Trojročnému chlapcovi nejde stiahnuť predkožka

andrea_ff
15. máj 2020

Zdravim vas maminky.
Chcela by som sa opytat na vase skusenosti. Casto citam, ze 3 rocnemu chlapcovi sa uz ma dat stiahnut predkozka uplne. My to skusame pocas kupania vo vani, ale mam pocit, ze to nejde vobec ( ta dierka je prilis mala), ...alebo teda minimalny progres uz cca pol roka.... nasej pediatricky som sa zatial nepytala, ale nechcem nic zanedbat. Casto citam, ze takto stare deti posielaju k urologovi....co sa teda deje potom? Riesili ste nejake alternativne veci? Kupele, kremy co zabrali? Alebo to robil lekar na silu??
Proste ma zaujima, co ste robili, aby sa to zlepsilo a kedy sa to stalo?
Ja mam z toho celeho uz depku.... a mam husiu kozu, ked si predstavim mojho syna u lekara...on sa ich boji uz teraz 😪😰
Este podotknem, ze pocas curania sa mu penis nafukuje, ako balonik...ked sa tam nahromadi moč.
Vopred dakujem za pomoc.

annamivo
15. máj 2020

@andrea_ff uff ten balónik by sa mu robiť nemal. Moj syn bude mať o pár dní 4 r, predložka sa mu celkom ako dospelému stiahnuť nedá, ešte ju má prilepenu o žaluď tak na 1/3 ale stiahne si ju sám tak že mu vidieť žaluď aj rúrku z ktorej cika. Nám dr kázala preťahovať od pol roka, spočiatku som nevidela progres ale pomaličky sa ta koža naťahovala až bolo vidieť žaluď a začala sa aj odlepovat od neho. Istú dobu som mala dojem že to ide veľmi pomaly tak som kúpila krém z justu zo slezom a aj som mu robila kúpele v sleze nebadanom. Ale potom sme boli u dr a povedala že to má super a že to má ešte čas kým sa to celé odlepi.

buchta666
15. máj 2020

@andrea_ff my mame ten isty problem, tiez sa synovi (3r) robi balonik, bol aj u urologa, tam dostal krem, po mesiaci pouzivania sa to uvolnilo, dokonca sa to raz podarilo pretiahnut, no ta kozka nakonci je stale uzka a neslo mu to naspat stiahnut a skoncili sme na pohotovosti. Potom sme to 2 tyzdne nemali vobec skusat pretahovat a zarastlo to znovu. Takze nas asi obriezka neminie.

john3535
15. máj 2020

@andrea_ff nedajte sa oklamať,predkožku si má chlapec stiahnuť sám a nie mamička,žiadna hranica do 3 rokov neexistuje je to výmysel,chlapec nieje muž...každý chlapec má čas do puberty a nebojte poriešia si to. Nájdite si skutočne dobrého pediatra,ten vám to vyslovene zakáže, pretože je prinajmenšom obscénne aby to robila mamička. To že balónikuje pri cikaní nieje žiaden problém,je to normálne u chlapcov a stáva sa to väčšinou v čase keď sa predkožka začína uvoľňovať. U každého chlapca je tento proces individuálny.

andrea_ff
autor
15. máj 2020

@annamivo nam prave ze na zaciatku zakazovala nieco robit. Ked mal 1,5 roka, tak vravela, ze ked uz bude pisat sam bez plienky, ze mame zacat. Zacali sme cca ked mal 2 roky aj nieco...este sice mal plienku, ale vo vani pri kupani to skusame. Teraz yz plienku konecne nema.

andrea_ff
autor
15. máj 2020

@buchta666 tohoto sa bojim aj ja

john3535
15. máj 2020

@buchta666 toto sa stáva,ak sa niečo robi predčasne a nasilu a robí to cudzia ruka, teraz za to bude pykat chlapec???,vždy sa predkožka znova prilepí ak je strhnutá predčasne alebo nasilu,ak sa spontánne sama uvoľní,nikdy sa späť neprilepí. Obriezku v žiadnom prípade nedovoľte ak máte svojho syna rada.

annamivo
15. máj 2020

@andrea_ff bola to dr veľmi stará, ale mala už veľa skúseností, na rovinu mi povedala že po novom sa to neodporúča, ale že ona to odporúča, lebo že nikdy nevieš či sa to bude odliepat ako má, a tak malému babu je jedno či sa mu mama hra s pipikom. Naučili sme ho to keď mal cca 2 a odvtedy si to robí sám, smejeme sa že či dal pinďovi dobrú noc a má z toho srandu. Minimálne z hygienického hľadiska si myslím že je lepšie keď si tu kožku stiahne a tak cika a neusadza sa mu tam moč ani ten biely maz. Jasné že sme nerobili nič nasilu ☝️. Vždy iba koľko išlo. Stiahnuť nasilu urologom ani obriezku by som nedovolila, iba ak by to ohrozovali jeho život.

