Ahojte, pred trištvrte rokom som mala 2x zápal močových ciest (E. Coli), a bakteriálny gynek. zápal (Enterococcus Faecalis, a Acinetobacter Ursingii). Preliečené ATB, následne všetky kutlivácie negatívne. Avšak odvtedy, už 9 mesiacov až dosiaľ ma trápi na striedačku pálenie po močení a svrbenie v pošve takmer na dennej báze. Za ten čas som bola snáď 15 krát na gynekológii aj urológii, moč išiel na kultiváciu veľmi veľa krát, dokonca aj cievkovaný, takisto ster z moč. trubice, mnoho krát robený ster z pošvy (aj na pohlavne prenosné choroby) - vždy bez prítomnosti zápalu a bez baktérii. Sono mechúra takisto v poriadku.
Ani gynekológ ani urológ mi pomôcť vraj nevedia, nemajú čo liečiť keďže žiadne baktérie mi nenašli.
Imumológ mi nasadil Imunor, nepomohol, teraz beriem Polyoxidonium (aj keď neviem ci to má zmysel, keďže infekcie nie sú zdrojom môjho problému).
Nakoľko tie tri spomínané zápaly som dostala po styku s partnerom, odvtedy sme už styk nemali, pretože sa bojím. On u urológa bol - je v poriadku.
Začínam mať pocit že sa z toho nikdy nevyhrabem a najhoršie je, že už neviem, na ktoré dvere klopať, za kým ísť. Vždy keď sa s tým prekliatym pálením vrátnim k lekárovi, nič mi tam nenájde. Iné príznaky nemám (žiadne časté močenie, bolesti mechúra, neštandradné výtoky a podobne). To pálenie (pri močení aj mimo neho)proste prichádza a odchádza bez toho aby som v tom našla akúkolvek paralelu, vždy sa ale objaví aspoň raz za deň, niekedy viac krát.
Zažila ste to prosím niektorá s tým, že dlhodobo nijaké baktérie Vám neboli vykultivované?
Už som som z toho fakt v beznádeji a kvalita môjho života sa blíži k nule. Nehvoriac o tom, že v nádeji, že mi niekto pomôže, som navštevovala súkromných lekárov kde 1 vyšetrenie stálo takmer 100 eur. Za ten trištvrte rok už v tom mám aj vrátane všetkych odskúšaných medicín 2000 eur ...
Prestala som kvôli tomu plávať, nechodím do sáun, nekúpem sa vo vani, na int hygienu používam len čistú vodu, spodné pradlo, čiste bavlnené, a žiadne tanga, periem samostatne na 60 stupňov, po vyschnuti prežehlujem. Na utretie pošvy po sprche samostatný uterák. Užívam dlhodobo probiotika, vitamin C, Zinok, vitamín D, propolis, kapuicinku, sem tam urologické čaje. Dlhodobo si taktiež dávam vaginálne probiotika, na kultiváciach mám vždy prítomné laktobacily, sladké jem minimálne, pečivo tiež, prestala som bicyklovať, čo bol môj najväčší koníček. Skúšala som brusnice, zelerovú štavu, petržlen ... Nepomohlo nič. :(
Budem vďačná za každú radu.
Ja sa spýtam asi hlúposť, ale niekedy človek zabúda na najjednoduchšie veci, tak predsa skúsim, piješ dostatok vody? Ja pociťujem diskomfort vždy keď zanedbám pitný režim, koncentrovanejší moč mi hneď vyvolá podráždenie, som na to extra citlivá a sú to podobné pocity ako popisuješ, len to nebýva až takto často a pravidelne.... potom mi napadá už len, že kamarátke, ktorá sa dlho nevedela zbaviť takýchto problémov pomohla až operácia močovej trubice, ale tak to už by ti snáď nejaký doktor povedal po toľkých vyšetreniach, keby tam bol nejaký problém... lepšiu či odbornejšiu radu žiaľ nemám, tak len držím prsty, aby sa odhalila príčina a zlepšil sa ti život!
A nemozu to byt priznaky perimenopauzy?
@grof_monte_christo To vôbec, pokožka zvonka ani nijak nesvrbí, ani neni začervenaná ..
@janababana To asi nie, mám 32 :(
@satoshi podla mna mas neurologicky problem...
Myslim tym to, ze tieto realne zapaly Ti rozdrazdili nervove zakoncenia a Ty to pocitujes stale aj po prelieceni ako palenie, hoci pricina uz odznela, naozaj by som s tym skusila ist za neurologom. Zeny uzivaju na vulvodyniu lieky ako Lyrica (lieky na neuropaticku bolest). Ja si myslim, ze to mas taketo nieco. A z toho nasledne psychiku v prdeli. Nie naopak. Ja to mam dlhodobo, nejake problemy, tiez si myslim, ze je to ono, scasti, ja mavam premnozeneho streptokoka, ale nikto sa tym nezaobera, lebo je to "normalny nalez", lenze ked sa premnozi, je to zle, lebo mam palenie,...ja uz si to riesim len vyplachmi, probiotikami. Nie je to idealne, no ale naucila som sa s tym zit. Nemam to take, ze skriabem steny, chapes. Ale je to obmedzujuce.
Bola som s tym aj u neurologicky, poslala ma aj na MR malej panvy, chrbtice, nic sa nenaslo v tomto zmysle. Chcela mi predpisat Lyricu, ale nakoniec som to neuzivala, lebo som si zvazila, ze su to tazke lieky, nejak som sa bala toho. Navyse, u mna je aj pricina stale dokola ista - ten streptokok. Ale podla mna tiez tym neustalym zapalom drazdene tie nervy. Skoro ako taka ta "fantomova bolest", ak mi rozumies...
