Trojmesačné bábätko má reflux

tina13579
23. nov 2017

Dobrý večer prosím O radu moje trojmesačné bábätko má reflux ako mu pomôcť čo mám robiť aby tak strašne nezvracala a hlavne keď si purkne strašne place až tak že ju ani neviem utisit aj dve hodiny ak má s tým niekto skúsenosť tak poraďte ďakujem

ma12345
23. nov 2017

No, mne detska lekarka davat maleho po napapani do zvysenej polohy, 30 stupnov. Tiez treba caste pauzy pri papani a odgrcnut aj pocas papania, nielen po. A existuju aj antirefluxne mliecka, teda, ak nedojcis. Treba skusat. Nam to vsetko dokopy pomohlo.

tina13579
autor
23. nov 2017

@ma12345 tak dal nám pán doktor antirefluxne mliecko nutrilon len mne ho moja mala odmieta papat tak už neviem dnes plakala tri hodiny vkuse asi tak bolelo bruško asi s toho...... Je to strašne že tak veľmi place a neviem jej pomoct😢

ma12345
23. nov 2017

@tina13579 A tie ostatne veci si skusala? Lebo najma to zvysenie velmi pomohlo a je to logicke, zabranuje to teceniu mliecka spat. Je to strasne, ked malemu zlaticku nedokazes pomoct, ked sa trapi 😢 Drzim palce, nech sa to polepsi.

pomarancu
23. nov 2017

Antireflux mlieko,antireflux flasa,pauzy a to vyvysenie..

chrissie_kf
24. nov 2017

@tina13579 po kazdom jedle drzat v tej zvysenej polohe, ja som aj nosila, alebo sedela pohodlne na gauci a maly na mne lezal a spali sme spolu . asi pol hodku vzdy, To s tym papanim mensich davok a castejsie som nevedela zrealizovat, kedze som kojila a on bol jedak. Okrem toho polohovat na boku v postielke na striedacku, kym sa sam nehybe v noci , napolohovana postel - pod jednu stranu matracu staci dat zlozenu deku aby malo babo zvysenu polohu a rovnako aj kocik napolohovat, nosit v nosici cez den tiez pomahalo neskor, Ja som to zvladla takto. Reflux definitivne zmizol az ked mal 9 mesiacov. Anti refluxne mlieka som nikdy neoouzivala ani nutriton na zahustenie. Zvykne to inak zapekat. Samozrejme zavisi aky je ten reflux, ci dieta prospieva. Treba len troezlivost, vela bodyciek a vzdy najradne oblecko aj pre seba🙂 neboj vsetko to prejde ani sa nenazdas🙂

valy
24. nov 2017

@tina13579 ahoj, no ja mam skusenost s tromi detmi takto a bohuzial len to pretrpiet, postupne bude lepsie.
po napapani dat do lehatka alebo ak nemate, tak do autosedacky, nech je vo zvysenej polohe (lehatko je lepsie, lebo tam dieta nie je take skrcene). aj postielku dat co najviac sikmo.
a trochu pomaha sirup gaviscon (na Slovensku je asi gastrotuss) po jedle, nam ani tak nepomohol proti zvracaniu, ale sa nam zdalo, ze mozno proti tomu paleniu trochu pomaha a dieta trosicku menej place.
no a kedze nic z tohto uplne nepomaha, tak prve mesiace som ich v kuse nosila na rukach vo zvysenej polohe, ale plakali bohuzial aj tak, lebo ich to pali.
pri prvom to bolo strasne, ale pri druhom a tretom som si uz len vravela, ze treba to pretrpiet a bude lepsie.
pri prvom sme davali nutriton a potom umele mlieka a pod., v nemocnici mi kazali krmit len kazde tri hodiny a bolo to nanic, dieta poriadne nepriberalo. pri druhom a tretom som sa rozhodla, ze je lepsie kojit na poziadanie a prospievali lepsie.

emi16
24. nov 2017

Tak ako pise chrissie-kf
My sme mali miernejsi reflux a kojila som, ale tiez to mame za sebou
Mame noci kedy bola krpana v postielke len 30 minut
Inac som pochodovala po byte
Kup si dobry nosic
Jednak babo masirujej svojim bruchom a zohrievas comu pomaha sa vyprdkat mozno aj bezbolestne a mliecko pekne stecie dolu
Ak som spravne pochopila tak nekojis
Co znamena, ze prechadzate skor na prikrm. Takze ny to mohlo byt znesitelnejsie
Reflux sa uzatvara v 9.tom mesiaci
Namsej az ked mala 15 mesiacov
A ja ho mam dodnes 😜
Detkajte sa

tina13579
autor
24. nov 2017

@ma12345 ďakujem

zzuzullka
24. nov 2017

Ahoj, moj syn mal velmi silny reflux, na sone sa potvrdilo ze jemu cely obsah zaludka vybiehal von. Vracal velmi vela a po kazdom kojeni. Skusali sme antirefluxne mliecka, specialne gele, dr poradila uvarit hustu krupicu s vodou a po papani dat lyicku krupice, nic nepomohlo. Aj som skusala rozne techniky dojcenia, s prestavkami na odgrgnutie, dojcenie tak aby bol vo zvislej polohe, nic. Nepomohlo ani po pol roku ked zacal mat tuhu stravu, vysledok bol len taky ze grcal farebne, ked papal mrkvu vsetko bolo cervene, po brokolici zasa zelene. Nakoniec musiel dostal lieky ktore musel uzivat az do jedneho roka. Ale aj tak jogurty nemohol jest az do 15 mesiacov.