buchta666
15. máj 2020

@john3535 tu ani nejde o natahovanie predkozky, ja mu to ani nerobim, okrem toho jedneho razu, ked sme skoncili na pohotovsti, to nech si robi sam. Ide tu o ten balonik co sa robi pri cikani, tam mu zostane moč, ktory este niekedy vyteka dlhsie po potrebe uz do gati, a niekedy je to smrad vecer ze riadny. Zatial sa mu to chvalabohu nezapalilo, tak aj urologa odkladam, no myslim ze sa to bude chirurgicky riesit. Tu nejde od prilepenu predkozku, ale o uzky koncek koze ktory sa len nastrihne, tak to urolog prezentoval.

manchester123
15. máj 2020

@andrea_ff ahoj, tak môj malý má 3 roky. Robil sa mu balónik a neskôr si sťažoval, že ho boli pipik. Tak sme teda išli k urologovi, ktorý mu to pretiahol. Prvá noc bola hrozná, plakal, lebo ho to pri cikaní stipalo. Na druhý deň už lepšie. Robili sme kúpele v repiku, ale stále sa mu po pretahovani robili trhlinky, krvacalo to..... Tak som to nepretahovala. Potom neskor som začala kúpele v sleze nebadanom a môžem ti povedať, že ten nám ozaj veľmi pomohol. Stiahneme úplne, ale pri uzdicke to ešte troška drží, čo ale momentálne neriešim. Dokonca si už kukucku (malý to tak volá) urobí sám a hocikedy. Ozaj to vyskúšaj. Ten slez kozicku zmakci a do 2 týždňov mu pekne pôjde dolu. Držím palce.

zuzankkaa1
15. máj 2020

Dievcataaaaa....🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Na co to robite nasilu? Chudak chlapci. Precitajte si nejake odborne clanky ak sa neviete zorientovat,je to tam.krasne rozpisane na co sluzi predkozka,kedy sa aj sama uvolni a co sa stane ked to budete robit nasilu v takom malom veku,a obriezka je uz nacisto konecna- mozete mu znicit aj sexualny zivot v buducnosti. Mam syna 3r., sam muz povedal ze by nestahoval teraz. Ale videla som ineho 3r chlapca so stiahnutou predkozkou,taky hnusny pipik som este nevidela. Vyzera to priserne. Dalej polovicka deti mojich kamosiek ma obriezku,stahovali od decka,skomplikovali to, moje dievcata v buducnosti uz ani nebudu mat na vyber ked to tak pojde dalej. Takze za mna NESTAHOVAT

sapetka
16. máj 2020

@andrea_ff mojmu sa este mestiahla tiez cela . Neviem kde si citala ze musi v 3r. Moj syn nema ziadny problem pri moceni takze to neriesim , kazdy vecer muz stahuje co sa da. Tal verim ze casom ked bude vacsi sa to samo urobi

anos18
16. máj 2020

@zuzankkaa1 a je problém viesť sexuálny život s mužom,ktorý má obriezku? 😁

zuzankkaa1
16. máj 2020

@anos18 povedala by som ti keby som mala takych partnerov 😃😃

john3535
16. máj 2020

@anos18 to nieje problém pre ženu,ale pre muža

sashabb
16. máj 2020
anos18
16. máj 2020

@zuzankkaa1 pre ženu je to iba vyhoda

anos18
16. máj 2020

@john3535 a prečo by bol?

3petka
16. máj 2020

@andrea_ff Ja som to riešila keď mal syn 2 roky. Robil sa mu tiež maly balónik ale najväčší problém bol že sa mu robili trhlinky. Tak sme šli k urologovi. Ten mu to chcel hneď pretiahnut ale som nedovolila tak nám dal masticku, ktorá mu za cca 3 dni povolila kozticku a dala sa pretiahnut. Potom sme šli znova na kontrolu lebo aj keď sa mu to dalo stiahnuť tak stále mal predkozku prilepenu na zaludi. Toto som už potom dovolila Dr stiahnuť. Išlo to bez problemov. Mali ani nepipol a mal strašne veľa toho bieleho mazu za ňou tak Dr povedal že aj dobre že sme to spravili lebo by mu to za chvíľu robilo problemy a mohol by mat zapali. Prvý deň ho to stipalo pri cikani tak zadržiaval moc, a potom už to ustupovalo tak na druhý deň som začala sťahovať každý deň... Asi rok trvalo kým bola koža taká pružná že sa mu nestahuje naspäť a nerobí problemi. A dieťa ani nevie že mal niečo s pindikom.

