Ahojte , som mesiac po porode mrtveho bábätká , mala triploidiu , nezlucitelnu so zivotom , prosim Vas nejake skusenosti s tym alebo nieco podobne, bolo to moje prve dievcatko a chcela by som druhe dieta, kedy asi je najlepsie ?
Nam v tomto pripade navrhli geneticke testy, aby sme vylucili, ze to ma niekto z nas a u babatka to bola len nahoda.
A mate dalsie deti alebo ?testy este nie len ideme ...a mate babatka ? Alebo ?
@soni111 Ja mam jedno zdrave pred a teraz ocakavam dalsie. Geneticke testy vysli zatial v poriadku.
@ruzasipova a zatial mas vsetko v poriadku ? V ktorom si tt?
@soni111 Ja uz na konci, uz len porodit. Ale v zaciatkoch som si dala spravit vsetky mozne testy z krvi za 400€. Ale skor ako v 10tt sa ani tieto neinvazivne testy nerobia.
A ako sa vola tie testy ? @ruzasipova
@soni111 Ja som mala panorama test, lebo ten robil gynekológ v ZA. Ale aj napr. trisomy nemusia byť zlé, ale platila by som si tu najvyššiu radu. A inak menzes som po "porode" minulý rok dostala normálne. Nepamatam si, že to bolo nejak zvlášť posunuté.
@ruzasipova a ten panorama test je spolahlivy ? To si aj ja dam spravit , ak nahodou otehotniem , ja praveze sice len dnes je len mesiac presne od porodu , tak snad dostanem ...
@ruzasipova idem sa aj ja pozrieť, tento som ešte nepočula aký je
@ruzasipova prosím ta koľko ta vyšiel, nikde to neuvádzajú
@zabka1987
@soni111 http://www.panoramatest.sk
440eur, výsledky do 3 týždňov, ale zhruba to dajú na dva. Zisťuje sa tam niekoľko bežnejších chromozomálnych ochorení a potom asi zo 15?20? takých, čo som ani nevedela, že sú, ževraj sú ale vážne, len málo bežné - mala som ich vypísané na papieri, čo som podpisovala, že súhlasím s vyšetrením. Ono ani na tej stránke nie sp všetky vypísané, test zisťuje ďaleko viac. Či sa však k nemu dostanete, neviem, v Žiline krvné testy robí Babjak a on robí iba tieto testy.
@ruzasipova aha no to ja mam veľmi ďaleko 😪
@zabka1987 Verím, že aj iné testy dokážu toho zistiť veľa. Ale len tie najdrahšie varianty z nich. Trisomy testy sú tak, že sú 3 rôzne ceny podľa toho, čo všetko chce žena poznať.
Mne moja nova dr povedala, ze mi dokazu brat v 12 tt odber z choriovych klkov , tak uvidime co snad bude vsetko uz dobre aby sa to nemuselo robit ...a co sa tyka hcg ste ake mali na začiatku ?
@ruzasipova áno, tieto poznám.
@soni111 Neviem, kuz lekárke som vždy šla tak, aby už bolo počuť srdiečko. Ale testy boli vždy silné 3 deň po vynechanej menštruácii.
@ruzasipova hej lebo ja som id zaciatku mala zle hcg v 7 tt som mala len 6000 a ked son vravela tej dr ze to je zle povedala ze kazda zena inak a bolo tak jak som vravela ze ma zanedbala ....
@soni111 ahoj moje malo tetraplodiu, v septembri som rodila ja cisárskym a lekár mi dovolil už. Ak si mala vaginálny pôrod nemal by byt problém ísť do tehotenstva. Mne no povedané, že toto sú výnimočné veci co sa neopakuju a stávajú sa "náhodou", genetické testy vám robili?