pehavcek
24. nov 2017

Ahoj. Tak nam najviac pomohlo nosic. Ked proste plakal od bolesti tak som ho supla do nosica. Ak ma tri mesiace tak uz by to malo postupne ustupovat. A urcite vyvyste aj postielku.

katarina_k11
24. nov 2017

Ahoj, mne kamaratka poradila homeopatikum Gastrocynesine - ale uz bolo s krizkom po funuse. Moj mensi syncek mal reflux tak cca do 11 mesiacov, potom sa to uz trochu upravilo - pil antirefluxne mlieko. Ja som sa s nou stretla, ked mal cca rok a ona mi toto povedala, ze som mala skusit. Vraj antirefluxne mlieko dost zatazuje travenie - obsahuje vytazok zo svatojanskeho chleba, aby dietatko negrckalo, ale vraj je tazsie na travenie... Neviem posudit, malemu to antirefluxne mliecko pomohlo. Je tu aj diskusia: https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-li....

deti95060810
24. nov 2017

mne mala dcéra taký reflux, že sa až v noci pri spánku dusila....Vždy sme sa veĺmi zľakli...Lekár nás poslal na gastro - vyšetrenie, obj. sme sa v auguste a na rad sme sa dostali až pred Vianocami....Takže asi takáto pomoc zo strany zdravotníctva...A pritom sme v noci museli neraz volať pohotovosť, ale aj záchranku nám kázali, čo dieťa sa dusilo....Po roku tieto stavy prešli.....

remsima
24. nov 2017

ja som mala presne to isté....a z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že to bolo kvôli mliečku nutrilon, mala vracala prúdom, bolo to niečo strašné, nikdy som nikoho tak vracať nevidela, fakt hrôza....akonáhle sme prešli na iné mliečko (ver že zmenu sme robili s veľkým strachom, lebo každý ti hovorí, že netreba meniť) tak reflux prestal zo dňa na deň....takže moja rada skús iné mliečko.....moja má už síce 2,8r. ale stále sme na mliečku babylove a žiadny problém.....dúfam, že to pomôže

monka338
24. nov 2017

My sme to mali podobne,az na to,ze sme nemali reflux,ale kolujú,ktoré trvali aj 4 hodiny(((...skončili sme v nemocnici na vyšetrení,čo som sa bála,že tento niečo vážne. Moje dieťa papal Nutrilon, ale bol preňho strašne ťažký...zmenil a som mliekom a do každej davkynsom dávala kvapky SAN SIMPLEX a našťastie to po tyzdni ustupilo. Drzim palceky abynste to zvladli a malinke bolo v poriadku))

monka338
24. nov 2017

...SAB SIMPLEX..

1988majka
24. nov 2017

@tina13579 ako teda papa? to antirefluxne mliecko alebo aj dojcis? tiez pomaha castejsie papanie po mensich mnozstvach. skus nosit v ergonomickom nosici alebo v satke - pomoze to aj pri refluxe aj pri bolesti bruska alebo chvilu dat aj do kresielka (celkovo nie viac ako 1-2h denne lebo nieje to moc dobra vec z hladiska psychomotorickeho vyvoja. dalsj podlozit postielku alebo kupit taku podlozku v zdravotnickych potrebach co zabezbeci zvysenu polohu. Ak ma okrem refluxu aj koliku - co sa v podstate potencuje tak skusit pripadne teply obklad na brusko masaz cvicenie rektalnu rurku pripadne skusit nieco z tohto - sabsimplex coliprev espumisan ..

meluela
24. nov 2017

@tina13579 moja spavala v tom obdobi cez den prevazne na mne v satke, to jedine nam pomahalo. a grcali sme kade sme chodili .. ja som uz aj v obchodoch utierala mliecko zo zeme vreckovkami .. teda ak som sa vobec odvazila niekam ist
niekedy medzi 6-9 mesiacom to konecne prestalo

lindusss2016
25. nov 2017

Aj nam pomahalo nosenie v satke a kojenie vo zvislej polohe, plus davat odgrgnut medzi papanim. S prikrmami sme zacali este pred 5.m a postupne sa to upravilo, ale az do roka bolo pocut chrcanie, ked dychala, dr vravela, ze je to mlieko, co sa vracia, len uz negrcala. Az po roku sa vsetko vytratilo uplne, takze pevne nervy a to nosenie naozaj skus, nas to zachranilo.

pehavcek
25. nov 2017

@lindusss2016 Ano aj nas chrcal. Mne vravela mamina, ze to je mlieko. Lebo babatka naraz piju a aj dychaju.

lindusss2016
25. nov 2017

@pehavcek
No len moja chrcala az do roku a to aj ked nepila, vacsinou to.bolo pocut v spanku

pehavcek
25. nov 2017

Nas chrcal asi 9 mesiacov a ano tiez aj v spanku. Lebo ked bol hore tak vydaval zvuky alebo plakal a popri tom to mliecko akoby vykaslal. Ale v spanku tam to mliecko ostalo a chrcal.