zuzankkaa1
16. máj 2020

@sashabb presne toto...ja som ten clanok citala davno davno a potom.som ho nikde nenasla. Toto ma presvedcilo ze neni ok to stahovat. A okrem toho ked uz nie matka,tak otec ako chlap by mohol vediet co je spravne 🤔

sashabb
16. máj 2020

@zuzankkaa1 vieš čo, ja sa už davno nevyjadrujem v takychto diskusiach iba skopírujem daný link. Čo sledujem tak dospelí ludia nevedia ako funguje ich telo, čiže ťažko im niečo vysvetliť. 🤐 a potom ešte keď im nejaký dr. nabuliká kraviny len aby si nahnal robotu, tak trpí iba to malé nevinné dieťa.😖

gyongyi001
16. máj 2020

Dobry den chcela by som spytat ze v Lucenci je urolog bez objednanie?

pracujucazienka
16. máj 2020

Ako môže byt obscénne to že chytím svojmu synovi pipik?To ho snáď nemám ani kúpať?Prebalovat?S prepáčením rit utierať?Otcovia svoje malé dcéry kúpať?Iba uchylny človek zo zvratenymi myšlienkami ma takéto uvažovanie.Balonik je nebezpečná vec kto by chcel mat ostatky svojho mocu v močovej trubici aby sa to zapálilo a začalo hnisat?Gratulujem netreba to riešiť ale potom sa sťažovať že za do môže pediater,urológ všetci na svete len vy nie.Ludia buďte normálny a začnite uvažovať rozumom a nie ujom googlom a modrým konikom..🤦🏻‍♀️

lujzaveghova2100
11. aug 2022

Dobrý deň dnes sme boli na prehliadke a synovy 4 ročnému nejde úplne dole predkožka ale len trosku na jednej strane problémy nemá ani zápaly a lekárka na urologiu ze asi na silu mu to stiahnu prvý syn do 5 rokoch mu nešla a nerisis la ta istá lekárka a ja som s toho v šoku lebo nechcem aby to podstúpil na silu keď pri prvom do 5 rokoch sa všetko upravilo neviem co mam robiť lebo dovoliť to nechcem

lujzaveghova2100
11. aug 2022

@3petka akurát to riešim lebo nám to povedala lekárka ze asi bude treba na silu tiež nechcem moc to dovoliť ale radšej nech to sleduje ale človek s a nevie rozhodnúť čo je správne :(

lujzaveghova2100
11. aug 2022

@annamivo dobrý deň akurát to riešim a mne poevdlaa ze m uto bude musieť asi strhnúť lekár urológ ale prvý syn do 5 rokoch to mal takto tiež zo spodu trosku pri za ľudí mu to ešte drží zhora krásne ide dole nemal žiaden problém sam si umýva vo vani ze umyjeme domček a teraz som s toho mimo

3petka
11. aug 2022

@lujzaveghova2100 Tak môžeš povedať že nechceš. Ak nemá žiadne problémy a ide mu to aspoň čiastočne tak je veľká možnosť že mu to časom pôjde samé. Môjmu to nešlo vôbec a tvorili sa mu tie prasklinky. Ale zas som rada že sme to vyriešili tak skoro nakoľko teraz ani nevie že sa niečo dialo, nemá z toho žiadnu zlú spomienku.

lujzaveghova2100
14. aug 2022

@3petka ďakujem za odpoveď ved uvidíme stredu co povie lekár lebo zatiaľ sme len objednaný ak sa to bude dat, ze počkáme počkám ma 4 roky cize ci o pol roka ci teraz pamätať si to bude a už to nezmením 🙂 ale ak to bude potrebné nechám to na lekárovy, snáď to nebude potrebné 🙂 pekny deň a ako dlho sa to hojí viem ze každé dieťatko je iné ale tak ze po ako mcase nemá problém ci pri cikani alebo ze ho to boli ak sa smiem ešte spýtať 🙂

3petka
14. aug 2022

@lujzaveghova2100 za dva dni ho nič nestipalo už a cikal pekne. Ale museli sme si dávať pozor a naozaj poctivo každý deň sťahovať.. A to asi po cca roku to bolo take že ak náhodou sme mali jeden deň prestávku nič sa nestalo.