Trhliny v konečníku

27. jún 2024

Ahojte dievčatá. Začnem tým že dva roky dozadu som dostala herpes genitálny (klesla mi dost imunita) a k tomu som dostalá zapal mocovych ciest a hned aj trhliny v konecniku. Odvtedy to mam nikdy predtym som to nemala. Herpes sa prestal opakovat ale trhliny v konecniku mávam stále hlavne po mase pecive snazim sa jest kaše a zdrave veci atd.No nie vzdy mi to vyjde. Mavala som to extrémne fakt teraz take mierne to mam ale neviem ako sa toho navzdy zbavit neviete nejake rady? Mala som dlho pokoj ale zacala som zase atb v januari a odvtedy sa mi to opakuje.Na gastro maju termin az na september…Striekam aloe sprejom zahoji sa za jeden dva dni . Tvrdsia stolica trochu a bum zas dokola ten istý pribeh . Ked som mala vacsie rani hojilo sa mi to dva mesiace .

sisa_s
27. jún 2024

Skus proktologa alebo chirurga, ak budes mat zase trhlinu, aj oni sa tomu venuju

stanulienkat
27. jún 2024

Rybilka mast.

tanyan
27. jún 2024

Detralex tabletky

dota6
27. jún 2024

Ahoj, ja som mala trhliny a pomohla mi návšteva chirurga. Pozrel a odporučil tieto čapíky. Pomohlo to celkom rýchlo. Pomohlo aj psyllium, dávala som si ho každé ráno. Nútilo ma to vypiť viac vody. Veľa, veľa vody.

luckajozko21
27. jún 2024

Okrem spominaneho odporucam zo 'zdravych veci' vysadit vsetko cerealne pecivo a vsetko kde su 'tvrde pomlete zrniecka'. Lebo aj tie vytvaraju mikrotrhlinky a stale sa to tam drazdi. Super je vlhceny toaletny papier s dubovou korou. Mne to zacalo po porode, takze som po potrebe pouzivala poporodnu sprsku so studenou vodou.

ivanccak
27. jún 2024

K už spomínanému je dobré si kúpiť v lekárni aj šťavu z aloe Vera a piť ráno na lačno. Tak isto aj lyžicu ľanového oleja 😊 Plus by bolo možno fajn si spraviť testy na intolerancie/alergie či by si nemala vysadiť niektoré konkrétne potraviny aby si tráveniu uľahčila robotu. Namiesto sladkosti si dať ovocie no a veru veľa vody. Ale všeobecne toto doladiť a dostať pod kontrolu je naozaj ťažké. Držím palce

beataxxx
27. jún 2024

Detralex je dobry napad, on spevnuje , ale ucinok sa prejavi nie ihned, ja som to mavala pravidelne kazdy rok po 6.12.-Mikulas a vela cokolady🙂🙂🙂 a vzdy a okamzite po jednom-dvoch dnoch mi pomohli cipky a masticka Preparation, ma hojivy aj ukludnujuci ucinok, a pi vela vody, vyskusaj a daj vediet, drzim palce

annale
27. jún 2024

Ja keď niečo takéto mam odporúčam masť na hemoroidy od Anna bylinková na fb neskutočne je dobra ta masť. Ja to mam tiež na trhliny ale mam dve kamošky a mamu co to majú na hemoroidy a sú veľmi spokojne