ahoj baby,tak vysledky dnesnej genetiky y plodovej vody su jasne diagnoza triploidia. Vraj tobola len nestastna nahoda a nemali v centre genetiky za 5 rokov ziadny pripad ktory by sa opakoval. Prosim mate niekto s tymto skusenosti a mali ste potom zdrave dietatko?
@kattyy3 Ahoj. A nic ti k tomu nepovedali? Triploidia je vlastne porucha na chromozooch, co znamena, ze namiesto dvoch na kazdom pare, su tri. Nechcem ta strasit, ale vacsinou je to vazna diagnoza. Predpokladam, ze pojdes este ku gynekologovi, aby ti to dopodrobna vysvetlil.Ako pise bonaqa2013 aj tieto testy sa mozu mylit. Bolo by este vhodne ist na specializovany ultrazvuk k odbornikovi na prenatalnu diagnostiku. V Martine to robi Dr. Grochal. Moc drzim palce.
Ja som mala. Zisteny prvotrimestrialnym skriningom. Dietatko prirodzene umrelo v 22.tt-priala som si aby to bolo takto a nie umelo. Bola to triploudia XXX - teda dievcatko. Je to.u viac ako 5 rokov... Bolo to moje 2. tehotenstvo. Odvtedy mam krasneho chlapceka a teraz som cerstvo tehu.
Neviem, odkial si ale mozem ta len odporucit k MUr. Dosedlovi do Kosic - Sace. Je to odbornik na VVCh plodu
@brita ahoj no my sme uz presli vsetkymi moznymi vysetreniami pred tym nez sme vobec treti krat otehotneli. Nakolko sme mali robenu aj genetiku a vsetko je v poriadku u nas oboch tak preto sa to inak neda vysvetlit iba ako nahoda teda samozrejme ze zla pretoze obaja mame zdravych 23 parov chromozomov a nic dalej neprenasame ci neodovzdavame. Bola som uz aj na hematologii, endokrynologii, genetike, reprodukcnej imunologii, priechodovosti vajecnikov a 3D maternice a hormonalnom profile uz nas moc nemaju kam poslat a dokonca som pod dozorom centra asistovanej reprodukcie takze tak ...viem ze to vazne je ale vraj nakolko sme zdravi ludia stale je sanca mat zdrave dietatko a geneticka nam povedala ze mocnieje kam nas poslat iba skusit opat
@cathy77 jeeej to ti gratulujem takze to znamena ze je realna sanca mat zdrave babatko a ako ti to vysletlili ako zlu nahodu? lebo mne nieco taketo povedali a kedze mame obaja zdravych 23 parov chromozomov tak nic nepredavame. Ja som mala chlapceka vraj cize XXY ak sa nemylim a odporucili nam opat skusit a ze nemali este nikoho komu by sa toopakovalo a vraj nevedia preco sa toto deje....juj somrada ze maspekny pribeh
@tenerifka Je to velmi tazke taketo nieco sa dozvediet, ze ja som ojedinela a mali sme proste zlu nahodu ale asi sa aj taketo veci v zivote deju,no dobre je ze stale mame sancu skusit toprirodzene a je sanca na zdrave babatko. Vies mi sme vydrzali do16t ale teraz po vsetkom spolu so zistenim co bolosom rada ze si nasho drobceka zobral boh do nebicka lebo tam mu je lepsie. Verim ze vsetko zle sme si uz vycerpali a pride len to krasne a dufam ze dalsi krat sa nam to uz podari. Dakujem za podporu
@brrrrrciatko aha no ja som mala MA 2 krat a tiez sa to nikam neposielalo nakolko toboloiba v 7 t obidvakrat a teraz zas toto no hroza.A ty si to este skusila? Mas anjelika?
@kattyy3 no čo sa týka vyšetrenie plodovej vody - tiež som bola . a to len preto, že sme chceli len zdravé dieťa. ďalšie 3 sme už mali doma. Zdravé. Ale pri tom 4 sme chceli mať istotu na 100 perc. Všetky výsledky boli super. Aj dieťa sa narodilo zdravé. A potom nám v 3 mesiacoch ochorelo, a viac už zdravé nie je. takže tam tiež nevedia všetko. Ja už neverím ničomu.... čo sa má stať stane sa.....