadlo to dobre, vraj SM môžme vylúčiť. Tiež mi to teda nasvedčuje tej tetanii.. čo sa dá s tým robiť?

luccija
15. nov 2021

@m_i_c_h_a_l ísť k neurológovia na EMG vyšetrenie tam sa to buď potvrdí, alebo vyvrati...brat magnézium, vápnik a nič🙂zmeniť životný štýl, menej stresu, oddych...

bighit
20. jún 2024

@m_i_c_h_a_l ahoj aké vyšetrenia si absolvoval u urológa?

bighit
20. jún 2024

@katym77 urodynamika je aké vyšetrenie? Co mu presne všetko robili? Aj mu niečo vsuvali do močovej rúry?

m_i_c_h_a_l
autor
21. jún 2024

@bighit robili mi sono prostaty, aj celeho brucha + teda prezrel vsetko urolog len odbornym okom. A na nic neprisiel... Povedal, ze ci nieco nie je v zadku co by tam sposobovalo utlak.. a nebolo. Odvtedy som to neriesil. Trocha sa to zlepsilo same a uz sa to nezhorsuje...