Dokelu, to som nechcela počuť, že niekto sa s tým trápi už skoro rok :( ja mám podobne pocity cca mesiac, moč je v poriadku, teraz ma čaká návšteva gynekológa, kde dúfam, že sa niečo zistí... Je to raz lepšie raz horšie, horšie to býva napr ráno, keď je moč po noci koncentrovanejší, to pociťujem vyslovene pálenie, inak sa to cez deň dá vydržať. Tiež už neviem čo od dobroty si dať :(
@lindous Je pravda že málo vody toto niekedy (nie vždy) spôsobuje aj mne, ale práve na to dávam pozor, vypijem min 2,5 l denne pri 55 kg váhe, v princípe som to dodržiavala aj pred týmito problémami. Paradoxne, pri rannom močení, kedy je ten moč najkoncentrovanejši som to pálenie nepociťovala ani jediný deň (okrem tých keď som mala naozaj zápal). Kamoška bola asi na rozširovaní močovej rúry, či?... Na to som sa pýtala, resp. či je riziko že by bola zúžená, vraj nie vraj by som to poznala na tom močení, že prúd je slabý, prerušovaný ... v každom pripade ďakujem 🙂 🙂
@satoshi ja mozno moc neporadim, len mi je luto co prezivas, tak napisem aspon skusenost znamej, robili jej vsetky mozne vysetrenia a nakoniec jej urobili nejaky test bez pritomnosti vzduchu a az tam jej vysla bakteria, v druhom pripade zase tiez uz preliecena a nakoniec pomohli ibalginy proti bolesti a preslo to, asi to mozno malo nieco spolocne s tym neurolog. problemom a psychikou uz ...
@satoshi A je to tvoj dlhoročný partner? Tieto zápaly sa objavili zrazu po sexe? Neskúšali ste niečo netradičné, napr. análny sex?
Pozor aj na vaginalne probiotika, mozu sposobit premnozenie lactobacila - tzv. laktobacilozu.
No mila autorka,ja prezivam nieco podobne co mas ty, ale opacne,Mr konecnika vyhodnotili,ze mam malu strbinu medzi konecnikom a maetrnicou,Tiez ma to boli skoro az mechur,ked malo pijem,ale ja mavam strasne bolesti mimo mocenia,mimo vypraznovania.teda priebeh mocenia ,ked viac pijem tekutin ,tak je to lepsie,Len gastrolog si nevie vysvetltit, preco ma to boli cca za hodinu az zachvat podbruska,Tak teraz ma odoslal na neurologiu,lebo ja tieto predtym az zachvaty, teraz vdaka Bohu uz len bolesti ale krute ,ma zobudia, hned si dam liek od bolesit + plus na ukludnenie Neurol 0,25,pred tym zjem kusok rozka,aby som nemala prazdny zaludok, No mila autorka viem ta pochopit ,lebo do nedavna som mala tieto krutaky 24/7,ale strasne.Keby som nebola veriaca ,tak asi by som tu uz nebola, Ja som sa zacala modlit, aby mudr .nezistili dg,lebo takto len v tych liekoch tapali,,Proste mne zabral ten liek od bolesti,nechcem mu takto verejne robit reklaamu,lebo je to tazky liek, ale uz ani ten mi zacina nezaaberat.tak necakam asi za 3 az 4 hod si dam dalsi,a nejak som sa vzchopila,ked som zacala castejsie chodit na sv omse,s umyslom za moje uzdravenie, a myslim , teda verim zeto nejak Pan Jezis vyriesi,No a co sa tyka teba ,mala by si si dat vysetrit aj creva,to vela napovie.Lebo mne na MR zistili ,ze mam malu strbinu ,medzi konecnikom a maternicou,, tak aby mi to tam spevnelo snazim sa pribrat,a este ,, nepi tamkde je alkohol, ja so pred tymi 5 timi rokmi vypila pocas prace v zahrade aj 3,4, piva, a myslim si ze mi uskodil ten alkohol,Ja teraz kde je alkohol nic take nepijem,ani len pivo 8 icku,vsetky napoje sirupy punce,proste kde je alkoholnepijem,a ani mi nechyba, Tak ja si myslim ze som si rozdrazdila kolorektum,lebo teraz sa to upravilo, ze s vyprazdnovanim problemy nemam,Aj ja som predtym mala streptokokus fekalis, a ten mi robil problemy celeho podbrusia,,Tak teraz som,jak to pisem v klude, preto sa snazim aspon takto radit, skusit este creva,ale netvrdim, zeto mas, to nech ti zhodnoti,kam ta este poslat Mudr,ci uz gynek.obvodak ,urolog, ,Prajem skore uzdravenie ,teda naskor najst dg,co ti to sposobuje.A este zabudla,Pred 25 rokmi som mala tiez kazdu chvilu zapal mocovch ciest,nevedeli najst tak isto dg,Na sone mi mudr zistil polyp na maternici, ked mi ho operacne odstranili,asi za dva mesiace, pokym sa ta sliznica zregenerovala ,mi vsetky zapaly mechura zmizli, az do teraz,takze sa patra u mna dg,ale maternicu mam hladku bez myomov polypov nadorov a ten streptoko.fekalis prelieceny, ale bolesti podbrusia brutal, tak tiez bojujem bojujem ,fyzicky ,psychicky modlitbami obetami sv omsami,no uvidim a verim ,ze ma pan Boh bud vylieci,alebo ma este nejaky so mnou plan ,nastasie som prijala od neho, ze ma mozno uz aj povola,,Takze nech sa stane vola Bozia, ale ho prosim stale nech mi najdu dg, a dalo sa to aj liecit.
Máš pokožku na intímnych partiách aj podráždenú? Viac červenú ako by mala byť?