Trhliny na pošve

simonuska200
24. apr 2020

Ahojte. Je mi to nepríjemné sem písať ale už druhýkrát za mesiac sa mi vytvorili trhliny pri pyskoch. Prvýkrát som brala trojdňové ATB na mykozu. Na 2 týždne to pomohlo a znova sa mi to vrátilo. Neskutočne ma to svrbí a neviem ani spávať. Momentálne som dostala menštruáciu tak nemôžem ísť k doktorovi. Nemá s tým niekto skúsenosti? Ďakujem za odpovede

nikpa
24. apr 2020

@simonuska200 počas menštruácie môžeš ísť k Dr. Uvedom si, ze je to lekár, gynekológ - pôrodnik, ten uz videl krvavé všeličo. Berú to úplne v pohode. Chapem, že je to pre teba nepríjemné ale ked musíš tak musíš. Ja som tak chodila tyzden počas menštruácie každý druhý den na čistenie bartolinky a na gynekologicky príjem, čiže každý deň iny lekár 🙄 prvý den som sa hanbila jak pes ale všetci boli v pohode. Netrp doma a chod.

pattinka
24. apr 2020

@simonuska200 urob si sedacie kúpele z Rosalginu, ten je super, máš krehkú sliznicu po tej mykoze, určite ti pomôžu nejaké pribiotika, tak na dva mesiace minimálne si ich nasad a ešte je skvelé to doplniť Wobenzymom... Mne to pomohlo, ale teraz akútne ten Rosalgin, aj každé dve hodiny si urob do lavora a posed si v tom roztoku par minut aj keď máš svoje dni... Vždy si samozrejme zarob nový roztok. Pomôže to ti, uvidíš

baboobchod
24. apr 2020
simsalabim
25. apr 2020

@simonuska200 pri menzese sa mozu pouzit Betadine cipky. Su na kombinovanu infekciu.
@nikpa moja dr cez menzes nevysetruje, predpise lieky na zaklade priznakov.

nikpa
25. apr 2020

@simsalabim jasne, ak ma svoju ordináciu, je v pozícii ze si môže dovoliť odmietnuť. Ale nie je to fér voči pacientkam. Napr ja som vtedy bola v situácii, keby ma moj dr odmietol s tou zapálenu bartolinkou, neviem ako by som dopadla kym by som nasla niekoho kto by ma ošetril. A načo je dr na ktorého sa nemôžem spoľahnúť lebo je fajnový.

simsalabim
25. apr 2020

@nikpa je mozne, ze ak sa jej priznaky zdaju byt znepokojive, ze vysetri... taka Bartolinka, ako spominas, ci mozne mimomaternicove su vaznejsie, ako napr. mykoza.

simonuska200
autor
25. apr 2020

Mali sme doma Beloderm. Dala som si to na noc a neskutočná úľava. Gynekológ aj tak tento týždeň ešte nerobil a berie teraz iba nevyhnutné prípady, tak zavolám v pondelok a zistím. Ďakujem za odpovede

simsalabim
25. apr 2020

@simonuska200 len pozor, toto su kortikoidy. Pozri si letak, zda sa mi, ze nie je urceny na genitalnu oblast a pri mykotickej infekcii. Aby si si neurobila este horsie z dlhodobeho hladiska.

simonuska200
autor
25. apr 2020

@simsalabim nenašla som tam nič také napísané

simsalabim
25. apr 2020
marietta0
28. apr 2020

@simonuska200 Ja vam mozem odporucit Gynophilus, ten 6tkovy, moze sa vkladat aj pocas menstruacie. Su to probiotika, kazdy 4 den sa vklada.