Pekný večer všetkým.Idem si po radu.Menštruáciu som mala 23.4.Zvyčajne ju mávam tých 6 dní.O toto však nejde.Ide o to,že týždeň po menštruácii mi začne PMS,čiže ma začnú bolieť prsia.No toto sa mi ale nikdy nestávalo,nakolko toto registrujem nie len raz ale pár krát.No chcem sa spýtať či tu niekto s týmto má nejaké skúsenosti?
@romana160 Mozno pijes vela zeleneho caju.
@eliska13 Práveže s tou ovuláciou tiež neviem na čom som.Ja mám skôr podozrenie že ovuláciu mám tak dva dni po menštruácii,nakolko to pozorujem kvôli hlienu ktorý je priesvitný ,je ho moc a vtedy mám chuť aj na sex.Lenže neviem ,nie som si moc istá či by to môže byť ono.A ešte k tomu potom po týždni PMS.No neviem,znie to divne,či ani nie?
@oliolijanka 😀 vôbec zelený čaj nepijem
@eliska13 Ja neviem,znie mi to tiež divne,ale tak dajme tomu,že tá ovu nie je po tých 2 dňoch od skončenia menzesu.Možno ten hlien vtedy po skončení taký má byť a tú chuť na sex ovplyvňujú samotné hormony po menzese.čo sa pamätám ,viem že pred 3 rokmi som mala ovuláciu s krvavými hlienmi.No zároveň vtedy vtom čase som mávala aj zápal moč.ciest.Tak nevedela som či to bola ovulácia alebo to súviselo so zápalom moč.ciest,pretože tieto krvavé hlieny už nemávam.No zrejme máš pravdu,bude lepšie si urobiť tie testy.🙂
Ja to poznám. Tiež som od istej doby mala pocit, že týždeň po MS mam pms so všetkými nepríjemnými sprievodnými znakmi.
@janinka007 Je to zaujímavé, pretože nikdy som to také nemala.Až teraz.🤔
@romana160 aj ja, ale až po 45-ke
@romana160 Alebo mas vela stresu🙂
@romana160 / ach jaj, keby som mala len tvoj problem s prsiami pred menstruaciou...🙂 mne PMS zacina v momente ako skoncia plodne dni a trva cca necele 2 tyzdne az do menstruacie: nafukovanie brucha, zmeny nalad ktore neviem ovladat raz placem potom kricim, bolest prs, citlivost prs, svrbenie bradaviek, akne, cerveny flak svrbivy na tvari sa vyhodi vzdy pred MS..., suchost posvy ale totalna, ziadna chut na sex, zvysena teplota na 37,5 a pod., zimnica kazdu noc, posledne dni nespavost a mnohe ine... s bruchom to nafukovanie je take ze tyzden pred Ms mam brucho ako v 5 mesiaci aj sa ma kopec ludi zakazdym pyta ci som tehu..., navaly tepla, busenie srdca, pocit na odpadnutie, rano, jednoducho mam vsetky ako s nejakej vzorovej knihy vsetko co moze byt...
@akinom0077 podobne, ale nie až tak silné u mňa hlavne psychické nervozita, bolesť pŕs...po korone idem k lekárovi a zvažujem ATK, alebo čo navrhne lekár.
@eliska13 / antikoncepcia moze zmiernit pms aj upravit menzes ale ked vysadis budes na tom istom navyse ti moze sposobit kopec dalsich neziaducich ucinkov ktore au daleko horsie ako pms...
Aj ked PMS nie je med lizat a naozaj sa 2 tyzdne do menstruacie citim priserne po kazdej stranke
( hak som brala od 19-24r) na zaciatku dobre potom kopec problemov vedela by som ich pisat a pisat hodne... 11 r neberiem nic sice mam brutalne pms aj menstruaciu ale k Hak sa nevratim
@oliolijanka stres?no neviem.stres ani nemám,skôr som ho mala v min.rok ked som mala operáciu.
@akinom0077 tak naštastie takéto až ja nemám až na tú nervozitu,a bolavé prsia.Mňa bolia prsia až tak,že sa ich nemôžem ani dotknúť.Navyše z rána je to také.Horúčku a zimnicu nemávam,hoci býva mi zima ,ale tiež som spozorovala istú dobu,že mávam taký pocit ako keby som mala byť chorá,ale chorá nie som.Rozmýšlala som nad týmto pocitom a neviem kde ho zaradiť.Možno jedine ak by to bol príznak alergie.No zrejme antikou by som to riešiť nechcela a ani ju brať nemôžem.Viem,že kedysi som na toto brala duphaston,ibaže ja už lieky a hlavne tieto hormonálne do seba pchať nechcem.Skôr by som brala niečo prírodné,čo by mi neuškodilo.
@akinom0077 no ja už asi z ATK rovno prejdem na hormóny kvôli menopauze😂mam 42 r ja neberiem ATK 18 r
Ešte dám šancu hormonalnemu profilu možno sa niečo zisti, ale dosť na táto náladovosť ovplyvňuje.a to som skúšala všetku pupalkovy olej, gynex, magnézium...sport
@romana160 malo byť to byť od ovu a najviac týždeň pred menzesom, ale možno máš veľa progesteronu možno by bolo fajn ísť na hormonalny profil
https://www.zdravie.sk/clanok/55076/bolest-prs-...