Už je to asi 3 mesiace čo ma svrbí konečník a na jednej strane hneď vedľa neho. Zo začiatku som si myslela že sú to hemiky tak som hneď kúpila faktu čípky aj faktu masť a vôbec nepomohlo. Hemiky to neboli ani nie su. Niektoré dni boli také že to svrbilo dosť, teraz už menej. Myslela som že to bude len pár dňová starosť, no trvá to doposiaľ, ale ako som už písala - svrbí to už menej. Nenahmatala som si tam nič, nechápem čo to môže byť..vo vnútri to ale nesvrbí vôbec! Samozrejme hygienu mám pravidelnú a drogériou to tiež nie je. Nemáte s tým niekto skúsenosť?
Nasaď probiotiká, antihistaminiká a lokálne naozaj nejaké antimykotikum, clotrimazol v kréme. A na umývanie zvonku Linola Fett Olbad, alebo proktis-m čistiaca pena.
@luccija vďaka za radu, Canesten mám - vyskúšam...ale myslím že keby to bola pieseň alebo mykóza tak by to svrbilo aj vo vnútri, neviem, možno sa mýlim. Ani na pohľad nevyzerá že by som tam mala niečo čo tam nemá byť..atb som vôbec nebrala.
@lavender21 ďakujem, budem musieť vyskúšať aj niečo viac, lebo vidím, že samo to neprejde.. a tie antihistaminiká - nejaký presnejší druh/názov? Vôbec to nepoznám, tak by som chcela kúpiť už niečo lepšie.
A parazit to nemôže byť?
@sofiapp preboha, to dúfam že nie, ani ma to nenapadlo 🙁 skúsim ale prečítať príznaky parazita.. dakujem 😩
kludne to mozu byť mrle...
Mrle
Ak to nie su mrle tak sedaci kupel v morskej soli by ti pomohol aby to nesvrbelo. Docasne alebo uplne vyliecit ak je to nieco kožne.
Mala som take a myslim ze to boli premnozene kvasinky v traviacom trakte... po porode som sa odtrhla z retaze co sa sladkeho tyka a tak som to drasticky obmadzila, tiez som pouzivala krem na plesen ale nie Canesten. Doktor mi dal silnejsiu a tiez krem co ukludnuje pokozku (namiesali v lekarni podla jeho receptu), lebo povedal ze tym dlhodobym skrabanim si tam clovek poskodi kozu a vytvori sa mu dermatida, alebo ako sa to vola... proste podrazdena pokozka. Odvtedy si strazim kolko sladkeho zjem a uz je to prec.
Mrle si mozes vidiet... ked budes mat stolicu, zachyt si kusok stolice do toaletneho papiera s skontroluj.
Proniotika, žiadne tangáce, po veľkej potrebe sprcha, canesten krém a ak neprejde k Dr.. Nemusíš sa hanbiť
Antihistaminiká sú napríklad Zodac, alebo Xyzal, kúpiš malé balenie aj bez predpisu.
@lavender21 ďakujém moc
Pleseň, mykóza skús Canesten krém.Nebrala si ATB?plus si kúp probiotika